Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rad bych se zeptal, kdyz si chci dovezt druheho Peugeota 309 na prestavbu toho meho jake jsou podminky ? Stejny motor a dale ? Musi to byt stejny rok vyroby nebo to musi byt taky petidverak ? Nebo jak to vlastne je ? Diky za radu.

Odesláno

Mělo by sedět 9 čísel. Potom jsou problémy na technický. To jest typ auta, převodovka, kastle a číslo motoru se neeviduje ale měl by být stejný obsah a vstřikování (benzin nebo diesel) . Nejjednodušší je to číslo vyříznout a převařit. A udělat změnu majitele a okresu. Nedávno jsem to dělal.Technická asi 800 Kč (pokud je auto ok) potom přehlášení 300 a 2000 pojistka u podnikatelské na 4 splátky. To jest asi vše .

Odesláno

Převařovat VIN je pěkná prasečina. To doporučujete pěkný věci, jen co je pravda. Ze srdce vám přeju, aby se tyhle prasečiny začaly pořádně chytat!

9 znaků VIN vůbec sedět nemusí. Stačí, když je stejné objednací číslo kastle, lze to zjistit z katalogu. Většina kastlí je záměnná i mezi benz/diesel - pokud někoho baví přendavat motory.

Odesláno

Já jsem se ptal na technický a tam mě řekli tohle. Převařuje se to normálně, je to pomalu běžná věc. Já koupil 405 1,6 a podle vin kodu ji mám v automatu. Tohle je prasečina, jenže jsem to převařil znova na manual no. Převaření je opravdu nouzovka.

Odesláno

Koupit auto s převařeným VINem, rozmlátím prodejci hlavu tyčí.

Na tohle, když to policajti chytí, se normálně volá kriminálka, to auto se sebere, a pošle na expertízu.

A pokud vás s něčím takovým chytí v Německu, je to ještě horší.

Přitom nic takového není ani náhodou potřeba. Stačí si zjistit, které kastle jsou mezi sebou záměnné, a vyřídit si potvrzení (1500,-Kč). A je to oficiálně se zápisem do TP.

Odesláno

Hmm, tak tohle jsem zjistil až teď. Jinak většina mechaniků ti doporučí tohle. Jo a stěma policajtama to není zas tak žhavé. Mají jiné věci na práci:D. Koupíš a ani o tom nevíš. Nebo řekneš, že je vyrezlé a oni ti ho v servisu přebouchají. Asi žiješ v jiné době. Nic proti ale v téhle republice už jde ůplně vše.:mad:

Odesláno

Ne, nežiju v jiné době. Těch aut mi prošlo rukama už dost. Pokud je to díly, je to šumák, ve sběrně se neurazí. Ale když si to někdo koupí v dobré víře, a náhodou mu na to někde kápnou, zbydou mu jen oči pro pláč.

Odesláno

To chápu oddie, já jsem takhle naletěl. Byl jsem nezkušený. Koupil jsem 405 1,9 Sri (podle techničáku) ale v originál servisu jsem zjistil. Že je to podle vstřikování 1,6 a u kamaráda v autobazaru podle vinu, že tam mám být automat. Byl jsem zklamaný, doplatil jsem na blbost a šel jsem do toho bez rozumu. Ted jsem si dovezl pěknou P 405 ze švajcu a udělal jsem přestavbu. Ale zbyla mě ta stará. Jelikož jsem rok po matuře a na stáži, tak nemám prachy. A ani auto, protože ta ze švajců je rodičů a pořád se o ni hádat s bratrem se mě nechce. Tak jsem náhodně narazil na papíry z 1.9 za 8000 Kč. Tak jsem to převařil a má to jako přibližovadlo než našetřím na něco novějšího. Jinak když se to dá udělat jak píšeš tak stahuju radu převaření. Nejsem podvodník, jenom píšu to co mě poradili v servisech. Zase jsem o něco chytřejší ;)

Odesláno

Me ani neslo o to neco prevarovat, nechci delat blbosti, motor mam skvelej, ale ostatni pomalu odchazi a tak jsem premyslel o prehozeni kastle a dalsich dilu. Jen mi slo o to ze jsem treba videl svyho pazouta o sest let mladsiho za 300 euro. TO neni tak hrozny jenze je to tridver a ja mam petidver, tak me zajima co vsechno musi byt stejny kdybych chtel treba svuj motor hodit do neceho co si privezu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...