Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak používat automatickou převodovku

Recommended Posts

Odesláno

praktik: moja rec... musel by som to asi vidiet nazivo, ja som v aute s automatom este nesedel, ale ked to tu citam, tak vacsia veda ako s manualom, tak mozem skrkat zubami cely den:aut

pastorek: znie to ako rozpravka...vsak ak bude tvoj stroj plny zivota, rad sa naucim radit s automatom:super

Odesláno

No já taky nechápu co se na tom řeší, když si pořídím automat tak asi proto, abych nemusel pořád kvedlat tím klackem. Prostě sednu, nastartuju, zařadím D (nebo 3) a jedu a na páku zase šáhnu až dorazím na místo určení a zařadím P. Maxámálně když jsem se chtěl trochu projet tak jsem u 607 přepnul na \"manuál\". Ale ještě mě nenapadlo vyzkoušet řadit za jízdy N, P nebo R :D

Odesláno

Zajímavý, že celosvětově se aut. přev. vyrábí několik desítek let. Ve většině zemí se k ním chovají jak prasata a všechno přežijou. Jenom v česku, kde sou automaty považovaný za jadernou elektrárnu před výbuchem, jsou s nima obrovský problémy.

Odesláno
Přestože se často traduje opak, není dobré vyřazovat do polohy N (neutrál) když zastavíte na semaforech ... radí správné zásady odborník na automatické převodovky Josef Malý.

Toto třeba není vůbec pravda.

Odesláno
Původně zaslal: praktik

nič v zlom ale mne jazda bez radenia rychlosti pripada ako sex bez ženskej:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Alebo zo šikovnou ženskou. Výsledok rovnaký iba sa menej narobíš. :D

Fusion, samozrejme že je to kravina. Vôbec to nemá opodstatnenie, skôr opačne. Keď sa tu začali objavovať takéto argumenty tak už nemá zmysel pokračovať.

[upravil dne 8/12/09 pastorek]

Odesláno

Neutral na automate je iny ako na manuale??? .... sakris, idem si precitat nejaku knizku o automatoch, myslel som ze ked s tym jazdia americania 60 rokov ze je to brnkacka, ale asi az tak uplne nie:aut

Odesláno

Netráp sa, neutrál je taký istý ako na manuále. Dotyčný pán malý mal zrejme na mysli opotrebenie ventilov a čiastočne i lamiel pri opätovnom zaradení. Ovšem je to dosť špecifický pohľad a neberie do úvahy celú cituáciu.

Odesláno

A kdy používáte ten sportovní a zimní režim? Dá se to zapnout během jízdy a jaký je rozdím mezi těmito volbami?

Když dám P, nemusím již dávat ruční brzdu nebo raději ano. Četl jsem že raději N a ruční brzdu.

Nevíte po kolika km se mění v automatické převodovce olej?

[upravil dne 9.12.09 MMMMM]

Odesláno

Športový a zimný režim môžeš voliť i za jazdy. Je to iba rozdiel v riadení prevodovky. Pri športovom udržuje vyššie otáčky motora a pri zimnom zase opačne.

Pri polohe P je zabrzdený výstupný hriadeľ prevodovky. Pri státi na rovine to v pohode stačí. Pri státi v kopci je lepšie zabrzdiť ručnou a potom navoliť P. Bude menej namáhaný mechanizmus prevodovky.

Výrobca predpisuje výmenu oleja pre 4HP20 po 30 000 km.

Odesláno

30-60 tis menis, ale ja budu menit driv...

Sportovni a zimni rezim me taky zajima, parkovani taky :-)

Odesláno

Sic to tu budu psat asi u po desate, ale budiz. Na volic behem jizdy nesahej. V meste jezdi s navolenou trojkou - neboli vypnutym OverDrivem. Na dalnici navol D. Na krizovatkach nevyrazuj. Predovovka se tim kurvi. Behem jizdy muzes vyradit na N, ale proc by to clovek delal. Poloha P a N je totez. Jen pri P zablokujes vystupni hridel.

Hlavne hned vymen olej a filtr pokud ho prevodovka ma. A olej kontroluj pri zapnutem motoru....

Odesláno
Původně zaslal: Demo

...Na volic behem jizdy nesahej.

...Na krizovatkach nevyrazuj. Predovovka se tim kurvi.

Môžeš tieto informácie i zdôvodniť? Nechcem rýpať ani sa hádať len ma zaujímajú podrobnosti a dôvody.

Odesláno

To by zaujimalo aj mna, ak je neutral na jednej aj na druhej to iste, tak neviem preco by nemohla byt prevodovka v neutrali, ked auto stoji....? Vazne neviem ako to pracuje, ale mam to brat tak, ze automat to berie tak, ze motor sa toci a \"spojka je stale stlacena\"???

Odesláno

pastorek -

ad 1 - u \"novych\" elektronikou rizenych predovodek muzes volit, co chces, elektronika to dovoli az v okamziku, kdy to bude mozne.... To ovsem neplati u klasickych hydralickych prevodovek.

ad 2 - u razeni se opotrebovavaji solenoidy a jimi rizene ventily atd.....

Pokud bys mel zajem, tak mam dokumentaci vc. teorie (v AJ) na AL4De, coz jsou automaty od GM, ktere se davaly do Fordu Scorpio (95-98)

Odesláno

Dík. V podstate je to zhodné s mojimi vedomosťami ale inak povedané.

Qcko, nejde o ten neutrál ale o proces varadenia a zaradenia rýchlosti kedy sa \"zbytočne\" opotrebováva radiaci mechanizmus. Principiálne ide o uhol pohľadu ktorý zvolí užívateľ. Čo uprednostní, opotrebenie prevodovky, bezpečnosť situácie, prípadne ekonomický pohľad.

Odesláno

Já když zařazuji R nebo zpět D, tak to trošku trhne s vozidlem, je to správně?

[upravil dne 9.12.09 MMMMM]

Odesláno

proc mam jed¨zdit s navolenou 3? Jezdim ve meste na D, ale rad si to necham vysvetlit :-), dekuju

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...