Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Co ti Dělá přesně ta tvoje 406?ručička tachometru chvilku funguje a pak zas spadne,pak zas vyletí a zase spadne.a počítadlo chvilku jde a pak ne a pak jo a takhle se to střídá.že?

Odesláno
Původně zaslal: Jirka30

Co ti Dělá přesně ta tvoje 406?ručička tachometru chvilku funguje a pak zas spadne,pak zas vyletí a zase spadne.a počítadlo chvilku jde a pak ne a pak jo a takhle se to střídá.že?

jj přesně tak a funguje převážně ve vysokých rychlostech a počítadlo funguje jen s tachometrem....co se ještě dá podle toho vin zjistit?

Odesláno

zjistíš všechny technické parametry o tom konkrétním autě,jak motor,výbavu,převodovku,náhradní díly a jejich číselné označení,brzdy,vstřikování,no prostě úplně všechno.Ale zpět k tématu:

Nejdřív si zkontroluj snímač rychlosti na převodovce.Hlavně konektory pořádně vyčistit,prostříknout kontoxem.A pokud to nebude fungovat tak pak to s největší pravděpodobností bude ten snímač rychlosti.Pokud je ve vnitř elektronika tak se to dá doma opravit řádově do 50 kč.Ale pokud ten snímač má v sobě elektromagnet tak je lepší sehnat na vrakáči jiný čidlo.Záleží taky na tom jestli máš 2 nebo 3 pinový konektor.Přístrojovku bych řešil až na konec(tam zas může být studeňák na tištěném spoji).Tu přístrojovku bys musel vytáhnot a rozebrat.

Odesláno

zjistíš všechny technické parametry o tom konkrétním autě,jak motor,výbavu,převodovku,náhradní díly a jejich číselné označení,brzdy,vstřikování,no prostě úplně všechno.Ale zpět k tématu:

Nejdřív si zkontroluj snímač rychlosti na převodovce.Hlavně konektory pořádně vyčistit,prostříknout kontoxem.A pokud to nebude fungovat tak pak to s největší pravděpodobností bude ten snímač rychlosti.Pokud je ve vnitř elektronika tak se to dá doma opravit řádově do 50 kč.Ale pokud ten snímač má v sobě elektromagnet tak je lepší sehnat na vrakáči jiný čidlo.Záleží taky na tom jestli máš 2 nebo 3 pinový konektor.Přístrojovku bych řešil až na konec(tam zas může být studeňák na tištěném spoji).Tu přístrojovku bys musel vytáhnot a rozebrat.

já sem právě už jedno čidlo koupil tady od kolegy z fora a nic se nezměnilo (2pinový) takže to by byla náhoda kdyby byly 2 rozbitý:fnuk už jen vedení a přístrojovka snad...sem z toho docela zoufalej:-(

Odesláno

tady máš odkaz na fotku abys věděl jak ten snímač vypadá.Je k němu docela blbej přístup,ale jde to.Pokud jsi hubenej tak ti to nebude dělat problémy:D:D:D

a tady je ten odkaz:

Odesláno

tak pak to bude studeňák na přístrojovce.Kdybys měl 406 2.1 TD tak tam je navíc ještě převaděč rychlosti.Dám ti tu na neěj odkaz abys věděl jak vypadá.Najdeš ho u spolujezdce když sundáš kastlík a plsť ze spodu tak by měl být na pravém podběhu přidělaný na plastových packách.

odkaz:

http://www.forum-auto.com/pole-technique/section12/sujet287985.htm

Prověř obě varianty.

Odesláno

a i když jsi tam dal několikrát jiný čidlo tak to dělá pořád to samý?protože jestli jo tak pak je na přístrojovce Studeňák a musí se najít a přeletovat.V tom čidle na převodovce,pokud tam máš tištěný spoj,může být taky studeňák.Musíš ho rozebrat,vyndat tišťák a opatrně a z lehka z něj oškrabat bílej filtr,a pak to znova všechno přeletovat.Toho už jsem se naopravoval že bych to mohl dělat po slepu.A ty přístrojovky taky.

Odesláno

tak pokud ho tam máš tak s určitostí je to ta celá záhada.Odpoledne jsem to tu už řešil s jedním chlapíkem a Ferry moderátor došel nezávisle k tomu samému názoru.Tyhle převaděče jsem už taky opravoval.oprava řádově do 50 kč.Měnil jsem tam jeden optočlen,odpor a kondenzátor.A co jsem s kámošem mluvil tak mu to funguje bez problémů už asi tři roky.

Odesláno

nejlepší máš kdyby ti to spravil někdo kdo se zaobírá elektronikou.Novej stoji cca 2500,-

A nebo risknout vrakáč,ale je to risk.Otázka kolik by za to chtěl a hlavně aby fungoval.

Odesláno

tak pokud ho tam máš tak s určitostí je to ta celá záhada.Odpoledne jsem to tu už řešil s jedním chlapíkem a Ferry moderátor došel nezávisle k tomu samému názoru.Tyhle převaděče jsem už taky opravoval.oprava řádově do 50 kč.Měnil jsem tam jeden optočlen,odpor a kondenzátor.A co jsem s kámošem mluvil tak mu to funguje bez problémů už asi tři roky.

a odkud jsi? nebo jak by to šlo opravit??

Odesláno

jj je to jen odpojeni a pripojeni konektoru, ta mala krabicka je za kastlikem spolujezdce, mozna by ten prevadec mohl mit Devils-Night tady z klubu, vim, ze jsem ten prevadec videl v jeho 3.0V6, kterou rozebiral, jen jestli ho uz neprodal. Pak jsem taky koukal, ze Wirush prodava jednu 406 3.0 na dily, takze to jsou mozne zdroje tady na klubu

Odesláno

já mám doma jeden opravenej,ale ten prodat nemůžu.Používám ho k analizování chyb u 406 které ho tam mají.Stejně tak mám i opravenou přístrojovku a čidlo.Ale to nemůžu prodat.Kdyby se mě dostal nějakej převaděč do ruky a spravil bych ho tak to sem hned hodím do fóra.Je to tu docela žádaná věcička,že Ferry?:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...