Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mozete mi poradit moze opotrebovana alebo poskodena spojka sposobit trhanie pocas jazdy ked uz spojka nie je v zabere a rychlostny stupen je uz zaradeny? Opakuje sa mi trhanie v kazdom rychlostnom stupni v otackach cca 1600 - 1800 - 2000 / min. Spojka zabera, nevyhadzuje mi rychlosti, otacky volnobehu v normale. Najazdenych mam cca 150.000 km PGT 307 SW 1,6 HDi 80 kw

Odesláno

Toto som si uz vsetko presiel, najprv som myslel filtre, EGR potom vstreky, potom turbo........ 2 x diagnostika v servise a nic, po vsetkych moznych konzultaciach na fore aj v servise mechanici usudili ze nejde o vadu kt. dokaze pocitac zaznamenat. Tak usudili ze ide o mechanicku zavadu pravdepodobne v spojke a zotrvacniku kt. uz maju nieco za sebou tak potrebujem len overit tuto moznost spojky a moznost trhania v zabere ako ma kolega opravil, ide o naozal silne trhnutie celym vozidlom

Odesláno

skús aspoň toto : umelé potrubie od vzduchového filtra až po klapku vyber, vyčisti a naozaj pevne spoj znovu Sk páskami.

Mne robilo presne to isté, trápil som sa s tým rok a nakoniec som prišiel na to, že to bola takáto hovadina:myslim

Spojku by som z toho venechal..

Odesláno

Moj diesel ma priame vedenie vzduchu od vzduchoveho filtra k vahe vzduchu dnes som to rozobral ale v podstate tam nebolo co riesit vzduchovy filter som vymenil vsetko pevne utiahol, ale v podstate sa nic neudialo, len jediny krat som sa tohto problemu zbavil, ale to som menil palivovy filter, cca po tyzdni to zacalo znova, tak uz fakt neviem...v podstate mi nikto zatial z mechanikov co to videli a zazili pri jazde neporadil hovorim filtre vymenene, diagnostika robena uz 2 x a nic. Mozno turbo vynecha na chvilku uz som viac menej z toho zufaly a niekedy uz ani nemam sil to riesit

Odesláno

Teraz ked si spomenul, ze po vymene palivoveho filtra to prestalo a po tyzdni znova zacalo... napadlo ma, ci nemas v nadrzi nejaku znacistenu naftu. Ak si tankoval u nejakeho domaceho garaz majstra, co predava naftu \"doma pred garazou\", tak znecistena nafta Ti po tyzdni jazdenia mohla zaniest palivovy filter a mas nedostatocny prisun nafty do motora a to by mohlo sposobovat trhanie. Pri volnobehu a ked spojka este nie je uplne v zabere je spotreba nafty mensia tak sa to nemusi prejavit, ale pri plnom zatazeni motor potrebuje nafty viac a cez zaneseny palivovy filter neprejde tolko ako treba.

Odesláno

Nikdy som nebral inu naftu ako naftu z cerpaciek zacal som Shell, OMW, Esso dokonca ked mi to zacalo robit zacal som brat naftu Shell V-Power ako prevenciu ale nic nepomohlo, dolieval som aditiva na precitenie a nic, ak by bola zasrata nafta a zaniesla by mi filter auto by nemalo vykon netahalo by, teraz to mal kamarat zobral v cechach naftu a auto neslo viac ako 80 km/h z plynom na podlahe trhalo mu to, ale po vymene filtra slape ako hodinky. Moje auto nestraca absolutne vykon akurat pravidelne trhne a ide dalej.

Odesláno

to mrkaj: presne na chlp rovnaky problem mam aj ja. A mam aj rovnaky motor 1.6 HDi (len peugeota 407-ku). Na volnobehu vsetko OK, vykon ma, len pri miernom plyne a nizkych otackach trhne. Takisto som menil palivovy filter, zoparkrat, vzdy s rovnakym vysledkom ako u teba, cca 4, 5 dni to islo bez trhania. Este som cistil sitko v nadrzi, zasrate velmi nebolo. V pameti PC nic nie je, bol som aj na live diagnostike tam mi v momente trhnutia zakolisal tlak turba a vaha vzduchu, ale na moje prekvapenie tlak paliva bol OK. Inac riesil som to tu, pozri si grafy: . Skusal som inu vahu vzduchu, snimac tlaku turba ale v tom to nebolo. Vcera som sa o jednom chlapikovi co ma tiez 1.6 HDi (307-ku) dopocul ze ma rovnaky problem ako ja a teraz vidim ze aj ty, takze to vyzera na nejaky problem 1.6tiek HDi.

S tou spojkou to napadlo aj mna, nakolko mam problem aj v spojke ze mi vrzga ked sa robieham silou (napr. do kopca). Tiez ti vrzga spojka? Co vsetko si uz povymienal, poskusal a nepomohlo? Mimochodom, nemenil si nahodou rozvody pred tym ako ti zacalo trhanie?

