Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak už je to tady. Včera jsem to poprvé projel a nelíbí se mi činost ABR. že stále svítí kontrolka abs mě nepřekvapuje.Ale spíš že se hodně propadá brzdový pedál při brždění kterej pak saze vyjede až to čerpadlo dotlačí. Při prudkém sešlápnutí se propadne hodně a rosvítí se stopka když čerpadlo dotlačí tak zase zhasne.

Můj názor jest že zásobník tlaku má malou zásobu případně zavzdušněný systém?

[upravil dne 6/1/10 Capy]

Odesláno

taknák v to doufám že je to jen zavzdušněný.

jen pro upřesnění jak přesně se chová správně ABR. Po sešlápnutí brzdy je vždy cítit že čerpadlo zatlačí pedál zpět nebo je to prostě tak jak se sešlápne tak zůstane?

Odesláno

Aha tak to tedy znamená že mam malou zásobu tlaku. Bud je zavzdušněná cesta od čerpadla v válci. Nebou je v čudu ten akumulátor což je pravděpodobnější. Takže oprava akumulátoru nebo koupit jinej a nák ho přidělat.

Odesláno

no já mám na griffe taky abs, je od Bendixu a má snímače jenom vpředu. Kontrolka mi nesvítí a odvzdušněný to je taky. Ale pedál při aktivaci abs se dost propadne a tam tluče. Je to docela nezvyk oproti fábii, kde se vůbec nepropadne a začne tlouct :myslim asi holt jedny z prvních generací abs:myslim PS: já když to odvzdušŇoval, tak sem to musel udělat asi 3krát dokola, než to bylo ok. nejdřív kola, pak 2 šrouby na jednotce abs Třeba ti to bude k něčemu:super

Odesláno

no u mě mám propadlý pedál furt ale když zapojím abs tak mě to taky strašně bouchá do pedálu a kontrolka svítí jen někdy, no spíš nesvítí jen někdy:D

Odesláno

když vy ale klucí mate asi jinej systém s podtlakovým posilovačem.

já mám strojní brzdy s hydraulickým čerpadlem a právě je asi v čoudu zásobník tlaku (hydraulický akumulátor)

Jinak jsem to vyblikal závadu č.25 jsem odstranil ale ještě tam je závada č.22 ale tu nemám v příčurce tak nevím o co jde abych to odstranil poradí někdo?

Odesláno

tak už jsem si to našel závada 22 by měla být relátka.

A jinak ta koule (akumulátor tlaku) se dá ještě koupit používala se i na roverech a jaguarech pro které je ještě vyrábějí.

Odesláno

ten zásobník budu ještě muset vyměnit ale na závadu 22 už kašlu. Už dva dny hledám patici na relátko 758 a nic. Půl auta rozebranýho vyndal jsem asi 2km přebytečnech kabelů od předchozího majitele :blicismajlik ale relátko nikde.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdar chlapi, mám podobný problém a potřeboval bych pomoci, neboť servisman si neví rady. Podle nálady a nebo skvrn na slunci reaguje elektrické brzdové čerpadlo a rozsvítí kontrolku abs a stop a jaksi nebrzdíme. Dělá to docela nepravidelně a někdy je třeba týden klid a pak to dělá 3x po sobě. Relátko jsem již vyměnil. Občas se to stane když prudce zabrzdím a pak to zhasne. Problém je když to nezhasne a nebrzdí to. Stačí otevřít kapotu a klepnout do čerpadla a je slyšet jak se natlakuje. ˇčerpadlo jsem měl venku a tam se při závadě chová normálně. Když se dá zpět tak nereaguje. K čemu je ten akumulátor??? Mám 405 SRi 1,9 rok 1991.

Odesláno

Třeba by jsi mohl mít špatné jedno tlakové čidlo na čerpadle nebo jen špatný kontakt. Ta koule je jen zásobník tlaku vyrovnává špičky v systém a udržuje na chvíly i tlak právě po výpadku čerpadla aby se dalo ještě zabrdit

Odesláno

Nemá někdo plánek nebo schéma toho čerpadla, protože nevím kde se to čidlo nachází. Podle informace jsou tam asi dvě? Tou koulí by to tedy být nemohlo? Závadu to hlásilo č. 12. Čerpadlo je v pořádku, asi musí být problém někde jinde. Dá se to nějak nahradit to čerpadlo, popř. nevíte o někom, kdo by se v tom vyznal??:myslim Když na to dupnu prudce, tak se to rozsvíti a zhasne to (v lepším případě). Pažout je už 3 týdny KO a vážně přemýšlím co s ním.......blbý je že s tímto bazmekem jsem viděl teprve druhého:bacha

Odesláno

pokud když na to prudce dupneš a rozsvítí se tak je ta koule nejspíš v háji nevyrovná tlak při zabrždění a musí jej dorovnat čerpadlo což chvilku trvá. Je to asi jako kondenzátor v elektrice. Nejlepší sehnat jinou kouli třeba z jiného vozu nebo rovnou komplet čerpadlo

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...