Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

IT problem - siet / internet

Recommended Posts

Odesláno

Musim priznat ze take hodim zvast do dila.

Rekl bych ze rozdil nebude na strane OS, ale SW a nebo HW.. Tzn jaky mas rozdil v pripojeni XP prof. a 7 ? Ovladace na sitovku, v tom bych videl problem, narvat tam jinou, dle toho co pises je nekorektne fungujici. Pokud druhou nemas posli mi v pm adresu jednu ti poslu, mam jich v aute dosta a jedna mi neubide.

Samoze bych mozna zkusil kabel vymenit.. setkal sem se uz s takovymi absurdnimi vecmi vadnych koncovek ze ten kabel ti klidne taky poslu.

Vymenil bych vsechno hw potom bych hledal problem v SW.. podivej se co mas za driver v win7 a napis co mas za sitovku zkusime to nekde vygooglit.

Odesláno

Tak byl sem ve Win 7, a kdyz sem skousil Defender vypnout, zistil sem ze uz sem ho vypnul ... :) Sel sem podla anotherovho navodu, a pri spusteni defenderu vypsalo, ze defender je vypntuy a ze asi pouzivam iny program ...

Vypol som aj Win 7 Firewall, vsetko bez vysledku ...

V drivery grafiky by som problem len tak nevidel ... Protoze to udelalo, s niceho nic, pri standardnem driveru ... Driver je priamo s WIN 7, nedaval sem dalsi ... Je to stale ta sama verze, jako od novoty ... Zarizeni som odinstaloval a odebral, a naistaloval novej, bez vysledku ...

Problem je ten, ze treba kdyz restartnu router, tak pingy bezia v pohode, sit je funkcni, po par minutach sa to zacne zvrhavat. Dokonca to zacina vo mne budit dojem, ze cim dlhsie nieco pingam, tym sa to zhorsuje ...

Chepp, dakujem moc za ochotu, ale postovne na SK by vyslo viac ako sietovka v obchode :D Inak sem byvali IT outsorcingovi technik a vedouci PC prodejni, tak nejake take veci, a kabeli si viem udelat sam ...

Na siet som napojil druhej notas, priamo do routera, kablom, pridelil sem mu pevnou IP adresu, a dal sem ho pingat, tam to slo uplne bez problemu, tak fakt nevim. Sietovku sem pomaly vyloucil.

Skorej mi to pripada jako NECO, co mi tam neco blokuje, nejakej soft ... Mam podozreni, ze to mohla udelat i jedna s aktualizaci, ktera se mi par krat za posledne obdoby stahovala...

Inac teraz som na XP, vsetko ide na sto percent, namiesto 2 Mbit meram stale 2,4 az 2,5 , ping je 22 az 23 ms, uplne vsetko OK ...

Este chvilu ma to bude srat, a asi pojdem na reinstall... Len to celkom nechapem ...

Odesláno

Jen mne sere, ze tam skoro nic nemam, tj nemam to prervane programi.

Je to Win 7, Open Office, Microsoft smar essentials ktory je vypaty, uTorrent, adobe reader, winrar, google chrome, daemon tools, nokia PC suite a nokia software updater, myslim, ze to je vsechno + hry ...

Stahuji vicemene jen aktualizace ...

Zitra tam skusim stahnout trialku eset smart security a prebehnem este win, ci tam neco neni ...

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

nemáš tam nějakou havěť která by ti zahltila síť??

Něčím to protáhni, třeba:

SUPERAntiSpyware Free Edition

Advanced SystemCare

SLOW-PCfighter

[upravil dne 22/1/10 Radek Hurvajz]

Byl si rychlejsi, ale myslim ze na tohle by mnel postacit aj Eset smart security ci ne ?

Odesláno

No uTorent stahuju jen cez cesky tracker, resp od torentu od kamarada, pretoze ma optiku 60 mbit, tak vzdy pockam, nez neco stahne, a kdyz to funguje (jakozto casto i ne) tak potom stahuju ja...

Na XP sem s tym stahoval 2 roky, a vsechno OK ... Tuto konkretne sem ho instalovat chtel az po tom jak pripojim Optiku, co bude nekdy do 1 nebo 2 mesicu, ale potreboval sem \"neco\" dostahovat ...

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

No nic se neděje, jen ti muže skoro každej do kompu:D když chce

A kdyz mam ten uTorrent zaplej ze jo :):D A zaplej nebyl dlouho :P

Odesláno
Původně zaslal: Chepp

Prosimte tak jeste jedu vec.. zjisti kde je problem. tzn kde vypadavaji pingy do routeru nebo dal? jen pro info... ip routeru bude v navodu.

Router ma IP 192.168.1.1 jak skoro kazdy :):P

Priznam se ze sem to nekontroloval, jenze pokud sem behal v nastaveni routera tak se mi ani raz nestalo, ze by padla odozva, napr ked sem v nem updatoval firmware ...

Zajtra to skusim, som teraz na Xp, a idem spat, lebo zajtra rano o 8 mej a o 10 tej mam skusky .... :( Ale posledne tento semester :D

Dik moc zatim chlapy ...

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Tak každej asi ne-e, ale docela rád bych to viděl v provozu

Co ? Jak se ty nekdo dostane do PC, nebo uTorrent ?

Odesláno

Tak si nainstaluj nějakej pořádnej firewall a dej mu učící režim, uvidíš kolik příchozí komunikace tam budeš muset bud povolit nebo zakázat, a až zapneš klienta uTorrent tak nebudeš stihat ty okna potvrzovat, je to stejný jako s jakymkoliv P2P klientem. A pak je taky možný že se tam Lubkovi přes tohoto klienta něco nastěhovalo, i když byl zapnutý jen chvíli a už má problem, nakonec zjistí že mu komunikaci po síti blokuje 100000 odesilaných spamů za minutu z jeho počitače :D

Odesláno

kazda znacka ma jinou ip a nekdy i jiny tip modelu am jinou napr.

192.168.1.1 zyxel,

192.168.1.254 minitar, z-comax

192.168.100.1 tusim ze edimax air-ca

192.168.100.252 ovislink

192.168.2.1 edimax

192.168.88.1 mikrotik nove def. nastaveni na ether

...........

........

......

je toho moooc....

Kazdopadne pokud ti nevypadavaji pingy na router... tzn spust si 2x commnad

prvni dej ping seznam.cz -t[www.zoznam.sk]

druhy dej ping 192.168.1.1 -t

pokud vypadnou pingy mezi routerem a tebou je problem v pc nebo routeru.

pokud pingy nevypadnou mezi tebou a routerem ale jenom mezi tebou a internetem hledej problem v roteru a o2.. nebo kysliku nebo jinymu tvemu poskytovately.

snad nejak pomuzu.

[upravil dne 22/1/10 Chepp]

ohledne tooh smapu staci zmapovat port 25 a hned budes vedet,,, kde co lita,. ;)

To matrix.. ne nepoznas.. nasi zakaznici to taky nepoznaji a je to vec okolo par bitu.... sice je ji moc.. ale nelisi se od prohlizeni youtube.com

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...