Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

problém s drážkovým řemenem 2,1 TD vyřešeno

Recommended Posts

Odesláno

Dneska cca po 50 km mi poskočil drážkový řemen o 2 drážky k motoru a začal se dřít a smrdět a kouřit. co mám v háji???

Please !!!

[upravil dne 15/2/10 johnn_y]

[upravil dne 15/2/10 johnn_y]

Odesláno

Tak značku ti nepovím, musel bych hledat v papírech, cena kladky cca 1500,- a tlumič tuším kolem 1000,- nevím přesně, fakt se mi to nechce hledat. Výměna samodomo.

Odesláno

tak pokial to bude tan napinák, tak to je cca 100 eur a to tiahlo to nebude, lebo to by ti inač zvonilo....tam je problem len v tej kladke na tom napínaku.

Skús sa najprv poobzerať len po nejakej podobnej a stačí len vymeniť tú kladku a bude OK.

Ja som mal nahradzoval kladkov z autobusu :D , ale mám zaručenú kvalitu a nevadí, ak je trochu vacsia, priestoru je tam dost, len nesmie byť menšia

Odesláno

tak mam doma napinaci kladku s tlumičem vibrací ale nějak mi to nejde to stare ven, potřebuju n utně pomoct zitra musim s tim autem jet. PLEASE jak na to mam jit?

Odesláno

super nějak jsem se stim popral, přístup jak k penězům do banky ale výsledek stojí za to. vše funguje jak má a bylo to tím tlumičem vibrací, byly na něm vymlácené obě strany a vůbec to netlumilo.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Co mam vadné? Drážkový řemen se mi několikrát posunul o drážku blíž k motoru. Nejdřív se posune na řemenici kliky a potom postupně i na ostatních řemenicích. Na straně u motoru je i trošku oškubaný jak se třel o díly na motoru když se posunul poprvý. Už jsem ho zkusil i otočit (oškubanou stranou od motoru), jestli se neposunuje kvuli té jedné oškubané straně, že je volnější než zdravá strana, posunuje se pořád k motoru, takže tim to nebude. Chtěl jsem ho vyměnit, ale nechci tam dát novej řemen a za pár dní ho mít znova oškubanej.

Kladkou, o který se tu píše, to asi nebude, protože před řemenicí kliky je kompresor klimy a na tom to ještě nikdy nepřeskočilo.

Bavil jsem se o tom s Commem, (ukázal mi, jak napínací kladku řemenu uvolnit při výměně, za což mu děkuju :super:papa). Podle něj je na vině řemenice kliky, ta má gumovou výplň jako odpružení, vypadá však nepoškozená. Když vám přeskočil řemen, na který řemenici přeskočil nejdřív?

[upravil dne 29/8/10 Benžík]

Odesláno

Ja ti hned odpoviem ako prve kde ti to preskoci je na remenici motora.

Tu vam davam par fotiek remenice a ak si chcete zistit ci ju mate taku istu musite ju demontovat inak to nie je mozne zistit bo sa k tomu nedostanete.

p1050917b.jpg

Tu vidite v akom stave je ta gumova vypln a ked sa zohreje ma uz vuli a sa vyosi.

p1050918t.jpg

Ta guma musi byt zarovno remenice!!!!!

[upravil dne 30.8.10 comm]

Odesláno

Zjistil jsem, že tlumič kmitů neni uplně rovně, v jeho uložení se na spodní straně posunul kousek doprava. Rozebral jsem to, podložil podložkou, namazal obě jeho uložení vazelínou. Tlumič vypadá ok, ani guma kterou je potažený neni poškozená. Ted je rovně, možná před opravou netlumil dobře, když byl křivě. Tak uvidim, co to ted udělá.

Jak sundam tu řemenici? Povolit šroub a potom stahovákem? Nebo pujde rukou? Po celym obvodu z vnejší strany je guma neporušená, tak jestli ještě neni řemenice KO, tak jí nachci zničit při demontáži.

Odesláno

moje zkušenosti s řemenicí, před dvěma lety mi při jízdě do kopce vyběhla ta vnější část do kopce před auto, vážně nepřeju nikomu zažít. Následně bylo zjištěno, že předchozí servis řemenici, která byla zralá na výměnu na 4 místech nabodoval COčkem a \"oprava\" před prodejí byla hotova, měto vydrželo asi 3/4 roku po koupi vozu, výměna byla snadná, zbytek šel sundat mírným zapáčením pajcrem a samozřejmě povolením šroubu uprostřed. Řemenice by se měla měnit cca po 100kkm. Udělal jsem rovnou napínák a kladku, nový řemen příslušenství a k tomu komplet kladky rozvodů, rozvoďák a vodní pumpu. Taková první větší investice po koupi vozu (rok 2007 stál 100kKč a tato práce cca 9kKč i s prací)

Jo můžu být rád, že uvolněný řemen příslušenství se nedostal pod rozvoďák, proto bych řemenici neopravoval, ale koupil novou, zvláště jestli jsi jí už měl vyosenou....:super

[upravil dne 30/8/10 punkac]

Odesláno

Mam ještě jednu řemenici, vypadá takle http://obchod.autokelly.cz/imageview.aspx?ImageName=IN_544004410.jpg&Type=Big&Title=IN_544004410.jpg teda kdysi vypadala. Je z XM old model, 2,1td, nevim na co je ta část na klasickej klínák, na hydlauliku to neni, ta je poháněná drážkovym řemenem, navíc tuhle řemenici jsem našel v katalogu AK i pro 406. Neví někdo na co ta část na klínák a jestli jí můžu namontovat? Roměry má stejný.

A ta svařená řemenice je super nápad :blicismajlik

[upravil dne 30/8/10 Benžík]

[upravil dne 30/8/10 Benžík]

Odesláno

Jak povolim šroub řemenice (klika) na motoru, kterej neni v autě, má sundanou hlavu, vanu i setrvák? Když s tim šroubem točim, točí se i klika a hejbou se písty. Můžu dát něco (třeba kus dřeva) vedle kliky, aby se zablokovala? Nebo to jde zablokovat i jinak? Má ten šroub pravý závit? Nejlepší by bylo to povolit vzduchem, ale ten nemam.

Od včera, jak jsem opravil upevnění toho tumiče kladky, tak už řemen nepřeskočil.

[upravil dne 31/8/10 Benžík]

Odesláno
Původně zaslal: Benžík

Jak povolim šroub řemenice (klika) na motoru, kterej neni v autě, má sundanou hlavu, vanu i setrvák? Když s tim šroubem točim, točí se i klika a hejbou se písty. Můžu dát něco (třeba kus dřeva) vedle kliky, aby se zablokovala? Nebo to jde zablokovat i jinak? Má ten šroub pravý závit? Nejlepší by bylo to povolit vzduchem, ale ten nemam.

Od včera, jak jsem opravil upevnění toho tumiče kladky, tak už řemen nepřeskočil.

[upravil dne 31/8/10 Benžík]

Sundej starter a strc pevnej silnej sroubovak do zubu a uvolni :-)

Odesláno

strč do jednoho válce kus dřeva a přes závity hlavových šroubů přitáhni někaký vinkl nebo pásovinu--zablokuješ tak kliku

je tam pravý závit--chce to povolit rázem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...