Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nema nikto skusenost s FiberTV od Orange?

Alebo majú také male pokrytie, že to nikto nemá? Zdá sa mi to byť lepšie ako Magio, až na to, že sa nedajú nahrávať programy len priamo Orange poskytuje úložný priestor, za ktorý sa samozrejme platí.:myslim

[upravil dne 20.1.2010 Marky]

Odesláno

Ja sa aj tak cudujem ze taketo a podobne stranky davno nezatrhli :myslim

Beriem to akoze z pohladu poskytovaleta sat TV

[upravil dne 20.1.2010 Y2K]

Odesláno
Původně zaslal: Marky

Nema nikto skusenost s FiberTV od Orange?

Alebo majú také male pokrytie, že to nikto nemá? Zdá sa mi to byť lepšie ako Magio, až na to, že sa nedajú nahrávať programy len priamo Orange poskytuje úložný priestor, za ktorý sa samozrejme platí.:myslim

Pokial FIBER TV a MAGIO FUNGUJU na 100 percent, tj pri predpoklade, ze ani jeden nebude mat ziadnu poruchu, je magio funkcionalne lepsie ...

Fiber TV sa poskytuje len na optike, a tj budes mat rychlejsi net ... Magio sa poskytuje aj na optike, ale ta je len v par mestach, aj to samozrejme nie vsade, a maju mensie pokrytie ako fiber TV ...

Odesláno

Vrbove :D Sniiiivajte s nami :D To si fakt nemyslim, ze v nejakej dohladne dobe tam bude :D Jedine ze by sa nasiel nejaky sukromny investor :D Y2k, nechces celej dedine zaplatit optiku ? Das t-comu zopar mega, a je to vybavene :P

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Pokial FIBER TV a MAGIO FUNGUJU na 100 percent, tj pri predpoklade, ze ani jeden nebude mat ziadnu poruchu, je magio funkcionalne lepsie ...

V čom? Teda okrem toho nahrávania. Mal si možnosť skúsiť obe? Mne sa zdá, že FiberTV je lepšie, napr. upmix na HD aj u nie HD programov, pripojenie druhej TV. Ako to má riešené Magio?

Odesláno

LubkO: prispevok z 21/1/10 v 10:45 - \"to je dobra kravina.... Mam zatial CRT Panasonic 29\" t.j. cca 73 cm obrazovkua a digi je daleko lepsi ako satro v NR, znami ma stale satro na LCD 40\" cca 102-103 cm a v pohode...cize porovnat to viem ztohoto hladiska....ale ze by to bol az taky markantny rozdiel ?...neverim....

Y2K: tak tak, za rok to mam spat a pri nejakych problemoch kupim kartu skylink, natocim parabolu na iny satelit a idem dalej....a mam to pbez mesacnych poplatkov ))) ale nech pekne DIGI vydrzia s Nagrvision 2 co najdlhsie ...\" aj tebe odporucam poriadne si precitat prispevok...ak to nedokazes zavolaj niekoho kto ti stym pomoze, pretoze si sa teraz trosku dodrbal:D

shark734 : Ja som spokojny... Primac ma stal novy okolo35 euro, tak to neriesim....samotny material vysiel na 102 e, majstrovy som dal 15 e za montaz...., a ked to pojde rok tak budem rad, a s cistym svedomim to budem moct vyhodit do smetiaku nakolko by som za kablovku na rok zaplatil tak isto, a zdaleka by som nemal take programy.........tak nebavme sa tu o chujovinach a poriadne citaj moje prispevky a to o co mi ide,... ked ich neskor komentujes....a potom do mna mudruj....

ps: openboxy sa stale predavaju...

+ mi tam prepalil nejaky soft ,

mam original

[upravil dne 20/1/10 marisw]

Odesláno

ja sa nemudrujem, ja to viem posudit lebo sa digitalnym prijmom zaoberam asi 2 roky, ked si nemal na tej istej TV(hovorim o LCD) digi a skylink tak tak nemozes vediet co je to pekny obraz a uz vobez nehovorim o HD.... a dokonca sam si dal link ze 810 sa nevyrabaju od roku 2007 takze na 99% to mas kopiu, ale kedze si to kupoval priamo z obchodu a nove tak na 100% je to kopia, ale za 35€ to mas asi fakt jedno, len ten marerial v hodnote 100€ sa mi zda vela:myslim

a pozri sa ci mas na openboxe taky koliskovy vypinac

a tie openboxy sa predavaju lebo je to pre nepodstivych obchodnikov dost vyhodne-kupia to za max 20€ a predaju za 70

Odesláno

Y2k cudujem sa, ze clovek tvojich znalosti nepozna problematiku optickej siete a samotnej vystavby ustredne + lukrativitu okolia.

