Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Citit spaleninu pri vysokom zatazeni motora 1.4VTi

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsetkych majitelov 1.4 (1.6) VTi motora a chcem sa spytat, ci niekto nespozoroval pritomnost zapachu v motorovom priestore pri vyssom zatazeni motora (ktory sa potom siri ventilaciou). Vyskytuje sa to pri dlhej a pomalej jazde do prudkeho kopca (hory alebo tiahle horske prejazdy) alebo pri dlhodobej jazde nad 130 (tachometrickych). OSobne mam pocit, ze to ide od zvodov avsak servisak ma odbil s tym, ze take nieco nema ako vyskusat a ze sa s tym este v zivote nestretol. Na moju ziadost o kontaktovanie materskeho koncernu s prosbou o pomoc ma poslal znova do kakaca :-) Na mojom aute mam zvody z prednej strany uplne prekryte krycim plechom a zospodu mam chranic motora a osobne mam pocit, ze zvody su tu zle chladene.

Nejake napady?

Odesláno

Zvody smrdia chvilu ked su nove, alebo ked ich niecim natries, ale zeby to smrdelo stale, to teda nevidim dovod... nesmrdi to prehriata nemrznuca zmes, je to dost humus, pozri ci v nej nemas olej, ale ze by to bol az taky smrad, to neviem... Spojka ti asi nesmyka, to by si citil:nevim

Odesláno

A ako dlho máš auto? Lebo ja som včera vyzdvihol auto zo servisu, kde som si dal meniť okrem iného lambda sondy a keď som ho zahrial a doma otvoril kapotu, tak z tej pred katalizátorom (aspoň na mojom motore je to tesne pri zvodoch) sa jemne dymilo a trochu smrdela, tak neviem či tá \"novota\" sa musí najskôr trochu vypáliť. A mám pocit, že miestami to zavanulo aj dovnútra.

Odesláno

Chalani vdaka za expresne reakcie :-)..hehe, nie, zvieratko tam urcite nemam..aby som to upresnil, ono to smrdi iba pri relativne vysokej zatazi motora a nie v kuse..trebars ked idem 5-6km do kopca na max 2-3 prevodovom stupni a som viac menej stale nad 3000 otacok..auto ma nabehanych 30 000, je cerstvo po serviske, spojka ok, chladiaca zmes tiez..kto mal niekedy feldu a padla mu izolacia motoroveho pristoru na vyfukove potrubie, tak ten smradek je presne taky..no a akonahle znizim zataz motora, tak je vsetko znova ok..problem je v tom, ze 99% majitelov tychto aut na SK nedostane auto do takejto situacie, ale kedze ja sa vyskytujem v horach velmi casto, tak sa mi to uz 3x stalo..ja si osobne myslim,ze je to vdaka koncepcii motora s variabilnym casovanim a zdvihom ventilov a pokial je to skutocne tak, potom vyfukove ventily pojdu velmi skoro do pecka :-(

Odesláno

Tento motor nema rad taketo jazdenie do kopcov, mozno ze mas naozaj pravdu a to by nebolo moc dobre...kazdopadne ked sa vyskytujes v takom terene, tak si mal kupit silnejsi stroj:mrk ... skusal si odstrojit z motora kryt a at ole aj spodny kryt motora, ci by tam lepsie neprudil vzduch??? A co na to ukazatel teploty? Ak sa to tak hreje, teplota musi ist cez 110°C, nie?

Odesláno

Myslim si ze 95 koni na 1300 kilove auto je vcelku dost :-) Zatial som sa v tom aute velmi nechcel rypat, este je rok v zaruke a nerad by som o nu dosiel kvoli zle naskrutkovanej skrutke :-D Preco myslis, ze teplota motora pojde cez 110? Ved to zhavi iba zvody, ktore su uz mimo motora.

Odesláno
Původně zaslal: arasid

...ono to smrdi iba pri relativne vysokej zatazi motora a nie v kuse..trebars ked idem 5-6km do kopca na max 2-3 prevodovom stupni a som viac menej stale nad 3000 otacok...

Toto by som nepovažoval za bežné prevádzkové podmienky a určite sa takáto záťaž prejaví na teplote výfukového systému. Nakoľko je to v záruke tak by som to zatiaľ neriešil. Buď sa vypáli výfuk alebo niečo odíde a v záruke opravia.

Katalyzátor má pri vyššej teplote taký plasticko-chemický zápach a pri týchto podmienkach je určite menej chladený ako pri normálnej jazde. To isté platí o tepelný štít zberného potrubia. Keˇrozpáliš výfuk do červena tak sa nečuduj že smrdí.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Toto by som nepovažoval za bežné prevádzkové podmienky a určite sa takáto záťaž prejaví na teplote výfukového systému. Nakoľko je to v záruke tak by som to zatiaľ neriešil. Buď sa vypáli výfuk alebo niečo odíde a v záruke opravia.

Katalyzátor má pri vyššej teplote taký plasticko-chemický zápach a pri týchto podmienkach je určite menej chladený ako pri normálnej jazde. To isté platí o tepelný štít zberného potrubia. Keˇrozpáliš výfuk do červena tak sa nečuduj že smrdí.

Pastorek, tak ten zapach si vystihol ;-) Nevies nakolko take prehrievanie moze skodit katalizatoru? Na druhej strane katik normalne pracuje pri dost vyskych teplotach, nie?

Odesláno

V princípe by to mal vydržať. Nestretol som sa z výrazom \"vyhoretý katalyzátor\". Výfukové potrubie to tiež vydrží až na mierne zmeny v štruktúre materiálu. Nemalo by to mať nejaké tragické následky pokiaľ s takto rozpáleným výfukom nevbehneš do bariny. Postriekanie studenou vodou môže spôsobiť problémy hlavne na zbernom potrubí. Ber to tak že takýmto používaním ideš do extrému na ktorý to auto nieje stavané tak sa i inak prejavuje. Osobne by som to neriešil a vyhýbal sa barinám. Tu v okolí tomu hovoríme \"to sa utrase\". :D

Odesláno

Když jsem jel za BA do Phy celou cestu 180-200, tak jsem taky trochu něco po vystoupení cítil, ale přijde mi to normální, 607 na to musí být stavěné... Píšou přece, že je to dálniční expres, ne?:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...