newser Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Zdravím, prošel jsem tady asi 100 témat, která by mohla nějak souviset s mým problémem, ale nic jsem neobjevil. Včera mi po cestě z nákupu chcíplo v křižovatce auto - Peugeot 307 1.4 HDI, točil jsem, a jaksi to škytalo - skoro naskočil, ale nic. Nechal jsem se odvézt a za hodinu jsme chtěli auto odtáhnout. Naskočilo z fleku, akorát mi přišlo, že nemělo úplně čistý zvuk (Jakoby to lechce chrčelo). Po rozjetí a zařazení trojky zvuk přestal a úplně v pohodě. Dneska ráno auto naskočilo až neobvykle dobře, žádné pazvuky nic. Projel jsem to, nechal jsem to hodinu běžet na volnoběh a všechno šlape. Zítra je objednána diagnostika. Nestalo se vám něco podobného? Řemen je v pořádku, rozvody před 30000 km. Spojka občas proklouzne, ale to tipuju nemá vliv na to jestli jde motor nebo ne...Díky předem za plodnou diskuzi...) Citovat
Matuzalem401 Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Ak mrzlo tak mas vodu v nafte !Treba naliat zimne aditiva alebo lacnejsi sposob obycajny petrolej 2-3 dcl.Niekto dava aj lieh motoru to neublizi . Citovat
shark734 Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 aj ja to vidim na tu vodu...skus vypustit palivovy filter..a zacni chodit na inu pumpu. Ja davam aditivum aj v lete. Citovat
newser Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 Díky za odpověď, napadlo mě to taky, ale bral jsem na velký pumpě v Praze, dokonce V-Power Diesel, takže to by mě voda překvapila. Ono sice mrzlo, ale bez problému to dojelo 4 kiláky na nákup, kde to stálo asi hodinku, a pak to chcíplo, takže pochybuju, že by ta voda stihla zamrznout....No, doufám, že diagnostika nic neobjeví... Citovat
MatrixChose Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 \"No, doufám, že diagnostika nic neobjeví... \" - já jsem zase radši když objeví Citovat
newser Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 Jsem to asi špatně formuloval. Doufám, že diagnostika nic neobjeví a už mi to nechcípne. :-) Citovat
buchys Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Ahoj, opravdu to vypadá na vodu popřípadě jinou nečistotu v naftě. Voda se usazuje dole v naftovém filtru (protože je těžší než nafta) takže už se tam mohla hromadit delší dobu až jí tam bylo tolik, že ji nafta strhla sebou. Pokud auto teď normálně jezdí zkus odkalit naftový filtr a na diagnostiku bych já osobně ani nejezdil. Hlavně nelij do nafty žádný petrolej nebo líh apod. dnešní motory jsou na to náchylné. Všechny bezinky musí od půlky listopadu prodávat naftu na zimní provoz a pokud chceš \"radši\" něco přilít do nafty proti zamrzání kup raději nějaký originál přípravek, je jich spousta a některé fungují výborně. Petr Citovat
newser Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 Čau, to zní rozumně, petrolej nebo líh bych do toho fakt nenalil, něco na pročíštění od vody koupím. Ve středu mě čeká výlet do Prahy a zpět z Pardubic, takže uvidíme, jestli to zvládne. Na diagnostiku zajedu, mám to za pár kaček, takže mi to ani nevadí a budu mít aspoň částečnou jistotu, že mě to nikde na dálnici nenechá. Jakej přípravek by si doporučil ty? Díky. Citovat
buchys Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Jestli tankuješ na shell, rádi ti tam poradí já používám přísady BISHOP jak do oleje tak do nafty ale ty bohužel nejsou většinou v prodeji na bezinkách, mají je jen někteří prodejci autodílů. Citovat
newser Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 Díky za info...právě proto, že tankuju na shellce, tak by mě dost zklamalo, že v tom je voda nebo nějakej bordel, ale pokud se tady tři lidi shodnou, že to je takhle, budu veřit a doufat, že se to nebude opakovat. :) Citovat