1. Ako vies, Vrbove je jedno s mala mensich miest ci dedin, ktore maju Magio ustrednu. Prestavba DSLAMU na UBAM stoji T-Com v priemer do 3 milionov byvalich SK ... Zalezi podla toho, akp stary bol DSLAM, a co vsetko, sa meni ...

Pokial T-Com, spravi takuto investiciu, povecsinou neprerobi nic, co sa tyka tychto malich miest a obci, dokial sa neurobi navratnost ...

Navyse sa prave v takychto lokalitach, nemusia obavat konkurencie ... Interenet vo Vrbovom mozes mat dobry a kvalitny dovolim si povedat len od T-Comu, pre bezneho zakaznika. Kabel je kabel. Potom je par jedincov, co ma mikrovlnku, alebo prenosny internet T-Mobile/Orange. Tych je vsak spravidla zalostne malo.

Cize T-Com ako taky, si svojich zakaznikov udrzi, ci optiku zavedie, alebo nie ...

Ine je to v mestach kde bojuju s konkurenciou ako SWAN, Orange, UPC a podobne. Tam treba konkurenciu dohanat ...

2. Vystavba optickej siete, stoji firmu ako ORANGE / T-Com priblizne 700 000 Sk na 1 km. V tom je zahrnuta praca, vykopavky, material, povolenia, projekty atd ...

Pre tcom, ci orange je uplne nevyhodne, aby budovali takuto siet do dediny, kde su rodinne domy... Natiahnu taktuo siet v oblasti RD, vyjde to nemalo penazi, a kolko budu mat zakaznikov navyse ? Ty co maju klasicky net od tcomu, prejdu na optiku, za rovnake poplatky. Kolko vsak bude novych ? Ja si dovolim povedat, ze na tej dedine ci vo Vrbovom to nebude ani 100 ludi. V com je to potom pre nich lukrativne ?

Sam to vidim aj v mestach. Napr v Trnave, su 2 optiky, orange, peem a bude sa sem srat aj T-Com. Avsak v oblasti rodinnych domov, je to rarita. Keby vedla nas nestal 4 hviezdickovy hotel, ktory peemu zaplatil cca 200 litrov za pripojku (cim ju len slabo dotoval) tak nemam na optiku sancu + keby svagor nebyval rovno oproti hotela.

Ty co byvaju na tej trase, a chcu sa pripojit, platia za pripojenie 600 Eur ... Co je i tak dost. Zo znamostami to ma svagor zadarmo, a ja budem od neho tahat net cez zahradu, mame ich spojene, tj konecne budem mat optiku aj ja :)

-------------------------------------------------------------

Co sa tyka magia a fiber TV ...

Mal som moznost porovnat obidve. Magio ma jednoduchsie prepracovane menu, lepsi TV program s nahladmi, a podla testov je viac USER FRIENDLY ... Nahravanie je obrovsky fakt, ktory i ked teraz nevyuzivas, s magiom ho vyuzivat zacnes , a uz si nebudes vediet odviknut. Hovorim vazne... Proste pozeras tv program, zrazu zbadas nieco co chces vidiet, a proste kliknes nahrat . Hotovo. Na durhy den to mozes pozerat.

Druha TV sa da pripojit takisto ... Bud boxom tatung, bez HDD a tj bez nahravania, ten stal nieco okolo 100 Eciek. Ak vsak mas zaujem, ako som pisal, viem zohnat boxi po cca 30-40 Eur :) Funglovky, zo vsetkym ...

Odborucam ty, ist pre tu srandu do nejakeho oficial T-Centra. Magio je tam vystavene, a kazdy zakaznik si ho moze na poziadanie vyskusat ... Uvidis sam, prejdi si menu, pozicovnu, vsetko, a proste prides na to, ake je...

S fiber tv su takisto problemy, ako aj s magiom. Takze preto som pisal, ze ked vsetko funguje na 100 percent. Mal som vela zakaznikov, ktory prisli rozculeny od Orange, kde vypovedali telku kvoli ciernobilemu obrazu, pixelizovaniu. Takisto som mal vela zakaznikov od nas, co to rozhorceny rusili kvoli zamrzaniu boxu napr ... Proste obe nie su dokonale, ale myslim si, ze ked fachaju na sto percent, je o nieco pohodlnejsie magio ...

