tomkyj Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 zdravím, mám opět dotaz ohledně topení a klímy v autě, pokud klesne teplota pod 3 stupně, vůbec se nerozjede panel na topení a klimu, musím před tím v autě topit přímotopem, pak je vše OK, dneska jsme vyměnili relé v BSI, nepomohlo a diagnostika se vůbec nemohla spojit s jednotkou klimatizace - chyba datové linky nebo proudu to vyhodilo, chlapi, nevíte co s tím, v zimě bych si rád zatopil. Kde se nachází ta jednotka klimatizace ? jsou tam nějaké pojistky, pač když auto vytopím, panel se rozeběhne a já topím nebo větrám, jsem vděčný za každý návrh :-), mohlo by to být tím, že je někde přerušený spoj mezi BSI a tou jednotkou ? Citovat
Dave_k Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Může to být klidně v kabeláži. Podobnej problém jsem měl akorátže s imobilizérem. Jak bylo chladněji tak o to víc stávkoval. Nakonec jsem našel jeden zoxydovanej drát v bužírce ve svazku mezi BSI a ŘJ. Diagnostiku jsi zkoušel? Citovat
tomkyj Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 JJ, diagnostika proběhla, s BSI se spojila, ale s ŘJ (jednotkou klimatizace) práve vůbec ne. Já se v problematice elektriky v autě nevyznám, ani nevím, kde bych měl tu jednotku klimatizace hledat, otec dneska říkal, že po zatopení přímotopem mu ráno topení jelo, ale už se nerozběhly vůbec větráky - takže se to kazí úplně všechno :-( - to by mohla být jenom pojistka ventilátorů, že jo, kde ji mám najít ? :-D Citovat
tomkyj Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 diagnostika našla tyto problémy: P1404 - Obvod přídavného topení - zkrat obvodu na plus pól baterie nebo rozpojený obvod P1403 - Obvod přídavného topení - zkrat obvodu na kostru nebo rozpojený obvod P0380 - Obvod přídavného topení - zkrat obvodu nebo na kostru nebo rozpojený obvod P1408 - Obvod přídavného topení - zkratovaný obvod nebo rozpojený obvod Může to být způsobené i tímto ?? Ja tomu opravdu nerozumím :-(, v tomto jsem laik. Citovat
tomkyj Odesláno 18. prosinec 2009 Autor Odesláno 18. prosinec 2009 tak byl nakonec vadný panel topení, vše je už OK - konečně :-) Citovat
Guest servisman Odesláno 19. prosinec 2009 Odesláno 19. prosinec 2009 nezkoušel ses podívat do toho panelu kde by byla chyba ? Vím že u jedné značky auta to občas taky blbne, nefunguje a stačilo proletovat jeden kontakt kde se to přeruší.V servise to mění za nový a přitom jednoduchá oprava pro radioamatéra Citovat
tomkyj Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 panel se neopravil, nakonec tam přišel jiný, starý mám před sebou a budu hledat někoho, kdo by byl ochoten ho prohlédnout a opravit :-), kdyby to byl jenom studeňák, tak bych měl aspoň jeden do rezervy :-), elektrice vůbec nerozumím Citovat
zzipCZ Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 no neznám jedinej servis kde něco opraví.vždycky jen vymnění.... proto sem se ptal protože mnohdy je oprava jen korunová záležitos hlevně co se týká elektroniky:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.