Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

207 - Turbo - rozne problemy (benzin aj diesel)

Recommended Posts

Odesláno

moja 308 THP je v servise. budu menit hlavu motora, vraj je na nej pousadzany karbon. podla servisnych postupov z nemecka je to nejaky znamy problem, vymeneny diel bude novsi, ktory tomu ma zamedzit.

len pripomeniem, ze som mal problemy s rannymi startami - hlucne akoby hrkotanie. prestalo po cca 5 minutach, pripadne po dalsom nastartovani. zacalo to v zime a len rano a s casom a pribudajucimi km to bolo hlucnejsie a castejsie. pokles vykonu ziaden, par tyzdnov dozadu sa k problemom pri starte pridruzilo trhnutie pocaas jazdy a aj na krizovatke na neutral klesli otacky.

dam vediet, ked bude auto hotove - cca koncom bud. tyzdna. robia mi to v lamaci, v PF auto.

Odesláno
Původně zaslal: yoyo

moja 308 THP je v servise. budu menit hlavu motora, vraj je na nej pousadzany karbon. podla servisnych postupov z nemecka je to nejaky znamy problem, vymeneny diel bude novsi, ktory tomu ma zamedzit.

len pripomeniem, ze som mal problemy s rannymi startami - hlucne akoby hrkotanie. prestalo po cca 5 minutach, pripadne po dalsom nastartovani. zacalo to v zime a len rano a s casom a pribudajucimi km to bolo hlucnejsie a castejsie. pokles vykonu ziaden, par tyzdnov dozadu sa k problemom pri starte pridruzilo trhnutie pocaas jazdy a aj na krizovatke na neutral klesli otacky.

dam vediet, ked bude auto hotove - cca koncom bud. tyzdna. robia mi to v lamaci, v PF auto.

no som zvedavi.................... daj určite vedieť.

Odesláno

ked ten znamy problem je toto, tak hlava motora sa nema preco menit...a riesi to ten blby zvuk pri nastartovani, ktory tak trva par minut...je to hydraulický napínák rozvodového řetězu..

trhanie moze sposobit vysokotlaké palivové čerpadlo, elektromagnetické ventily systému fázového posunu vačkových hřídelů, zapalovací cívka...ale samozrejme mozno aj nieco ine..len som popisal najcastejsie chyby

Odesláno
Původně zaslal: buga

ked ten znamy problem je toto, tak hlava motora sa nema preco menit...a riesi to ten blby zvuk pri nastartovani, ktory tak trva par minut...je to hydraulický napínák rozvodového řetězu..

trhanie moze sposobit vysokotlaké palivové čerpadlo, elektromagnetické ventily systému fázového posunu vačkových hřídelů, zapalovací cívka...ale samozrejme mozno aj nieco ine..len som popisal najcastejsie chyby

ano, viem. cital som to tu, a tiez mi to ako laikovi prislo vhodne panom v servise povedat, pri objednavani som spominal, ze mozno \"viem\" co to je, boli zvedavy na poznatky odtialto z fora. ale nakoniec som si povedal, ze im toto riesenie dam az ked si nebudu vediet rady... a tiez som si vsimol v papieroch k mojmu autu ze maju vytlacene papiere a zobrazena bola nejaka kladka. skratka, uvidime.

Odesláno

tak mam auto uz hotove.jak pise YOYO,taky mi menily hlavu.byl tam usazeny karbon.to nechapu,protoze prevazne tankuji v-power nebo carreru.tak jsem zvedavy,jestli to pomuze.oprava byla provedena jeste v zaruce,ale jinak bych platil cca 82000kc:o:o:myslim

Odesláno

moj voz je uz tyzden a pol v servise, rozobraty, lebo im francuzi nie su schopni dodat ventily.... takze info zatial ziadne, zajtra mi daju vediet, ci im prisli alebo nie.... dufam, ze uz konecne ano.

presne, ako pisal petr308, usadeny karbon. vraj nova hlava by ho mala uz vediet \"nevytvarat\".

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak mam auticko aj ja uz konecne. vymenili aj turbo, ved vlastne vsetko dolezite, okrem RJ mi vymenili. startovanie je bezproblemove, dokonca aj motor samotny ma na volnobeh tichsi prejav - nehrkoce a neklepe tak ako predtym.

ale mam pocit, ze mam zly blow-off ventil. ked je motor pod plynom, tak sa prejavuje divne sycanie/piskanie. take tu predtym nebolo. tie pri preradovani je toto sycanie vyraznejsie a castejsie, nez predtym. alebo je to inym turbom, pripadne netesni dobre...

navyse sa mi zda, ze auto nema taky tah ako predtym. to je mozno len \"pocit\", ale je tu. predtym auto mala neuveritelny zatah do 4000 ot, teraz akoby sa pri 5000 ot prebudzalo...

podla servisu je vraj vsetko OK, ked mi auto davali, preslo vsetkymi testami, no tento zvuk som im uz telefonoval a ze sa na to pozru, ked po 1.000 km pridem na kontrolu po vymene hlavy. btw. menili aj remenicu rozvodov.

no som zvedavy... prejavi sa zly blowoff na spotrebe? pri normalnej jazde, nie vytacani. ide mi o to, aby som vedel sledovat nieco, co sa prejavi prave zlym turbom alebo blowoffom.

