Mark Odesláno 19. prosinec 2009 Odesláno 19. prosinec 2009 Zdravím Všetkých-prestala mi kúriť vodičova strana kúrenia,spolujazdcova strana funguje normálne.Mám dvojzonovú klímu a 2,0HDI.Nevie náhodou niekto poradiť,čo by to mohlo byť.vdaka Citovat
AnotherOne Odesláno 19. prosinec 2009 Odesláno 19. prosinec 2009 Pravdepodobne sa zasekla klapka zmiešavania vzduchu. Nerobilo ti v lete keď bolo horúco, že po naštartovaní vychádzal z palubovky taký cvakavý zvuk? Citovat
stefano Odesláno 19. prosinec 2009 Odesláno 19. prosinec 2009 Tak to Ti nezávidím, lebo pod Tatrami je asi väčšia zima, ako v Košiciach. Citovat
Mark Odesláno 19. prosinec 2009 Autor Odesláno 19. prosinec 2009 V lete bolo všetko ok,pred včerom som to zbadal a dnes ráno bolo u nás -19st.Počas jazdy mi omrzali nohy a priatelka vedla sa skoro roztopila.Aj ja som myslel že to bude asi klapka,ale nevie niekto ako sa k nej dostanem? Citovat
marekxy Odesláno 19. prosinec 2009 Odesláno 19. prosinec 2009 vcera som bol v peugeote v ziline a technici sa rozpravali zo zakaznikom o dvojzonovej klime co prave robia a vraveli ze tento mesiac robia uz stvrtu 407micku co nekuri jedna strana. francuzi dali do klimy plastove ozubene koliecka na otvaranie klapiek a ze doteraz to museli menit cele a bolo to poriadne mastne ale ze uz je na to servisna sada takze je to lacnejsie ale je s tym vela roboty min cca 5 hodin a stoji to uz \"len\" okolo 300 eur. mne niekedy ked vypnem motor slabo vrzga tak uz sa asi mozem chystat na navstevu servisu. [upravil dne 19/12/09 marekxy] Citovat
Mark Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 No paráda,tak to som sa napotešil.A krachne to akurát vtedy,ked to najviac potrebuješ!Vdaka za info,aspon viem na čo sa mám pripraviť. Citovat
janou Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 Na 307 mi stačilo povoliť motorčeky a pohnúť klapkami . Zatiaľ to funguje. Citovat
Mark Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 Chcem sa opýtať Jana či na tej 307 mal tu istú chybu a či to dokázal opraviť sám?Bolo s tým veľa roboty,trebalo rozobrať celú prístrojovku?Zajtra musím zbehnuť do servisu,som zvedavý čo mi povedia.Kolega mi vravel že jeho švagor mal na lagune podobny problém.Tam stačilo dať dole kryt na spolujazdcovej strane nad nohami a bol tam.Akurát že jemu vypadol nejaký kontakt,tak to mal jednoduché. Citovat
janou Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 Nerozoberal som nič od spodu palubovky som našiel motorčeky , povolil som ich a pootočil klapkami . Vrátil som motorčeky späť.Podmienlkou bolo že som mal motorčeky plne funkčné a skladal som ich do kopy s mototčekmi v koncových polohách. Mala rada daj klimu na min povol motorček pridaj klimu ,či sa daný motorček pootáča ,skus pootočiť klapku .Vrať klimu na min ,klapku tiež ,priskrutkuj a vyskušaj. Tento postup som použil na 307 , zatial to funguje (možno by bolo dobre namazať klapku pokiaľ je motorček demontovaný). Daj vediet ako si pochodil. Citovat
Mark Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 Vdaka za radu,pôjdem sa na to pozrieť.Motorčeky by mali byť v poriadku,obe strany fúkajú rovnako-tak to asi bude tou klapkou.Dam vedieť ako to dopadlo. Citovat
