Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zamykani 306 s troubenim (blikáním)

Recommended Posts

Odesláno

Docela často se mi stává, že zamknu auto udělám pár kroků, a musím jít zkontrolovat jestli je fakt zamčené. Asi sem blázen, .. no ale co, to už vím. Tak sem přemýšlel jestli by šel napojit klakson na zámek u dveří, aby to vždy při zamčení a odemčení zatroubilo. Nedělal někdo něco podobného? V podstatě sem nakreslil schema podle kterého by to mělo jít. Jenže, podle schema by se mi auto zamykalo i při troubeni. Najde se někdo znalý v elektronice kdo by věděl esi by to nepořešila nějaká součástka?

858_schema_troubeni.jpg

[upravil dne 8/12/09 greg]

[upravil dne 9/12/09 greg]

Odesláno

A naco je ti to dobre, ked aj tak na dialku nezistis ked to zatrubi, ci si otvoril alebo zavrel? ... ci si budes pri chodzi domov pamatat, ze to trubilo? Kazdopadne susedia z toho nebudu nadseni a mozes dostat pokutu pri nemocnici napriklad;)

Odesláno

Nno třeba když něco nesu a omylem zmáčknu klíč, tak se auto odemkne a ani o tom nevím. takhle by mě to upozornilo. Byl by tam ten odpor aby to netroubilo naplno ale tlumeně.

Odesláno

jinak pokud bys chtel radu s tim puvodnim schematem, tak tam musis dat diodu mezi zamek a klakson tak, aby propoustela od zamku ke klasksonu a ne naopak...

post-0-14109611424058_thumb.jpg

Odesláno

čakom: tak to je docela komplikace :( no budu si nad tím ještě chvíli lámat hlavu

f3Rd@ : jojo, to je to co jsem potřeboval vědět, a nestane se ji nic když se ji to bude pokoušet projít v protisměru?

Odesláno

nene, proste to neprojde, dioda to nepusti, bude se to tvarit, jako by to ani nebylo propojene. V tom je genialita diod ;)

Akorat nevim jak to bude fungovat, jestli se tam strida + a - jak psal cakom...

Dalsi vec je to, jestli ten klakson neni moc hlasity...

Odesláno

sousedi mají co říkat, u jedněch nonstop štěká pes, a u druhejch zase celej den řvou děcka ;) trochu sem dumal a takhle by to teda mohlo fungovat .. ??

819_SCHEMA.jpg

Odesláno

taky nad necim takovym premyslim, pri zamikani mi ani blinkry neblikaj a porad se vracim k autu, jestli se zamklo........ale tohle je dobry napad........tu piezosirenku mam, diody taky najdu.......vyskousim to.....;)

[upravil dne 8.12.2009 Meldik]

Odesláno

A nemáš přelámaný dráty ve dveřích? Já měl přelámaný dráty a taky mi to párkrát (jednou, nebo 2x) odemklo. Bacha na to, aby si naudělal signál pro zloděje ;)

Odesláno

O přelámaných drátech nevím, okna a repro fungují normálně.

Meldik : pozor na to že diody snesou něco kolem 3,5V, takže před ně asi 470 odpor ale to zas chce vyzkoušet jak bude znít ten bzučák.

Odesláno

lepsi namontovat alarm s pagerem (napr. Magicar) , kde na displeji ovladace mas prehled o aktualnim stavu auta do vzdalenosti min 150m ( v idealnich podminkach az 2km)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...