Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: xxxxxXXXXXxxxxx

a je normalne ze sa motor motor hrial len na 70 stupnov to bola jeho prevadzkova teplota uz minimalne od kedy ho mam to je asi 10 rokov.......

Príčiny môžu byť dve. Jednou je nevhodný termostat a druhou presnosť teplomera. Oficiálna prevádzková teplota spaľovacích motorov je 80 - 90 stupňov.

ten teplomer sa kde nachadza? a da sa tato chyba nejako odstranit?

Odesláno

Snimac teplomeru je na telese termostatu, vedle nej je termospinac na kontrolku prehrati. U benzinaku je pak jeden snimac teploty pro ridici jedenotku motoru, myslim ze v mistech pod rozdelovacem. Odstrani se to vymenou snimace + zkontrolovat stav konektoru snimace. Muze to zpusobovat i budik, staci aby se v tom nekdo hrabal a posunul rucicku budiku.

Odesláno

no tak nastartoval som raz a klesla hladina po vymene hadice dolial som a potom znova az kym sa nezohrial a neotvoril termostat potom zase voda klesla a dolial som a uz som nepozeral tak dufam ze nebude klesat ak ano tak potom fakt netusim kam ta voda unika ???

Odesláno

no tak dnes som ho zase nastartoval a voda drzala hladinu krasne sa zohrial otvoril termostat a hladina drzala topenie v poho ide a ked som chytil hadicu od chladica a naraz pridal tak som citil mierne stiahnutie hadice ako podtlak je to OK ?......

Odesláno

Nič tragické sa nestane a ak to boli rovnaké oleje iba s rozdielnou viskozitou tak sa úplne nič nestane.

P.S.

Už vidím ako tu nejaký mudrlant začne písať že 10W-40 je polosyntetika a nesmie sa miešať s 15W-40 ktorý je minerál. Samozrejme to nieje pravda.

Odesláno

no tak nejako som dosiel domov teplota sa drzala v poho ale ked som prisiel domov a otvoril kapotu katastrofa popod zatku na chladici vsetko ostriekane :(......takze predsa tesnenie hotove ze ???..............a pri kazdej vymene je potrebne zabrusit hlavu ???

[upravil dne 12.2.2010 xxxxxXXXXXxxxxx]

Odesláno

a neměl jsi tam jen moc vody?? protože jestli jsi to dolejval v tutej zime, tak kdyz se pak voda ohreje, tak se roztahne.....mozna je to nesmysl, ale treba by to mohlo byt i tim...ale ať ti radši poradí někdo s více zkušenostmi ohledně toho těsnění....

Odesláno
Původně zaslal: xxxxxXXXXXxxxxx

... teplota sa drzala v poho...

... popod zatku na chladici vsetko ostriekane....

....a pri kazdej vymene je potrebne zabrusit hlavu ???

Ak držalo teplotu tak je veľmi pravdepodobné že tej vody bolo iba veľa. Skontroluj po ochladnutí ako klesne hladina.

Hlava sa nemusí zbrusovať po každej výmene, záleží ako je pokrútená. Nejaká desatinka v rovine sa na benzínovom motore dá tolerovať hlavne pri použití hrubšieho tesnenia.

Odesláno

Ak to bolo jemne pod hornou ryskou tak je to v poriadku. Možno bola niekde ešte bublina a teraz sa to ustálilo. Každopádne sleduj teplotu i hladinu vody i keď si myslím že už to bude v poriadku.

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak 405 uz je doma s novym tesnenim a ide jak pila :)......dokonca mi vyskocila hadicka na regulatore turba a mam budik tlaku turba tak tlak mi odmeral 1.3 bar ale sycalo to takze to neni max........kedy dira bola zaslepena tak na 1.5 v pohode :).......keby ste to citili ako tahal :P......este aj trosku viac nafty a parada :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...