Odesláno

Hm tak to sú zaujímavé informácie. Vedel by si prípadne zohnať aj tie mágiá na satelit? Tam mi to ale asi nepomôže keďže treba karty. Tie mágiá na optiku môžem mať doma tri??? Neviedia to nejako zistiť a bloknúť?

Odesláno

Samozrejme, ze nie. Magio je myslim volne iba na 2 tv, bez zvysenia poplatku ...

U magia, sa to naozaj \"osrat\" neda ...

Problem je v tom, ze magio je taky mali PC ... Ma svoju MAC Adresu, a SN, tj serial number.

Magio Boxi prichadzaju ciste a su registrovane do systemu + je tam nahravany soft. V program Siebel 6,3 a seiebel 7, sa nasledne aktivuje cislo boxu, tj SN. Podla toho system, a aj ustredna vie, aku MAC adresu moze pustit, a aku nie.

Pokial by som ty len box dal, a neregistroval, nesiel by. Musim ho zaregistrovat, v t-come na tvoje meno. Potom funguje ....

Co sa tyka registracie, funguje to aj tak, ze napr rodicia maju magio tiez, a maju najvecsi balik, aj HBO atd... Na nich zaregistrujes druhy box, a budes ho pouzivat doma. Tym padom, budes na tom jednom doma, moct pozerat tie kanaly, ktore maju oni predplatene.

Ale iba na tom jednom boxe. Nevyhoda je napr to, ze ked si pozicas na ten box film, tak prijde nauctovany do faktury tomu, kto ma na seba box registrovany.

Na optike je tusim povolenych aj viac teliek, neviem, moc som s nou nerobil.

Na sat ide uplne iny box, a ten zatial zohnat neviem, i ked v buducnosti mozno ano ...

Odesláno
Původně zaslal: shark734

ja sa nemudrujem, ja to viem posudit lebo sa digitalnym prijmom zaoberam asi 2 roky, ked si nemal na tej istej TV(hovorim o LCD) digi a skylink tak tak nemozes vediet co je to pekny obraz a uz vobez nehovorim o HD.... a dokonca sam si dal link ze 810 sa nevyrabaju od roku 2007 takze na 99% to mas kopiu, ale kedze si to kupoval priamo z obchodu a nove tak na 100% je to kopia, ale za 35€ to mas asi fakt jedno, len ten marerial v hodnote 100€ sa mi zda vela:myslim

a pozri sa ci mas na openboxe taky koliskovy vypinac

a tie openboxy sa predavaju lebo je to pre nepodstivych obchodnikov dost vyhodne-kupia to za max 20€ a predaju za 70

nemam tam ten vypinac.....

studoval som tu stranku kde porovnavaju kopiu a original...a ja na svojom nemam Made in Korea- to je zevraj origo, ale mam tam Made for slovakia :D. ale hovorim za tie prachy to neriesim.... ten material do 100 e , bolo vsetko ostatne okrem toho boxu ,cize nieco okolo 65 euro, mam tam hlinikovy tanier, konzolu na uchytenie na balkon, ten konvektor na parabole, instalacny material, 10 metrov kablu...

[upravil dne 21/1/10 marisw]

Odesláno

Skoda ze T-com dava svoj soft do magio boxu.

Ak by to tak nebolo, pripadne ak by sa na Magio dal pouzit hociaky iny bol by to super HD prehravac.

Odesláno

pozri to mas jedno, akurat ked chces na jeden televizor digi a na jeden skylik potrebujes 2 paraboly....ja mam 2 satelitne prijimace, v jednom mam kartu skylink a zdielam ju cez kabel-oba prijimace mam navzajom prepojene.... a mam aj digi-to znamena ze mam 2 paraboly s dvojitymi LNB konvertormi a zlúčené Diseqc prepinačom...na kazdej telke mozem pozerat to co chcem

EDIT: este ma napadlo ze sa daju na jednu parabolu nastavit obe druzice, lenze ja som mal 2 tak som to neriestil....skusal som to len tak z nudy ale na 85cm parabole(klasicka offsetova) bol slaby signal a pri zhorsenom pocasi by to vypadavalo....existuju MULTIBEAMove parably-su specialne pre prijem z viacerich druzic, cena okolo 70€

[upravil dne 21/1/10 shark734]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...