Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem Radek V.

Zavolej Oddiemu, určitě něco doma bude mít...

zkousel jsem jako prvni moznost :) ... a :bojim , tak zkousim tady :)

Odesláno

Budu měnit celou palubku, tak když bys chvíli vydržel, možná bych Ti pak ten vypínač nechal. Eventuelně, když teda Oddie nemá, tak v bazaru občas inzeruje Hela - Jirka z Lovosic, třeba by ho měli.

Odesláno
Napsán autorem Medvěd

Budu měnit celou palubku, tak když bys chvíli vydržel, možná bych Ti pak ten vypínač nechal. Eventuelně, když teda Oddie nemá, tak v bazaru občas inzeruje Hela - Jirka z Lovosic, třeba by ho měli.

Zkusim dneska par vrakovist cestou domu, kdyz nesezenu, tak holt pockam :)

Dokud ho tam nedam, tak neotevru kufr :(

Odesláno
Napsán autorem Medvěd

Otvírání kufru přes vypínač v palubce ????? Hmm, hmm:o:o:o

No jasne :)

Chces mrknout? Od vcerejska me to chodi (diiiiky Oddiemu, ktery se rozhodl udelat doma uklid a nasel par vypinacu :) ).

Takze jsem drobet upravil funkci motorku od centralu, co byl v patych dverich a diky debilnimu zlodejovi uz nebyl potreba na otvirani zamku.... akorat jsem pridal elektroniku asi za 150 Kc, aby to fungovalo :)

Odesláno
Napsán autorem lexa

To mě zajímá, taky chci zrušit zámek.:o;):papa

No ja tam pouzil motorek od centralu a stavajici tahla, jen jsem je drobet prihnul k obrazu svemu...

Klidne sem muzu hodit schema, pokud te to zajima... jsou tam jen nejake tranzistory a procesor, ale bez naprogramovaneho procesoru je to stejne nepouzitelne... teda, ne ze by byl problem dodat i ten procesor :)

a taky je otazka, jestli umis pajet?

ja to delal na univerzalni tistak (opruz), pokud by se seslo vic lidi (5?), muzu nechat vyrobit i tistak primo na tohle a poslat to uz hotovy :)

Odesláno

Já mám na 5tých dvěřích centrál, zajímají mě hlavně ty táhla, poněváč centrál mi jinak chodí a k tomu pájení: po své 10leté praxi bych to snad zvládnul.:D;):o:papa

Odesláno
Napsán autorem lexa

Já mám na 5tých dvěřích centrál, zajímají mě hlavně ty táhla, poněváč centrál mi jinak chodí a k tomu pájení: po své 10leté praxi bych to snad zvládnul.:D;):o:papa

shodis plasty z obou stran 5. dveri, odsroubujes motorek centralu, vyhodis tahlo mezi centralem a zamkem, odpojis tahlo , ktere ovlada mechanismus zapadky od tlacitka na prave strane, ohnes ho tam, kde je za normalni situace ocko u motorku centralu (pozor, je to docela tvrdy material.... ale neni krehky :) ) a vratis motorek zpatky... to je po mechanicke strance asi vse :) snad jen, ze je dobre to vyzkouset... no a samozrejme od teto chvile uz nepujde kufr otvirat zamkem v 5. dverich.

Pak uz jen par drobnosti, jako: natahnout novy kabel pro ovladani zamku, protoze ten originalni vede do zadniho sloupku a pak mizi pod sedackou v koberci, takze shodit plasty na sloupku, preriznout kabel a novy tahnout pod prahama k pojistkam... nebo natahnout novy az do kufru, pokud mas radsi \"cista\" reseni.

Vpredu hodit tlacitko, ktery bude na dobu stisku pripojovat napajeni...

a dozadu desticku s elektronikou, ktera po pripojeni napajeni vysle puls pro vysunuti motorku, a potom druhy pro zasunuti (4 spinaci tranzistory, procesor, a par kousku bizuterie okolo :) )

Jo, a u tlacitka je dobre vyndat aretaci...

Staci takovyto navod? :)

Koukal jsem, ze elektro mas jako zalibu, takze by asi nemel byt problem :)

:papa

Odesláno

je to zabava tak na jeden vikendovy den :)

BTW, uvidime casem, jestli se to nejak brutalne nepodepise na zivotnosti motorku centralu...

Odesláno

Já to kdysi měl takto udělané u 405ky. Také jsem to nejdřívpřipojil na palub. spínač, ale nezrušil jsem aretaci a tak se mi podařilo motorek centrálu odpálit. Na druhý pokus jsem aretaci odstranil a bylo už to v poho.......;) Já ale nepoužil žádné elektronické doplňky a taky to fachčilo. Jo a ten spálený motorek jsem koupil v modelářství za padesát kč a byl naprosto stejný jak tvarem a velikostí, tak i s nalisovaným ozubeným kolečkem. ( zvenku na centrálu VALEO a zevnitř MADE IN HONKONG :D:D:D )

Odesláno
Napsán autorem Radek V.

Já to kdysi měl takto udělané u 405ky. Také jsem to nejdřívpřipojil na palub. spínač, ale nezrušil jsem aretaci a tak se mi podařilo motorek centrálu odpálit. Na druhý pokus jsem aretaci odstranil a bylo už to v poho.......;) Já ale nepoužil žádné elektronické doplňky a taky to fachčilo. Jo a ten spálený motorek jsem koupil v modelářství za padesát kč a byl naprosto stejný jak tvarem a velikostí, tak i s nalisovaným ozubeným kolečkem. ( zvenku na centrálu VALEO a zevnitř MADE IN HONKONG :D:D:D )

Elektronika je tam ze dvou duvodu, prvni je ze chrani motorek pred spalenim, a druhy, zasadnejsi, je ze potrebuju aby se po otevreni motorek zase vratil do puvodni polohy, jinak drzi aretaci zamku a nejde zavrit vrata...

Odesláno
Napsán autorem Radek V.

Jo, to plně chápu. Ale mě to vracela vlastně pružina zámku......

Ta elektronika je určitě lepší, než jsem to zbastlil já....:D;)

Tak to mam asi tuzsi motorek a slabsi pruzinu :)

Mno uvidime, stalo to par korun a je to docela prijemny zpusob otvirani :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...