AnotherOne Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 Myslel motorčeky, ktoré hýbu klapkou, nie ventilátory. Citovat
Mark Odesláno 30. prosinec 2009 Autor Odesláno 30. prosinec 2009 Tak bol som niečo pozisťovať ohladom toho kúrenia.Pozerali mi na to známi v peugeote,nakoniec musíme dať celú prístrojovku von.Niekedy sa stáva že sa klapky jednoducho zaseknú,ale to nebol môj príklad.Oficiálne sa vraj mení celá klíma-kus za kus a to by ma stálo asi 1900eur aj s prácou.Je okolo toho kopec roboty,všetko sa vyberá von-celý deň.No nakoniec som sa dohodol,že sa mi do toho pozrú-skusia to rozobrať-lebo je to zaliate v plaste a vymení sa len chybná súčiastka.Takže mal by som platit len za nu a za robotu.Aj ked ani to nebude málo peňazí. Citovat
AnotherOne Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 Nebude toto aj tvoj problém? Citovat
Mark Odesláno 30. prosinec 2009 Autor Odesláno 30. prosinec 2009 Asi to bude niečo podobné-už som to čítal.Možno bude nejaký rozdiel v tom že ja mám dvojzonovú a tam sa píše o jednozonovej.Ale velký rozdiel to asi nebude. Citovat
patko79 Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 Původně zaslal: Mark Tak bol som niečo pozisťovať ohladom toho kúrenia.Pozerali mi na to známi v peugeote,nakoniec musíme dať celú prístrojovku von.Niekedy sa stáva že sa klapky jednoducho zaseknú,ale to nebol môj príklad.Oficiálne sa vraj mení celá klíma-kus za kus a to by ma stálo asi 1900eur aj s prácou.Je okolo toho kopec roboty,všetko sa vyberá von-celý deň.No nakoniec som sa dohodol,že sa mi do toho pozrú-skusia to rozobrať-lebo je to zaliate v plaste a vymení sa len chybná súčiastka.Takže mal by som platit len za nu a za robotu.Aj ked ani to nebude málo peňazí. 1900€ ? si robia srandu, to kúpim radšej búračku za tri štyri táci na súčiastky:aut Inak servis, kde by mi povedali, že menia len kus za kus a následne, že sa na to pozrú, by som už asi nenavštívil:bojim Len by ma zaujímalo, ako ti to vysvetlili, že \" sa na to pozrú \" a skúsia iba chybnú časť vymeniť, keď najskorej zapílili že len kus za kus:bacha Citovat
Mark Odesláno 30. prosinec 2009 Autor Odesláno 30. prosinec 2009 Jednoducho je to tak.Niekedy sa robili servisné sady na 307 ale na 407 sa nerobia.Celý kus sa musí opatrne rozrezať a vymeniť poškodená časť.Niekde sa im s tým chce baviť a inde to jednoducho vymenia.Nevravím že sa ten klimatizér nedá zohnať,aj to som skúšal (na nete zohnaš všetko) ale aj tak chcú zaň 500eur. Citovat
Mark Odesláno 25. leden 2010 Autor Odesláno 25. leden 2010 Tak a auto je konečne hotové.Akurat som prišiel zo servisu,všetko funguje ako má-zatial,dúfam že to aj tak vydrží.Menili mi novú klapku a dokopy aj s robotou ma to stálo 311eúr.Pevne dúfam že sa do servisu nebudem musieť tak skoro vráťiť. Citovat
Guest cybercop Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Původně zaslal: Mark Tak a auto je konečne hotové.Akurat som prišiel zo servisu,všetko funguje ako má-zatial,dúfam že to aj tak vydrží.Menili mi novú klapku a dokopy aj s robotou ma to stálo 311eúr.Pevne dúfam že sa do servisu nebudem musieť tak skoro vráťiť. Chcem sa spytat kde ti to robili,potreboval by som to aj ja opravit.Dakujem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.