Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj pežoťáci. Potřebuju radu. Samozřejmě sem hledal, ale nenašel sem nic tak se ptám tady. Kapká mi z čerpadla nafta, na obrázku je zakroužkované kde. Tak jedna kapka za 2-3 vteřiny. Chci se zeptat, co to může být jestli je to jen nějaké těsnění, nebo je v háji čerpadlo, nebo co to může být. A další otázka, jestli se to dá vyměnit doma, nebo popř kolik vyjde oprava. Díky za odpovědi. Typ auta je v popisu.

Odesláno

Tak kdyby to bylo jen tady, tak žádnej problém. Klidně to vyndej, nic nevyskočí. Je tam gumový kroužek.

Myslim si ale že ti to spíš poteče tam kde je skříň dělená. To si už potom žádá repasi.

Případně napiš.

Odesláno
Původně zaslal: thomas969

mal som ten isty problem na mojom 1.9d, stalo ma to 11 ečok a spravil mi to taky dedko opravar, je tam gumicka ako uz pise chlapik hore...

tohle je ale diametráně odlišné čerpadlo!!! s klasickym mechanickým nemá lucas epic nic společného, tobě pravděpodobně propouštěl \"O\" kroužek na hřídelce táhla plynu, tam je oprava opravdu v řádech stokorun:roker
Odesláno

qweer z toho by som si hrozu nerobil je tam len tesnenie ale nez kym to pojdes robit ocisti si cerpadlo tam klde ti to tecie aby si si bol isty na 100% . ak si sikovny tak to spravis doma v pohode len si oznac zarezy zubkou myslim ze su tam 3zubky aby ti to sedelo rozoberes kupis tesnenie za par susnou vymenis a mas vybavene.

Conti mne to teklo tam kde je skrin delena znamy mi doniesol tesnenie rozobral skontroloval,dal nove tesnenie a zmontoval a auto slape ako pred tym. fakt je ale ten ze auto ma uz nalietanych 210tiskm a tak som si aj zbezne zistoval ceny cerpadiel novych epic a co stoji taka oprava je jasne ze radsej kupim nove cerpadlo ako stare mam dat na repas kde zaruka skoro ziadna nie je. tot vse

Odesláno
Původně zaslal: Benžík

Pokud bych koupil \"do zásoby\" mechanickýho bosche na 2,1td po go, může být dlouhou dobu uschovaný, nepoužívaný aby se v něm nic nepokazilo?

Pořádně nakonzervuj olejem vnitřek, hlavně ne rostlinným:D, do silonového sáčku vlož čerpadlo, přidej silikagel a napusť dusíkem a zavři neprodyšně. Co půl roku čerpadlo vyčisti a opakuj proceduru s konzervací a zabalením. Pak vydrží i 220 let.

Odesláno
Původně zaslal: punkac

Původně zaslal: thomas969

mal som ten isty problem na mojom 1.9d, stalo ma to 11 ečok a spravil mi to taky dedko opravar, je tam gumicka ako uz pise chlapik hore...

tohle je ale diametráně odlišné čerpadlo!!! s klasickym mechanickým nemá lucas epic nic společného, tobě pravděpodobně propouštěl \"O\" kroužek na hřídelce táhla plynu, tam je oprava opravdu v řádech stokorun:roker

Já mám taky krom 405 i 406 2.1 td s Lukasem.Kape mi to Pod tou velkou matkou.Tam je co?:myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno

Hlavně nedotahovat. Stejně to nepomůže a už jsem viděl borce co to strhnul a musela se pak vyměnit skříň.

Je tam o-kroužek, stačí vyměnit.

Jenže to stejně nakonec teče někde jinde.

A co se týče cen, které jsou uváděny v tom článku, pak vězte, že v současnosti jsou daleko vyšší.

Actuatory asi 5200,-

Snímače i 12000,-:fnuk

Odesláno

Někde (možná tady na foru) jsem četl, že je možné místo epicu namontovat čerpadlo i z 1,9td. Je to pravda? Musí se nák upravit, nebo se jenom jinak seřídí, nebo se s nim nemusí dělat nic a funguje v 2,1 tak jak má?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...