[upravil dne 1/7/10 yoyo]

Odesláno

no mne potom co menili veci ()

taktiez odvtedy mam pocit ze auto nema taku odozvu..ale je to mozno tym ze je tam novy software v pocitaca motora..a turbo zapina okolo 2000ot a to predtym bolo uz pri 1400 ako to je aj techn.udajoch...

zevraj novy soft je takto upraveny ci co...neviem.. a spotreba, taktiez mam pocit ze sa mi lahsie stupa ako predtym...

kazdopadne chcem si to dat odmerat na brzde a potom sa uvidi...a turbo mi niekedy robi take veci ako kedy trhalo..obcas

pri odfukovani pocujem taky hrkotajuci zvuk ako keby motor kašlal :D

[upravil dne 1.7.2010 buga]

Odesláno

To robi zrejme ten elektronicky BOV. Ja co mam ten VAG tak tej je vyrazne hlasnejsi a aj pri seriovom sani je pocut ako pri vytoceni motora a rychlom preradeni odfukne spat do sania a popri tom sa zatrasie a nasledne ztichne. Aspon viem ze pracuje spravne :)

Odesláno
Původně zaslal: pretekar

To robi zrejme ten elektronicky BOV. Ja co mam ten VAG tak ten je vyrazne hlasnejsi a aj pri seriovom sani je pocut ako pri vytoceni motora a rychlom preradeni odfukne spat do sania a popri tom sa zatrasie a nasledne ztichne. Aspon viem ze pracuje spravne :)

jj, zatrasie, to je ten spravny vyraz...

jak vychadza ten VAG ?

a aky ma ucinok, ci pozitiva?

Odesláno

presne ako pises, buga, prebudza sa pri 2000 ot. :-( viac sa mi pacil priebeh vykonu \"starej hlavy\".

trapi ma to sycanie, skor sipenie (ako husi, labute :-P)

Odesláno

No je v podstate len silnejsi ako seriovy....stavany na vyssie tlaky turba. Ked upravis tlak turba tak seriovy vacsinou roztrha ako sa stalo aj mne a preto sa dava z motora 2.0TFSI. Vychadza tusim okolo 60-70 eur

Odesláno

presne ako pises, buga, prebudza sa pri 2000 ot. :-( viac sa mi pacil priebeh vykonu \"starej hlavy\".

trapi ma to sycanie, skor sipenie (ako husi, labute :-P)

no jo to je ten novy soft... :fnuk

nejak by sme mali zistit ci sa to neda nahrat naspat, starsi...

Odesláno
Původně zaslal: pretekar

Ja by som videl vyriesenie problemu v nahrati noveho softu nejakou chiptuningovou firmou ;)

necham tam radsej platnu zaruku :aut

hlavne ked som ju uz predlzil na 140.000km a 5rokov :D

asi by to bol problem, kebyze mi tam nieco odleti:myslim

Odesláno

ja by som nemal problem s chiptuningom. len by som chcel viac vykonu v nizsich otackach. vela sa autom jazdia dlhe trasy a vyhovuje mi nizka spotreba a sila dole. ale nevonia mi nafta a ani nehladka usi :-P

[upravil dne 1/7/10 yoyo]

Odesláno

Ved to nie je problem...ja mam pri 2100 ot uz cez 200nm a pri 2150 uz je nad 300nm, maximum je pri 4000 ot kde ma 345nm a az do 5100ot sa tocivy moment drzi stale nad 300nm a az potom klesa. To je skoro ako diesel :aut

Odesláno

Inak k tej spotrebe...po dlhsom case som isiel kludne pianko trasu asi 200km v ramci predpisov + 10km/h s klimou, 3ludia + batozina a spotreba ze 7,2l...skoro som odpadol ze to jazdi za tak malo :) dlhodobu mam inak 9,5 :myslim

Odesláno

pretekar, ty mas ale poriadne \"nalozene\" v tom aute. ;) IC, AMA, chip... :) to je uz ine kafe. ale rozmyslal som nad tym chipom, to je fakt. :)

ale uz dost :xvul

som zvedavy na kontrolu o tyzden, po 1.000 km.

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak pani, pride mi to smiesne.... moj problem zvukovy aj vykonovy bol sposobeny uvolnenou hadicou k alebo od turba... a pritom som preberal po velkej oprave auticko od nich so sloveami \"vsetko je skontrolovane, pocitac nam neukazal ziadnu chybu, mechanik sa bol aj s autom previest a vsetko sedi\", pritom som ja hned po prejdeni 200 metrov volal, ze nieco nie je v poriadku.... :-( nuz, kvalita sluzieb...

takze mne auticko uz teraz slape ako ma.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...