21Grams Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Caute, maly problem ma spravadza posledne dni, blbnu mi sahary, same sa zapinaju, je im jedno ci je motor teply, studeny, niekedy sa zapnu uz pri zhaveni, niekedy cely den nic, niekedy idu stale a stop nesvieti, niekedy svieti, niekedy blika a sahary idu prerusovane...z ktoreho cidla ta moja extra zlozita elektronika berie udaj o teplote pre sahary aj stopku? Teplomer na palubke ukazuje samozrejme normalne, ten ma cidlo zvlast. Riesil by som to stylom pokus/omyl ale vonku je fakt na prd pocasie na vrtanie sa v aute:aut [upravil dne 3.2.2010 21Grams] Citovat
Dundee Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Pokud máš klimu, tak hnědý čidlo nebo Bitron. Citovat
EXI.60 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Ano,pokud je to s klimou tak Bitron-řídící jednotka sahar pod levým blatníkem.čidlo málo kdy udělá problémy pokud máš klimu.Napiš jestli máš klimu a pokusíme se to vyřešit:) Citovat
zub Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 mi zase sahary nezpinaly, a bylo to relatkama, ktere jsou presne mezi saharama.vymenil jsem je a pohoda. Citovat
EXI.60 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Jo relé to můžou být taky ale spíš by byli pořád sepnuté sahyry že se relé připeče-nerozepne!Pokud mu to dělá sem tam,tak to je můj případ před dvěma roky,kdy jsem měl Bitron v háji a sahary běželi nakonec už pořád na plný chod.Tímto bych chtěl zároven poděkovat uživateli PeterG z Bratislavy,který mi prodal jednotku ze svého bouraného auta co mu ho přejela Tatra. [upravil dne 29.1.2010 EXI.60] Citovat
21Grams Odesláno 29. leden 2010 Autor Odesláno 29. leden 2010 Ano, mam klimu. Ide mi skor o to ze ci bitron dava signal aj do stop kontrolky alebo to vyhodnocuje elektronika z cidla...tiez je zvlastne ze niekedy stop-ka iba blika, niekedy sveti stale, niekedy vobec, len obcas blikne a klud... Citovat
EXI.60 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Původně zaslal: 21Grams Ano, mam klimu. Ide mi skor o to ze ci bitron dava signal aj do stop kontrolky alebo to vyhodnocuje elektronika z cidla...tiez je zvlastne ze niekedy stop-ka iba blika, niekedy sveti stale, niekedy vobec, len obcas blikne a klud... No tak na 96%je to bitron,ten je propojen s BSI.proto se ti rozsvicuje kontrolka Stop.Začni tím že na Bitronu vyčistíš konektor Kontaktolem,nebo kontoxem.většinou to tam rádo oxiduje.pokud to nepomůže,tak je bitron asi v háji. Citovat
21Grams Odesláno 30. leden 2010 Autor Odesláno 30. leden 2010 Tak bitron som vybral, konektor vycistil aj ked nebol spinavy ani zaoxidovany, elektronika vovnutri jednotky tiez cista...bud je v haji elektricky alebo bude chyba niekde inde. Aky odpor by malo mat hnede cidlo pri studenom motore? Citovat
EXI.60 Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 zkus to v hledání najít,někde jsem tady ty hodnoty psal,když jsem to taky kdysi řešil Citovat
21Grams Odesláno 30. leden 2010 Autor Odesláno 30. leden 2010 Původně zaslal: EXI.60 zkus to v hledání najít,někde jsem tady ty hodnoty psal,když jsem to taky kdysi řešil dosiel uz niekto na to ako na tomto fore vyhladat text obsahujuci 2 vyrazy? pretoze som skusal vsetko mozne ale marna snaha... Inak nedalo mi, siel som cidlo pomerat a ma cca 1,7kohm hnede a 4k modre, vonku je tak tesne nad nulou. Podla katalogu by hnede cidlo malo mat pri 100st 2,9k, cize 1,7 pri 0 je OK ak je to PTC. [upravil dne 30.1.2010 21Grams] Citovat
21Grams Odesláno 31. leden 2010 Autor Odesláno 31. leden 2010 Takze este razm nez zacnem zhanat druhy bitron, naco su a kolko maju mat jednotlive cidla. Modre pre budiky nic ine, a je dobre... Hnede sa zda byt dobre tiez, ma 1,7k cize je mozne ze pri 100 bude mat tych 2,9 ako je v katalogu. Co zelene cidlo zozadu termostatu? vsimol som si ho az teraz, ma iba jeden drot a voci kostre ma nekonecny odpor, cize by malo byt vadne, teda ak to neni len nejaky teplotny spinac. Na chladici som ziadne cidlo nenasiel, je tam akurat na nadobke snimac hladiny to je vse Citovat
EXI.60 Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 Zelené čidlo je pro řídící jednotku.Za studena má hodně veliký odpor.zkus je měřit za tepla,ale pokud je v háji tak by ti motor-volnoběh blbnul za studena i za tepla Citovat
21Grams Odesláno 31. leden 2010 Autor Odesláno 31. leden 2010 Původně zaslal: EXI.60 Zelené čidlo je pro řídící jednotku.Za studena má hodně veliký odpor.zkus je měřit za tepla,ale pokud je v háji tak by ti motor-volnoběh blbnul za studena i za tepla Moj motor ma riadiacu jednotku? ja myslim ze okrem chcipaku a nejakeho primitivneho ovladania EGR je tam vsetko mechanikuš) No co je hodne veliky odpor, nenameral som ho ani na 200M rozsahu. Keby som s istotou vedel ktore cidlo je to podla katalogu, nevie sa niekto pozriet do SB ake cidlo to presne je? Citovat
EXI.60 Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 tak pardon,vubec jsem si nevšiml že máš diesel.Jen si tipnu,není to čidlo pro jednotku žhavení,podle toho pozná jak má dlouho žhavit za tepla,za studena. [upravil dne 31.1.2010 EXI.60] [upravil dne 31.1.2010 EXI.60] Citovat
21Grams Odesláno 31. leden 2010 Autor Odesláno 31. leden 2010 Původně zaslal: EXI.60 tak pardon,vubec jsem si nevšiml že máš diesel,najdi si v katalogu Kelly k čemu to čidlo slouží a jaké má mít hodnoty Bol som sa s autom prejst, zohrial som to na 80, a zelene cidlo ma 1,6ohmu oproti zemi. Z autokelly sa toho vela nedozvies, su tamna moj model 4 cidla, ale ani na jednom nesedia poriadne popisy farieb cize som v haji. Viem ktore je hnede akurat, to jedine ma 2 kontakty a funguje dobre(pri zohriatom motore ma tych cca 2,6 ako uvadzaju. Inak stopka sa chova tak, ze pri studenom motore svieti, pri zohriatom blika. Citovat
21Grams Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 Tak dnes sa blikajuca stopka \"samoopravila\", a sice sposobom ze uz sa rozsvieti len ked zapnem klimu...je mozne ze moj problem vobec nieje v prehriati ale v klime? Este ma napada ze som bol chvilu s autom na svahu, predkom hore, ci sa tam nieco neodvzdusnilo alebo tak...fakt uz nechapem z tohto auta.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.