Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim vas..měl někdo problem že mu žral motor olej? před 3 tydnama jsem vyměnil olej a podle tabulky dolik 4,8l což bylo malo ani po risku na měrce nakonec z toho bylo cca něco nad 6l a ted mi to hlasi že mam malo oleje. zespod jak jsem si to zvedl tak bylo komplet cele potrubi od turba od oleje..že by turbo v hajzlu ale tahne to normalně..co s tim napadlo mě že bud těsněni pod hlavou nebo hlava......nevite o tom někdo něco vice..diky:bacha

Odesláno

tam to je suche jako slovo boži ani nove to nebylo tak suche:aut a tam sem daval i nove těsněničko

že by hlava nebo těsněni pod hlavou..a nebo pist...bojim bojim:bojim

Odesláno

Podívej se na tu vanu ještě jednou...ono to přímo u šroubu není moc vidět a občas je v tom hliníku v háji závit. Pak ti nové těsnění nepomůže. Vyříznout nový závit a je po problému.

Odesláno
Původně zaslal: sidonius1

Podívej se na tu vanu ještě jednou...ono to přímo u šroubu není moc vidět a občas je v tom hliníku v háji závit. Pak ti nové těsnění nepomůže. Vyříznout nový závit a je po problému.

tahle možnost určitě ne protože vim jak jsem dotahoval šroub a co si užu dovolit. jednoznačně to bere motor protože z vyfuku jde smrad jako prase a těžko se bude neustale vypalovat fap:nevimtrubky od turva jsou od oleje i zevnitř takže začnu turbem a pak motor ven a těsněni hlava atd:fnuk

Odesláno

Tyto motory nemají problém se spotřebou oleje.

Pokud to neteče, tak to bude problem, začít z historií a zkusit kolik to má km,potom typ oleje co tam je,kompresní tlaky atd.

[upravil dne 12/1/10 Milhaus65]

Odesláno

jak jsem to kupoval tak to mělo před 2 měsici 135t a nějake drobne dnes tam je přes 140t a olej jsem si měnil před vanocema a daval jsem tam valvoline plnou syntetiku DuraBlend GL-4 5W-80 ale uvažoval jsem že je řidky ten olej tak až to zase něcoo užere zkusim polosynt. a pak bych to viděl na těsněni.kolega automechanik mi řikal že neviděl motor po 140t km aby šeptal jako novy že noc neklepe nic nepiska a cely motor čistounky a suchy. nj aso nějaky zběsily rakušak:super co se o to staral perfektně

Odesláno

vin:VF3EBRHTB13013190 POKUD MOŽNO kdy to bylo servisovane a nějake zajimave věcy diky moc

co ty km podle vinka? Pe.tr jak jsi řikal?

[upravil dne 18/1/10 bibo807]

Guest mirdas2
Odesláno

Ahoj Petre,mohl bys mě zjistit taky podle vinu nějaký info o voze?Díky.

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak ted jsem to měl u motoraře a měřil mi tlak ve valcich a řikal že tam jsou mirne odchylky ale v toleranci ale jinak v pohodě dal do oleje nějaky připravek aby gumičky a těsněni a kdejake věci se změkčily pokud jsou tvrde a propoušti olej...uvidime :myslim

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem zjistil, že mi kape olej mezi motorem a převodovkou. Jak je olej na horní rysce, tak kape a na bílé desce,kterou jsem dal pod auto mám skvrnu o průměru cca 5 cm. Když se dostal olej na 3/4 rysky, tak někdy je nakápnuto a někdy sucho. Myslím si, že by to mohlo být guferem na hřídeli. Podle úbytku oleje to ale zatím řešit nebudu. Nyní chci provést výměnu oleje a přidám do něho přípravek na oživení pryžových částí v motoru a pak se uvidí. Myslím si, že na 15 tis. km dolít necelý litr oleje je v normě, nebo se mýlím?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

nevite někdo kolik stoji pistni kroužky na 2.0HDI 79Kw rok02? ten olej to nepřestalo žrat a asi to budu muset rozhodit..jo a kolik koštuje hlava?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...