Guest PredyA. Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Zdravím všechny přítomné. Jezdím už nějaký pátek,ale technické věci mě nic moc neříkají.Nalejt naftu a jezdit,tak to jsem v kostce já.Koupil jsem si modrýho krasavce 307 SW 2.0HDI a teť mě trochu postrašily ty mrazy.Nemám s naftou zkušenosti,měl jsem vždy benzín.Je potřeba lít do nafty nějaká aditiva???????Někdo říká že jo,někdo zase né a tak jsem z toho jelen. Máte někdo zkušenost?Poraďte prosím,Díííík. [upravil dne 27/1/10 Ferry] Citovat
Radek 306 Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 pokud chceš mít jistotu že nastartuješ a že do motoru poteče \"kvalitní\" palivo, přídavej aditivum VIF nebo Castrol TDA Citovat
Guest PredyA. Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 To asi jo,ale taky jsem slyšel(někde ani nevím kde),že to snad má nějakou nádobku a ta to dávkuje sama.Ty aditiva.Prej.A tak nevím.No a co takhle ta nafta co jí má Benzina,která stojí asi o kačku víc a údajně je lepší.Je nějaká zkušenost.?????? Citovat
PítrR Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Zdravím. Podělím se s Vámi o moje zkušenosti. Aditiva určitě ano. Mám trošku zkušenosti z dob kdy sem jezdil na kamionu. Nejednou se mi stalo že mi zamrzla nafta. Není nic příjemného v noci rozehřívat tři metry dlouhé naftové potrubí. Ani nákup pohoných hmot u renomovaných benzínových pump nic neřeší. Několikrát se mi stalo že zamrzla nafta od Shellu a i od OMV. Osobně se mi osvědčila česká aditiva v kulatých plechovkách od Velvany (letní, zimní) Stejné zkušenosti má i několik mých známých. Tyto aditiva používám celoročné. Pří vysokých mrazech míchám do nafty asi tři litry benzinu na nádrž tj. asi 70 litrů protože se mi stávalo že mi nafta zrosolovatěla v palivové trubičce k nezávislému topení která má vnitřní průměr 0,9 mm. Toto množství motoru neublíží a zaručuje tekutost nafty i při -25st. P. Citovat
PítrR Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Pro PredyhoA.... Máš na mysli aditiva do Fapu? tak to nemá s mrazem nic společného. To jsou aditiva pro dokonalé spalování výfukových plynů. P. Citovat
Guest PredyA. Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Jo tak to je možný.Jak řikám,auto je pro mě jen dopravní prostředek,takže nakrmit a jezdit. [upravil dne 27/1/10 PredyA.] Citovat
zzipCZ Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 aditiva ano je to lepší benzin do HDi určitě nééé ale ani ty aditiva nejsou všemocné Citovat
PítrR Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 To je pravda ale myslím že 2-3 litry benzínu ani hádéíčku nemůže uškodit. Je to tak malé množství že je to celkem zanedbatelné. Citovat
Guest PredyA. Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Když nejsou aditiva všemocná,tak co tedy platí na tu S....... zimu??????A je v nich rozdíl?V těch aditivech,nebo je to jedno.A co dávkování,je to tam nějak vošéfovaný??? Citovat
PítrR Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Většinou víčko slouží jako odměrka na asi 30litrů nafty. (dle výrobce). Na všech je napsáno: Předávkování není na závadu:D Citovat
fifowole Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 ja slysel ze u motoru co maji nalitano prez 200 tisic se aditiva nedoporucuji, protoze muzou zpusobit odlamovani castic v nadrzi a nejakou dalsi podobnout i na ventilech.. je to pouze blud? Citovat
stehla66 Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Já beru jen naftu vervu od benziny a do ní dávám vif. je v tom odměrka a návod jak se to má i zhruba používat. ale benzín do nafta bych si netrouf dát, na to mám svýho \"pepu\" moc rád:D Citovat
zzipCZ Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 jsou zimní a letní aditiva a každý je jinak kvalitní jak všechny ostatní výrobky a je tam napsaný přesný dávkování a když dáš víc tak se nic neděje... prostě je to lepší tam dát když už ne pro motor tak aspon pro dobrej pocit Citovat
PítrR Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Tak toho bych se nebál. Nechápu souvislost mezi nádrží a ujetými kylometry, Citovat
PítrR Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Tak toho bych se nebál. Nechápu souvislost mezi nádrží a ujetými kilometry, Citovat
Benžík Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Bez aditiv, nafta od benziny a dneska při -19 to chytlo dobře. Citovat
Guest PredyA. Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 No já jsem tam zatím taky nic neměl a dnes to chytlo jedna báseň.Ten benzín se mě taky moc nezdá,do starejch motorů bych se asi nebál ,ale do HDI asi ne. Citovat
qmysak Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 já dávám VIF co mám auto a tj asi rok a půl a su spokojený dávám letní/zimní a v létě dávám aditiv víc hlavně když je taková kosa a vše ok:D Citovat
Guest PredyA. Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 No jestli je to zázrak,tak to nevím,ale šlapalo to.Ikdyž ten zvuk po startu nebyl nějak vábnej.Vyděsil mě ale dnes bratr má 1.6 HDIa odpoledne se tomu moc nechtělo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.