Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Taky mám 106 1.4 Sport QuikSilver a zkoušel sem alu R15/7J et15 (s pneu 195/50/15), takže ještě trochu širší. Jdou tam sice nasadit, ale u té šířky 7J mi to vzadu dře o konce nápravy, chce to alespoň 10mm podložku (nebo 15mm, ta má už osazení, tu budu muset dát já). Na předku je to v pohodě, jen v plném rejdu kolo (to nakolpené k motoru) dře o jednu tu trubici(nekoukal sem, která to přesně je). Tomu asi také pomůže podložka (kolo bude víc ven a mělo by to stačit) popř. omotat tu tubici něčím, aby se neprodřela.

Tak přemýšlím jestli dám podložku i na přední nápravu, aby se zachoval poměr mezi šířkou přední a zadní, když zadní je z výroby užší :-)

Jinak origo jsou na Sporta předepsány pneumatiky v rozměru 165/65/14, takže 195/50/15 by neměly na výkonu být tak znát, max budou kola trochu těžší, šířka snad tak podstatná nebude, ale z mé zkušenosti je to stejně trochu línější, ale to je možná jen subjektivní pocit a navíc na jiném línějším vozidle ;-)

[upravil dne 20/2/10 J.R.]

Odesláno
Původně zaslal: jiri106xs

Lentilka: jenže on obvod nezachová...

Kujon: vypočítat to samozřejmě jde, ale v reálu to pak mnohdy bývá jinak... Třeba já na XS jezdim se 185/55 R14 a úplně v pohodě. Tak proč Alešek se stejným rozměrem škrtá i se zaklepanými hranami na blatnících...

Raději budu volit ověřený rozměr...

Zkus tímhle způsobem spočítat rozměr 185/45 R15 a schválně ho půjdu změřit... na 90% bude jiný...

Heh :D Jak to může bejt jiný, když to je takhle vypočítaný? To by pak ta guma musela mít jiný rozměry než udává výrobce. Plus minus autobus nějaká odchylka díky nafoukání a \"ojetí\". Však si tam ty čísílka dosaď, vypočítej, změr a pak uvidíme ;)

To je jako kdyby sis koupil 10cm pravítko a ono měřilo jen do 5cm :D

[upravil dne 20.2.10 kujon106]

Odesláno

185/55 R15 je temer stejny jako 195/50,protoze vyska toho profilu je pocitana z sire,takze 55 ze 185 je stejny jako 50 ze 195,skoro zadny rozdil,jenom ta 185 hur sedi nez nizsi 195.Na 106 sem mel 195/50 15 v pohode nic neskrtalo zalezi na kolech jaky maji ET.A jinak samozrejmne ze to pojede min,i kdyz bude stejnej prumer,tady se jedna o valivy odpor kterej se sirokejma kolama dost naroste.

Odesláno

Takze ptam se naposled. Rikate ze rozmer 195/50 R15 s alu kolama s ET 15 budou delat problemy ? Ty gumy tam budou jen tak do pul leta, jsou na dojetí. pak bych koupil nizsi profil. Máte nekdo tento rozmer na 106ce ? Krom Keitynky.. ?

Díky jeste jednou za odpoved

• O 1 měsíc později...
Odesláno

zdravím taky mám možnost konečně mít alu kola AEZ,jsou to 15ctky jake by se mi tam hodili gumy,když mám sníženej předek o cca 4cm?,jinak ET brzy zjistím,ale ve předu mám udělaný podložky 0,6cm a vzadu mám 1.2cm,stačili by mi 185 ale nevim no....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...