Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

207 - Turbo - rozne problemy (benzin aj diesel)

Recommended Posts

Odesláno

Kazdopadne najprv treba odmerat lambda sondy a tam sa uvidi..

Co ti poradim, NENECHAJ si prehrat software pocitaca motora!!! lebo uplne inak taha auto potom, je to ako ine auto :S

a ked lamba sondy nie,..tak hladat chybu..mne vymienali kadejake tesnenia gumicky :D a take prkotiny.. vidis to tu niekde na 5ej strane tusim, kde som dal aj rozpis dielov..

kazdopadne najprv lambda sondy obe odmerat!!! skus BEGAM Trnavu, oni su sikovny udajne ;)

nechat odmerat.zistit..cenu a potom zacat riesit

Odesláno

Mne po oprave funguje auto normalne,ale ako som už písal mne padol výkon natrvalo nie ako tebe že sa to zase vráti do normálu.Moj problem bol v rozvodoch

Odesláno

popravde, ani jedno auto s THP150 nepoznám, ktoré by jazdilo bez tejto poruchy. Vlastne jedno áno - pretekar - ale jeho auto má nižší počet pôvodných dielov... :D

Práve tu máme rozobranú 3008 s rovnakou diagnózou - posunuté rozvody. Zvláštne, že minulú zimu toto auto vydržalo tuhé mrazy a teraz pri prvej námraze strata výkonu! Ak by aj rozvody posunuté neboli, ďalšou možnou príčinou je prasknutá \"lopatka\" na vysokotlakovom olejovom čerpadle... Môžu to byť lambda sondy ale aj more iných vecí, pochybujem, že tu niekto cez diskusiu zdiagnostikuje akékoľvek auto...

Odesláno
popravde, ani jedno auto s THP150 nepoznám, ktoré by jazdilo bez tejto poruchy. Vlastne jedno áno - pretekar - ale jeho auto má nižší počet pôvodných dielov... :D

Práve tu máme rozobranú 3008 s rovnakou diagnózou - posunuté rozvody. Zvláštne, že minulú zimu toto auto vydržalo tuhé mrazy a teraz pri prvej námraze strata výkonu! Ak by aj rozvody posunuté neboli, ďalšou možnou príčinou je prasknutá \"lopatka\" na vysokotlakovom olejovom čerpadle... Môžu to byť lambda sondy ale aj more iných vecí, pochybujem, že tu niekto cez diskusiu zdiagnostikuje akékoľvek auto...

hmmm zaujimave....ale zas nemozem nechat auto v servise nejak moc dlho, kde budu skusat formou \"pokus-omyl\" a bude to stat 2000eur...ale ako tak citam, tak asi ina moznost ani nebude : (

A co sa meria na tych lambda sondach?

A vedel by mi niekto priblizne povedat o ake sumy sa pri jednotlivych opravach asi tak jedna? Ci si kupim pod stromcek lambda sondy, olejovym cerpadlom alebo budem moct aj nieco ine co by som realne chcel : ))).dakujem velmi pekne

Odesláno
Kazdopadne najprv treba odmerat lambda sondy a tam sa uvidi..

Co ti poradim, NENECHAJ si prehrat software pocitaca motora!!! lebo uplne inak taha auto potom, je to ako ine auto :S

a ked lamba sondy nie,..tak hladat chybu..mne vymienali kadejake tesnenia gumicky :D a take prkotiny.. vidis to tu niekde na 5ej strane tusim, kde som dal aj rozpis dielov..

kazdopadne najprv lambda sondy obe odmerat!!! skus BEGAM Trnavu, oni su sikovny udajne ;)

nechat odmerat.zistit..cenu a potom zacat riesit

-mne zacne tahat od 2000 ot. vyssie

-hej videl som co ti menili ale tebe to menili v ramci zaruky, ak by si si to mal platit sam, tak by si si asi rozmyslel co vymenis a co nie (ak by som mal nieco vymenit a v konecnom dosledku by vysvitlo, ze to nebolo treba tak by som nebol asi dva krat nadseny) - mam na mysli diely za stovky eur (nejedna sa o tesnenia a pod. za par supov)

Odesláno
Mne po oprave funguje auto normalne,ale ako som už písal mne padol výkon natrvalo nie ako tebe že sa to zase vráti do normálu.Moj problem bol v rozvodoch

a co vsetko sa ti menilo?

