Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čauves lidi, měl bych dotaz ohledně mého \"polofunkčního\" tachometru. Po výměně snímače rychlosti na převodovce žádná změna - tachometr se probudí třeba až po 15ti minutách jízdy s tím, že funguje chvíli a jen jak zastavím a opět se rozjedu tak se stane, že přestane opět fungovat, po chvíli se zase rozběhne. Když potřebuju aby funguval hned, stačí auto vyhnat rychle na vyšší rychlost, třeba 130 a probudí se. Řídící jednotka hlásí dočasnou závadu tachometru.Nevíte někdo, čím by to mohlo být? (406 coupe, 3.0, r.v. 98, automat. převodovka) Díky za info :)

[upravil dne 9/12/09 Dejff.CZ]

Odesláno

čau,tomuto problému nefunkčností tachometrů se věnuju už trochu dýl.u benzínu to můžou být jen tři věci ato: Přístrojovka,kabeláž,snímač rychlosti.už jsem to opravoval mockrát na peugeotech a vetšinou to byl snímač rychlosti a přístrojovka.

snímač rychlosti:jsou dva typy - bud má vevnitř elektromagnet a nebo má vevnitř tištěný spoj s elektronikou.ten s tím elektromagnetem se opravuje velice blbě(většinou odejde magnet).a ten druhý s tou elektronikou musíš rozebrat a vytáhnout tišťák.Je politý takovou bílou barvou,tak ji musíš opatrně oškrabat(opatrně!!) a pak stačí přeletovat spoje,složit dokupy a je funkční(ikdyž jsem tam jednou vyměňoval i kondík)

přístrojová deska:pokud je od firmy SAGEM tak se zaměř hlavne na studeňáky(např připájený odpor - ten ale po čase může letovaný spoj prasknout a vytvoří se tam mikro prasklinka.pak třeba při jízdě po nerovnosti se občas kontakt spojí a zas rozpojí. Nejlepší je si na to vzít lupu.A nebo to zkus přeletovat všechno na přístrojovce.Práce cca na půl hodky.

ještě by tydy mohla být jedna možnost: Peugeot 406 2.1 TDI měli ještě u spolujezdce pod kastlíkem elektronický převaděč rychlosti. Ale jestli to mají kupátka to si nejsem jistej.u nich zpravidla odchazel snímač rychlosti.Mrkni se ještě na spoje v kabeláži u čidla a u přístrojovky.

Já mám Peugeota 406 1,8 16V 81kw 110 koní z 1999 a tam mě zlobil taky snímač rychlosti a dělalo me to úplně to samé jako tobě.Občas šel,pak zas ne a při vyšší rychlosti se vzpamatoval.jak jsem ubral třeba na 90 tak spadl na nulu.Měl jsem studeňák na snímači rychlosti v tom tišťáku jak už jsem zmiňoval.Dej vedět jestli jsi něco objevil.

Odesláno

Snímač jsem právě měnil uplně za nový a tím to není, spíš myslim, že bude problém ve studeňáku v přístrojovce, mám tedy tu přístrojovku rozebrat a zkusit znova sletovat spoje co vedou k tachometru? Ještě zkusím i vyměnit kabely, nevim ani kam od toho snímače vedou...zřejmě do řídící jednotky a pak do tachometru vid? Díky moc za info

Odesláno

3.0 V6 ma taky prevodnik rychlosti, stejne jako 2.1TD , pokud nepomuze propajeni budiku, bude problem tam. Jinak kde je problem se da poznat podle toho, zda pri vypadku funguje nacitani ujete vzdalenosti nebo ne, pokud funguje, problem je v budicich, pokud nefunguje, problem je v prevadeci nebo cidle

Odesláno

defakto máš s tím vedením pravdu.ještě tam rúzné smyčky a spojky a tak.Rozeber tu přístrojovku a přeletuj ty spoje a podívej se na tišťáku.mrkni se i do budíku,ale tam už je to hodinářská práce.a ať se ti neklepou ruce:super

Odesláno

to ferry: tak to se oba dva zřejmě shodnem na tom převaděči rychlosti.Už jsem ho opravoval v 2.1 Td.byl tam vadný LM2902N 4xop.zesilovač DIP14 a kondík,ale te´d si nevzpomenu s jakým odporem

Odesláno

to Dejff: musíš vyndat kastlík u spolujezdce a na pravo je taková černá krabička o velikosti asi 7X10 cm.přidělaná na pravém podběhu nebo někde na pravé straně.

Odesláno

zeleny cidlo je cidlo teploty pro RJ, podle toho ridi volnobeh a bohatost smesi ( funkce sytice pri studenem motoru), modre cidlo je cidlo teploty pro ukazatel na budicich, jeste pokud je v aute klimatizace tam je hnede cidlo a to zase ridi ventilatory chladice

Odesláno

troufám si tvrdit že to bude určitě ten převaděč rychlosti.kámošovi taky neukazoval budík ani počítadlo a tak jsem zkoušel jinou přístrojovku a jiný čidla na rychlost a úplně jsem zapoměl že to má 2.1 TD a že tam je navíc ještě ten převaděč rychlosti.tak jsem ho proměřil,vyměnil opto člen a kondík a už mu to skoro 3 roky šlape v pohodě.Dej pak ale určitě vědět jak ti to dopadlo.Přístrojovku nech až úplně nakonec a zaměř se na ten převaděč.Ferry to taky typuje na převaděč stejně jako já.Hodně úspěchu a nezapoměň napsat.To víš? člověk se pořád něčemu učí.:D:D:roker

Odesláno

to Ferry: díky moc.Věděl jsem že když je to pod vodou že to bude mít něco společnýho s teplotou a vodou.To hnědý čidlo už jsem měnil kvůli klimatizaci,tak to vím co je zač.Ještě jedna otázka: Nevíš jakou by mělo mít hodnotu v odporech termočidlo na chladiči se studeným motorem? Táta si koupil taky 406 1,8 16V 81 kw ale z 1997 a bez klimatizace.No a přehřívá se mu motor.Vrtule funguje.Zkoušel jsem ji manuálně přímo na baterku a čidlo na teplotu kapaliny ukazuje teplotu i na budíku.Termostat jsem dával novej protože to tam sáklo tak jsem to rozdělal a dal jsem rovnou nový s Otvírací teplotou 83 stupňů.A vrtule stejně nesepne i když mi na budíku vyleze teplota na 100 stupňů.Můj závěr je že je špatný termočidlo na chladiči.Jak to vidíš ty jako zkušenější?:myslim

Odesláno

hodnoty toho cidla primo na chladici ( u verze bez klimatizace nahrazuje prave to hnede cidlo u termostatu) ted z hlavy nevim, ale mel jsem to same (jeste nez jsem si dodelaval do auta klimatizaci a tu elektriku vetraku jsem kvuli tomu prekopaval taky) bylo to cidlem, spinalo az pri 105st (misto pri 97 jak ma) nestoji tolik, v Autokelly myslim cca 400Kc

[upravil dne 9/12/09 Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...