Odesláno

to dexx: spojka vrzga hlavne ked sa rozbieham do kopca, ale podla \"mojho\" mechanika je prakticky nemozne aby to sposobovala spojka, ak odide spojka tak sa nerozbehnem a budem stat na mieste, rovnako ju skusal a povedal ze je OK. Vahu vzduchu mi cistili pomohlo len velmi malo aj teraz som to precistoval, rozvody som nemenil idem ich menit az na jar.

Absolvoval som 2 diagnostiky auto je uplne ciste, nic ziadna chyba ani prechodna a ani trvala, v podstate sa okolo toho motali 5 nezavisli ludia z PGT servisu a nic, podla nich ak sa jedna o elektronicku chybu zapise sa do jednotky ak o mechanicku tak to nezistia. Menil som len palivovy filter, vzduchovy filter, cistil vahu vzduchu. Cele je to ale zvlastne niektore veci mi vsak zacinaju zapadat do seba, na 1. diagnostike mi zistovali okrem ineho aj FAP bol na 18 % zaplneni co im neslo dohlavy pretoze auto ma okolo 120 tis. km, teraz na 2. diagnostike mi FAP vypisal maximalny pocet nezdarenych regeneracii..., auto mi samovolne aj pri studenom motore spusti ventilator - vysledok podla tohto fora je jasny - FAP sa nestiha regenerovat ventilator ho chladi... to je pre mna jedna z moznosti, najnovsie vsak zacinam mat podozrenie na turbo, zacalo sa mi spravat cudne pri poklese otacok je velmi hlucne a vychadza z neho zvuk, ktory neviem presne opisat, opat podla servisu PGT turbo vypusta nahromadeny tlak vzduchu, ale vraj trochu hlucnejsie ako ma, tento zvuk vsak uz jasne pozorujem pri silnejsich trhnutiach pocas jazdy resp trhnutie a zvuk idu ruka v ruke. Takze som si dal takyto plan na autofra.sk hladam FAP + turbo po repasoch prvy skusim FAP filter mierne lacnejsi, ak to nepomoze idem na vymenu turba za repas alebo ak sa nastvem tak za novy z PL idu tam po 2200 zlotych. Dnes som napriklad jazdil po meste a trhalo a sekalo ako dive hlavne pri akceleracii a pri jazde do kopca v otacka 1600-1800.

Odesláno

Ked si bol na diagnostike, to si bol na \"live\" diagnostike? tzn. merali ti hodnoty pocas jazdy? Ak nie, skus este taku diagnostiku ze ci ti budu grafy vyzerat rovnako ako tie moje, t.j. či ti poskoci tlak turba v momente trhnutia. Moje turbo tiez vyda taky cudny zvuk ked auto trhne, neda sa to tu popisat, take... dvoj sekundove zachrcanie. Vsimol som si ze ten isty zvuk mi spravi aj ked robim taky \"pokus\": mam nastartovane, stojim a na volnobeh pridam plyn na cca 3000otacok, potom ho rychlo pustim a na cca 1600 ot. to zachrci.

Tie nezdarene regeneracie ti vycitali z pameti PC? Aj ti nieco vypisalo na displeji? Ked tak nad tym rozmyslam tie nezdarene regeneracie ti zistili az na 2. diagnostike, a ked na prvej ti toto neodhalili tak si s regeneraciami pri prvej diagnostike asi nemal problem, ale to trhanie si mal aj pri prvej diagnostike, tak ci ten FAP nebude nejaka ina, dalsia chyba, nesposobujuca toto trhanie. A s tymi 18%-tami a 120 tis. km... nemas pretocene km? vtedy by to mozno zmysel aj davalo. Ja s FAPom problem nemam aspon o tom neviem :myslim a pri studenom motore sa mi ventilator nezapina, len niekedy ked dojazdim a vypnem motor tak este cca15min ide ventilator, ale to je vraj OK.

Este ma napadlo... trha ti to viacej ked je motor zohriaty?

Ja by som sa chcel najblizsie zamerat na samotne turbo, aj ked sa bojim aby to poskocenie tlaku turba nebolo len nejaky dosledok toho co sa nachadza za turbom, vstreky a pod.

Odesláno

to dexx: Sorry ale ty mas moje auto :aut

Mám presne tie iste problemy ten isty zvuk turba pocas jazdy aj pocas vytocenia vo volnobehu 200-3000 ot./min a pri nahlom pusteni plynu pri tych istych otackach zahrci ako tebe.

Budem sa ti snazit odpovedat po poradi:

Nezdarene regeneracie mi vycitali s pamate PC na 2 diagnostike v 12/2009 ale to trhanie uz bolo predtym, na displeji mi nic nevypisalo nikdy!!! Ale to som jazdil cca 2 mesiace len po meste na kratke vzdialenosti so studenym motorom tak sa to dalo cakat...

Trhanie bolo aj na 1. diagnostike a tam mi FAP nevypisalo aj ked ho vedome kontrolovali bol len na 18 % plny, kilometre su na 1000% dtocene mam to potvrdene zo servisu z historie oprav.