Odesláno

ked ti zacina tahat od 2000 ot a vyssie, tak uz tam mas nahraty novsi soft..

od vyroby zacinaju tahat od 1400-1600 ot.

si myslim ze aj mimo zaruky by ti hned nahodili zopar veci, vymenili a bez opytania ci to chces menit ci nie, by ti bol predlozeny ucet na platbu :myslim

Odesláno
ked ti zacina tahat od 2000 ot a vyssie, tak uz tam mas nahraty novsi soft..

od vyroby zacinaju tahat od 1400-1600 ot.

si myslim ze aj mimo zaruky by ti hned nahodili zopar veci, vymenili a bez opytania ci to chces menit ci nie, by ti bol predlozeny ucet na platbu :myslim

uvidim ake problemy my to bude sposobovat a ci vobec...o o chvilu budem mat 90 000 km, takze idem menit, olej, filtre a neviem co este by sa malo. Nejdem do origo servisu ale ak budem mat taketo problemy tak sa tam asi budem musiet pozret, pretoze inde s tym asi vela skusenosti nemaju, jedine, ze by som vedel co presne vymenit a to by potom dokazal spravit clovek aj inde ako v peugeote.

inak asi by som nebol nadseny ak by mi pomenili veci a auto by malo ten isty problem s akym som ho tam nechaval. Ak by to bolo opravene, tak to by bolo ine. Ta cena tych 610 eur ci kolko to tam mas je aj s pracou ci bez?

Odesláno
:D

Čo to máš v podpise?! Prečo to predávaš?!

Pádny dôvod nemám, len skúšam, lebo je dosť možné že ho o rok nebude mať kto sedlať. Ale to je hudba budúcnosti. Každopádne je to krajné riešenie a zisťujem, či je to predajné, ale keď bude zvoniť telefón tak ako doteraz tak si ho nechám aj keď v garáži :)

Odesláno

S tými problémami ma nestrašte, mám ja dosť už len z čítania.

homer33 : Ak chceš zistiť lambdy tak ti stačí aj diagnostika, zapojíš ju a počas jazdy sleduješ ich hodnoty. Zlé lambdy skáču vo veľkom rozmedzí až v 10-tisícoch. No a keď budu ok tak jedine asi originál servis, lebo ťažko nájdeš chybu keď nevieš čo všetko máš pozrieť

Odesláno

Tak asi skocim do toho Begamu, mam to najblizsie a kedze sa stretli s tymto problemom uz viac krat ako bolo pisane, tak mi snad pomozu. Toto je 4-ta zima co je auto v prevadzke a predchadzajuci majitel nespominal, ze by mal podobny problem, asi sa mu anu necudujem : )...Je mozne, ze ked sa spravi co sa ma tak sa chyba opat vrati?

Odesláno

neviem..ci sa vrati.. ale ja som dnes spozorowal dalsiu zvlastnost...

zaradena prevodova stupen cislo 5, rychlost okolo 80, stupis na plyn na plno... a zarachoti auto, zatrasie sa nieco... ako keby aj zaklepalo.. diera a potom zacne tahat...

nejaky napad? :myslim

Odesláno

to mi zvyklo robit tiez...mal som 5-ku a isiel som cca. 80-90 a ked som chcel niekoho predbehnut a dal som plyn na podlahu, tak autozacalo tahat, zrazu mozno anoi nie na pol sekundu nic a zrazu taky turbo kopanec...stavalo sa mi to iba na 4 a 5-tom prevodovom stupni a bez nejakych zvukov v pozadi ( mozno tak raz za tyzden)....zvlastne ale bolo ze ked som natankoval shell w power racing, tak sa mi to nestalo ani raz : )...momentalne ma vsak trapi nieco ine : ( ale to by som rad riesil az po vianociach ak teda nebude peugeot protestovat :myslim

p.s. tento problem sa mi zda, ze uz niekto popisoval aj v tejto teme

Odesláno

To sa stavalo aj mne pri seriovom aute a neviem ci mal na to vplyv rychlostny stupen ale viem ze vzdy sa to dialo medzi 2-3000 otackami, ked sa roztacalo turbo. Na pol sekundy zavahalo a potom zatlacilo. Teraz probleeem nie je :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...