Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 106 a 205= rozprašovací trysky ostřikovače čelního skla

Recommended Posts

Odesláno

Ano, jde to na Peugeot 106, dát rozprašovací trysky. Dneska jsme je namontoval na synovo 106. Rozprašovací trysky jsme sehnal na vrakovišti za 100,-Kč obě. Jsou z vozidla Citroen Xsara II. Pasují přesně:super! Stačí pouze vyndat původní trysky. Zasunout z Citroenu trysky. Problém nastane s hadičkou, jelikož u 106 je hadička postřikovačů menší. To jsem vyřešil tím, že jsem nasunul na původní hadičku jinou s větším průměrem, nasadil na trysku a horkovzdušnou pistolí hadičku nahřál a přizpůsobil - natvaroval. Celá montáž hadiček trvala cca ani ne 10 minut;).

Zkoušel jsem i rozdíl a nelze srovnávat. Stačí se podívat na fotky. Jinak nevím, jak se to bude chovat za jízdy. Hlavní tlak rozprašování jde do středu výšky čelního skla. Jinak se to rozprašuje po celém sklu:super.

Závěrem uvidím, jak to bude rozprašovat při různých rychlostech, ale už teď mohu jen doporučit. Je to lepší, než klasické dva proudy ostřikování, jelikož jsem to musel občas seřídit. Co se týká ceny, tak si myslím, že je přiměřená. Nevím, kolik stojí nové rozprašovací trysky, ale z vrakoviště bohatě stačí.

post-7387-14109635588376_thumb.jpg

post-7387-14109635588682_thumb.jpg

Odesláno

Koukám, že ses vydal opačnou cestou než někteřé ostatní.... no tak snad ti to za jízdy \"dofoukne\" dál než do půlky skla. Není nic horšího než když jedeš po nasolené silnici a ať stříkáš jak stíkáš pořád máš horní část skla bílou...

Guest servisman
Odesláno

koukal jsem na service box citroenu jsou tam dvoje 6438C2 za 146Kč a 6468V8 za 175 Kč liší se jen podle DAM

Odesláno

Jakou opačnou cestou?? U 406 mám taky dodělávané rozprašovací trysky a pohodička. Jinak kapalina v ostřikovači moc pění:D. Ale to už je jiný problém. Věřím, že to bude dobře sloužit.

• O 10 měsíců později...
  • O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...