Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám zajímavý problém. Když je auto teplé a zapnu klimačku ( tedy mám ji zapnutou stále na AUTO, ale zapnu v týýhle zimě vnitřní okruh a klima sepne ) tak slyším divné jakoby plastové vibrace. 1. co mě napadlo byl motorek ventilátoru. Tím to není – když ho za provozu odpojím nic neztichne. 2. problém je, že z motorového prostoru není nic slyšet. Zvuk ustane když klimu vypnu nebo když odpojím kompresor. Myslel jsem, že závada je někde tam. Postupně jsem vyzkoušel jiný kompresor, nový řemen, jiné kladky, novou řemenici... nic se nezměnilo.

Napadlo mě následující:

• když je motor studený a dám AC sepne se vrtule na 1. rychlost

• když je motor teplý a vrtule musí chladit a dám AC tak se sepne asi n 2. stupeň, že?

• tím pádem mě napadla vrtule vibrující na 2. stupeň a škrtající o okraj

Uvažuju správně? Od vrtule ty zvuky neslyším i když se točí, ale nevím jak jí jednoduše přinutit přepnout na 2.- stupeň. A pokud je moje úvaha správná dá se vyndat bez demontáže nárazníku. Když oddělám mřížku tak tam vidím 3 kovové vzpěry těsně okolo středu a jeden šroubek uprostřed plastu vrtule.

Vyndám celou vrtuli bez sundání nárazníku? Pokud ne dá se nějak dostat třeba k ložiskům a vyčistit je a promazat.... jde vyndat třeba jen motor a pokud ano jdou někde poblíž rozpojit kabely?

Samozřejmě není zásadní problém sundat nárazník, ale nemám garáž a tak hledám varianty co by v tomhle počasí šly realizovat. Vrtuli s motorem mám dokonce náhradní a ruce levý nemám, takže bych to rád vyřešil svépomocí.

Děkuju moc za rady nebo za případné typy čím jiným by to ještě mohlo být...

Odesláno

2. stupen zapnes tak, ze odpojis konektor z cidla ktore ho spina a vrtula sa zopne (teda na 306 to je take lahke) a myslim si ze ku vrtuli sa dostanes jedine ked zhodis naraznik, myslim ze toto suchotanie ci buchotanie ci ako to nazvat tejto vrtule sa tu uz aj riesilo:papa

Odesláno

No tak si tedy odpovím sám:

1) vrtule vytáhnout jde po sundání mřížky, Né že by to bylo bůh ví co sle jde

2) přední ložisko motoru OK. Zadní kluzn, taky OK, ale suché. protáčející se v plechovém futru, stejně tak vypadali 2. motor oba motory po namazání zadního lžiska a upevnění ve futru změnily zvuk.

3) Dole je trubka od klimačky. Po skolení prasete byla trochu ohnutá a opírala se o plast a ten trochu dole doformovala. To patrně způsobovalo zvuk vrtule + přenášené vibrace.

Výsledek - oprava na cca 30 minut a v autě je klid, náklady 0,- 2 servisy to neodhalily, takže je tím to pozdravuju :-D

Odesláno

Toto bylo dobré ;),sám sis napsal,sám odpověděl a sám spravil.A s těma servisema to musíš zajet za nimi a číct to (že jsou trubky) tam,tady je to jaksi ...zbytečné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...