Nepozorujem rozdiel pri trhani ked je motor studeny a teply je mu to jedno ked trha tak trha.

\"Live diagnostiku mi nerobili ale je to dobrý nápad, pravdepodobne to vyskusam tak ako ty a porovname to objednal som sa na 1.2.2010 tak uvidime aj ked mi povedali ze grafy im to neukaze ale len hodnoty tlaku co by nam malo stacit.

Mne kontrolovali aj vstreky na 1. diagnostike a nic vraj ak by bol problem tam zaznamena to PC a vyhodi to ako chybu diferentneho tlaku v strekoch aj ked diagnostika nezisti vsetko. Dokonca som dal premerat aj plynovy pedal snimac, potenciometer a pod. vsetko je OK. Ked som s tym bol prvy krat na diagnostike tak som bol cely cas s technikom kt. mi vsetko ukazoval na notebooku vsetky testy, tlak paliva, vstreky no proste vsetko a isli sme krok za krokom takze im musim verit ze nic nenasli.

Ako tak citam tvoje problemy sú total rovnake ako moje uz som si myslel ze si to namyslam, lebo v origo servise PGT v Kosiciach pri Carrefoure zo mna urobili totalneho debila, kt. nevie jazdit s autom a radili mi aby som ho vytacal na 2500 otacok pri jazde, lenze to by som musel lietat po meste 100 km/hod. Takze tam uz nejdem absolutny nezaujem o riesenie zo strany servisu, tak chodim do Marco caru na Popradskej, to len tak po mimo.

Odesláno

to mrkaj: ked pojdes na tu diagnostiku lepsie by bolo to zaznamenavat do grafu t. j. casovy priebeh hodnot, lebo ked to bude ukazovat len okamzitu hodnotu tak si myslim ze ta hodnota im len tak \"preblisne\" na displeji (opravte ma niekto ak sa mylim), ked si vezmes ze to trhnutie trva len tak jednu dve sekundy. A ked aj si vsimnu nejaku tu hodnotu, urcite nebudes vediet aky to ma priebeh. Inac a co to maju za diagnostiku, to musi byt bud nejaky sh*t alebo s tym nevedia robit.

Uvidime co povie tvoja diagnostika, ale ak mame uplne rovnaky problem, tak teoreticky (dufam ze aj prakticky) ja mozem vylucit vstreky a pedal a ty snimac tlaku turba a vahu vzduchu. Potom mi pripada ako dost realna pricina to turbo, ale nie koniec zivotnosti turba to by piskalo, ale ako keby sa tam trosku (nie velmi, lebo to by hadzalo do nudzaku) zasekavali lopatky alebo je vadna regulacia tych lopatiek. No kua uz som aj ja z toho zufaly.

Co sa tyka tych mechanikov v origo servise... rovnakeho debila spravili aj zo mna len v inom meste (oni sa na to asi skolia), ked mi povedali ze oni sa na tom boli previest a im nic netrha, tak potom ze ries s takymito nieco. A ja si to urcite nenamyslam.

Aky mas rok vyroby auta, mozno tam je nejaka suvislost. Nejaka vadna seria... Ja mam z konca roka 2004.

Ked prides z diagnostiky, napis SZ alebo sem do tejto temy co si zistil.

[upravil dne 26/1/10 dexx]

Odesláno

Tak tieto nase auta isli z vyrobneho pasu jeden za druhym ja mam auto z konca roka 2004 presne ako ty 1. registracia 01/2005 Turbo je GARETT1544V-753420-5005S O.E.M 9663199280

Co sa tyka diagnostiky a grafov rozpraval som len z prijimacim technikom cez telefon a ten mi nevedel presne povedat ci tam bude graf alebo len cisla uzavreli sme to s tym ze v pondelok sa dohodnem s clovekom co to bude robit co presne chcem a ako to chcem, zoberiem aj USB mna proste presviedcal ze asi graf tam nebude...uvidime

Co sa toho turba tyka ide to zatial tym smerom mne totiz turbo pocas jazdy piska resp. syci proste je ho pocut ako sa roztaca, do nudzoveho rezimu ma nehodilo nikdy, nikdy neprestalo slapat len trhne, kamarat mal zanesene turbo ale to mu prestalo tahat uplne dal ho precistit a ide opat v pohode. Momentalne to necham na ten pondelok a som silne zvedavy ako to dopadne.

Odesláno

Skor by som povedal ze nase 1.6kove motory isli z pasu jeden za druhym. To cislo turba si pozrel kde? na stitku z turba? skusim to aj ja pozret.

Odesláno

to dexx: Mas pravdu vlastne nase motory isli za sebou na pase :) Co sa tyka cisla turba na stitku som ho nenasiel, je uvedene na stranke turba.sk ako typ turba pre PGT 307 1.6HDI 80 kW na mojom stitku som to prilis nevidel lebo ten kryt turba som len poodtiahol ked som kontroloval turbo ci nie je poskodene, zanesene ale prd som videl cez tu skaru a hrabat sa v tom v tejto zime sa mi velmi nechce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...