Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.Mam mensi problem.Podarilo sa mi buchnut predny bok na aute,a popraskali vsetky 3 nadrzky na spolujazdcovej strane.Vsetko som zohnal,a teraz mam viac dilem.

1: musim vymenit vodu v chladiacom obehu auta,vypustenie je banalne ale ako opat doplnit staci doliat predpisane mnozstvo? treba aj odvzusnovat?,alebo si to samo odvzdusni?a ked treba tak kde najdem srob na odvzdusnenie sustavy?

2.Aku zmes mam pouzit (myslim znacku nemrznucej zmesi),a v akom pomere?

3.Kolko litrov treba naliat?

4.To iste sa stalo aj zo servom, tam staci tiez doliat olej alebo aj to treba nejako odvzdusnit?

Dakujem vsetkym za rady

Odesláno

chlazení--nevypouštěj a potom dolij nemrzku,třeba Fridex G48 a odvzdušni na hadici k topení (za motorem)

servo--dolij servoolej a párkrát zatoč z rejdu do rejdu--tím se odvzdušní servookruh

• O 2 týdny později...
Odesláno

když budeš dělat výměnu chladící kapaliny,můžeš G 12 dát, ale propláchni soustavu párkrát vodou a pak dej G12

na dolití serva ten Castrol můžeš dát

Odesláno

chcel by som sa spytat ako to spravne odvzdusnit chladiaci okruh.nalial som tam skoro 4l zmesi a stale mam pocit ze je tam vzuch po otvoreni termostatu je len stvrt chladica tepleho.Jak teda spravne odvzdusnovat?.

Odesláno

Aby jsi to mohl pořádně naplnit a tím i odzvdušnit tak je třema si udělat nástavec na vyrovnávací nádržku z nějaké vhodné flašky ja jsem použíl od šamponu

Odesláno
Původně zaslal: ropak

Aby jsi to mohl pořádně naplnit a tím i odzvdušnit tak je třema si udělat nástavec na vyrovnávací nádržku z nějaké vhodné flašky ja jsem použíl od šamponu

ano,je to lepší,protože hladina kapaliny je výše, ale vždy jsem odvzdušnil s otáčkama cca 1100--1300 a povolením čepičky na chladiči...,samozřejmě za předpokladu,že pumpa správně tlačí kapalinu...,už tu byly fotky čerpadel,co neměly vůbec lopatky...

Odesláno

takze takto.ked je nadrzka zavreta tak cez ciapocku ktora je za motorom tam kde je radiator,ide vzduch spolu z vodou ale viac vzduchu nez vody,ked otvorim narzku tak voda tecie plnym prudom.Ked otvorim srob na vrchu chladica nic sa nedeje,zeby slaba vodna pumpa?

Odesláno

otevři nádobku a odvzdušňuj, až půjde jen voda,zašroubuj čepičku,dej víčko nádobky a je odvzdušněno, když voda přes čepičku teče,pumpa musí tlačit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...