vlacir1 Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Tak mám takový zajímavý projev spojkového pedálu. Před nedávnem (s nástupem chladného počasí) jsem zjistil podivné chování při řazení ve fázi sešlápnutí spojky za současného uvolnění plynového pedálu. Motor jakoby si ještě přidává plyn. Nejdříve jsem si myslel, že se mi posunul záběr spojky, tj. že mi vypne dříve než uvolním plyn a že se motor ještě více rozběhne když ztratí zátěž. Pak jsem ale vysledoval, že když při rovnoměrné jízdě se zařazeným rychlostním stupňem a za stále stejného sešlápnutí plynu o pár mm sešlápnu spojku, tak si motor sám přidá a auto začne jet rychleji. Když spojku uvolním, tak zase zpomalí. Po ujetí cca 20 km tento jev vymizí a vše je normální. Tipoval bych to na něco ve spojitosti se spínačem u spojkového pedálu (používá se ve spojitosti s tempomatem). Nestalo se někomu z vás něco podobného? Citovat
shwaara Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Nemá náhodou 307 \'elektronický plyn\'? Astra nebo Sonata si po vyslapnuti spojky taky na cca 1-2s přidaly otáčky... Citovat
vlacir1 Odesláno 27. leden 2010 Autor Odesláno 27. leden 2010 Myslím že má. Někde se tady o tom psalo. Taky mě ze začátku napadlo, že by tam mohla být vychozená dráha nebo tak něco, ale toto se skutečně projeví při mírném (pár mm) sešlápnutí spojky při nezměněmém sešlápnutí plynu. Přišlápnu spojku - zrychlí, pustím spojku - zpomalí. Lze to takto simulovat donekonečna. Citovat
AnotherOne Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Myslím, že je to normálne, u studeného motora si na voľnobeh trochu pridáva. Niekde sa to tu písalo. Citovat
jakubisko,v Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Dej za 1 a pouštěj spojku bez plynu auto ti pojede , to je normal . U 120 jsi měl ručo sytič a tim jsi přidal u 307 maš elektroniku a ta si přida sama plyn ... Citovat
Milhaus65 Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Jo je to tak, jak je zima, lehce se dotkneš spojky tak spinač na ní ,dá pokyn ŘJ. Citovat
Sobek Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Původně zaslal: AnotherOne Myslím, že je to normálne, u studeného motora si na voľnobeh trochu pridáva. Niekde sa to tu písalo. To zaroven vysvetluje preco sa tento jav uz nedeje po 20 km. Motor je zohriaty a uz si nepotrebuje na volnobeh pridavat plyn. Citovat
vlacir1 Odesláno 17. září 2010 Autor Odesláno 17. září 2010 Výše popisované chování přetvává (i přes léto). Zvláště na 2. stupeň při řazení nahoru je to dost nepříjemné když to člověk nečeká, protože auto dost prudce poskočí dopředu. Zkusím to lépe popsat: Při jízdě na dvojku pod plynem, když chci přeřadit na trojku a povede se mi o trochu dříve začít sešlapopvat spojku než úplně sundám nohu z plynu, tak si motor sám přidá. Rozumím tomu, že když popojíždím po rovině bez přidání plynu a auto ovládám jenom spojkou, že si ŘJ sama při zátěži motoru přidá, ale nějak nechápu logiku, proč by si měla ŘJ, když je motor pod plynem a auto jede se zařazeným rychlostním stupněm, přidávat při sešlánutí spojky??? Neuměl byste mi někdo poradit, čím by to mohlo být? Citovat
Existujuci Odesláno 19. září 2010 Odesláno 19. září 2010 vlacir1: Nieco podobne sme mali na jedom (z dvoch rovnakych) firmnom aute.Tak ako to popisujes ty. Zistilo sa ze je problem na regulatori otacok vstrekovacieho cerpadla. Ale aj tak sa s tym nedalo nic robit.Jednoducho si s tym servis nevedel rady.Boli to vtedy nove auta. Pri sportovejsej jazde tym autom mi to pekne liezlo na nervy. Nejedna sa ale o Peugeoty. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.