buchys Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Ještě jednu věc ohledně přidávání různých aditiv. Pozor na to jestli máš v autě filtr pevných částic. Přísady by neměly obsahovat žádné železité látky jako třeba fosfor který se docela často používal. Citovat
newser Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 Předpokládám, že tam je FAP je, ale oveřený to nemám. Nicméně já ho oddělávat nenechával... Citovat
Matuzalem401 Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Myslim ze to bola voda na 100 % nemusela bit v nafte ale sa vyzrazala v nadrzi a nato ze ti zamrzla stacilo aj male mnozstvo a maly mraz.Akurat ze zamrznuta voda ti branila v prisune nafty do motora.A k tomu petroleju a liehu len tolko ze viaze na seba vodu a potom ju vyflusne von vyfukom ale zabrani jej zamrznutiu pouzivam to uz roky a nemozem povedat ze mi nieco znicila na motore.Je to stara klasika rokmi overena !:) Citovat
jaturn Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Ta voda se tam opravdu vysráží např. z nádrže,nemusí to být chyba čerpací stanice.Jinak vlastnil jsem Seata(bez turba) a tam v originální příručce doporučovali v zimě přimíchávat k obsahu nafty až 1/3 bezolovnatého benzínu-kvůli starům...V Peugeotu dnes používam po celý rok aditiva. [upravil dne 15/12/09 jaturn] Citovat
newser Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 Tak dignostika odhalila celkem tři chyby. Chybu vačky, chybu kliky a chybu spojkového spínače. První dvě mohlo podle mechanika teoreticky vyvolat, že se ucpalo sejtko v nádrži, motor nedostal naftu a řídíci jednotka si to přebrala takto. Nicméně je fakt, že přesnej čas chyb nebyl uvedenej. Ale přiklonil se k vodě či nečistotám v nádrží, doporučil aditivum a výměnu filtrů, která byla pokud dobře pamatuju před 40 tisíci kilometrů. No, budu dále monitorovat, motor teď příjemně vrčí a auto táhne normálně i za studena. Starty jsou v pohodě i ráno, když je pod nulou...snad to není nějakej šotek... Citovat
buchys Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Tak chlapi ještě jednou k přidávání petroleje do nafty. V zimním období to je nejpozději k 15.11., musí benzinky prodávat naftu na zimní období s bodem zamrznutí min. -20 a ta se zkládá z velké části z petroleje, ale pozor ten je zbavený síry,takže není stejný jako obyčejný petrolej který někde koupíte!!! Takže petrolej je dobrá volba do starších aut které nemají FAP. Určitě je to lepší než benzín který někdo přidává,jednak snižuje mazací schopnosti nafty ale hlavně snižuje bod vzplanutí,takže motor pak \"mlátí\" . Mějte se. Petr Citovat
newser Odesláno 16. prosinec 2009 Autor Odesláno 16. prosinec 2009 Ahoj vsem, dneska rano trasa Pardubice - Praha Barrandov (cca 120 km), po dalnici celou dobu 130. Vcera jsem do toho nalil na doporuceni mechanika tri ctvrte flasky aditiva od Sheronu na plnou nadrz (Vim, ze doporucujou redeni 1:1000, ale motoru to rozhodne ublizit nemuze, takze v ramci cisteni nadrze jsem to tam hodil poradne). Auto podstatne lepe tahne, ranni start vynikajici, zvuk normalni. Zacinam o tom bordelu ci vode v nafte bejt presvedcenej a ikdyz musej benzinky davat do paliva zimni aditivum, radsi tam budu primichavat jeste externi, nehodlam riskovat. Budu dal informovat, jak to frci, ale ted spokojenost. Diky vsem za podnetne prispevky. Citovat
Sobek Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Ja osobne by som na Shellkach netankoval. Uz som pocul od viacerych ludi, ze im HDi, alebo TDi a v jednom pridade TDCi, \"zamrzlo\" po natankovani na Shellkach v jednom Passate so Shell naftou som dokonca sedel, ked to zhaslo za jazdy a uz sa nedalo nastartovat. Takze som po viacerych radach vsadil na OMV Alpin Diesel a zatial musim povedat a zaklopat si, ze som vsadil dobre. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.