Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zčistajasna nefunkční zadní stěrač u kombíku

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni,

potřeboval bych poradit nebo aspoň naznačit, v čem vězí záhada, která se mi dnes přihodila.

Včera jsem chtěl vyměnit žárovku osvícení v kufru (co je z boku), tak ji vyndám, dám tam jinou a zase nic. Tak šup dolů plastový dekl na zadních dveřích, sundám ten spínací váleček, který to světlo spouští, kulička v něm lítala v pohodě, tak to tam dám zpět, dekl taky. No a dnes ráno chci setřít zadní sklo a do té doby naprosto spolehlivý zadní stěrač jen zavrčel a nic :(

Takže přijedu odpoledne přijedu domů a zase dolů dekl, hejbám všema dráty, zvlášť tedy mezi kastlí a dveřmi a nic..

A zjistím, že i při nezapnutých světlech mi svítí osvětlení poznávačky :o

Já vím, že to je na jasnou návštěva autoelektikáře, ale setkal se někdo s tímhle?? Poradíte mi? Díky za všechny odpovědi..

Guest servisman
Odesláno

viděl bych to na kabely mezi kastlí a dveřmi.U dcery bylo pár zlomených a já měl asi 3 kabely taky prasklý.pokud se spolu dotýkají je možno že ti svítí osvětlení RZ

Odesláno

Riesilo sa to tu uz viackrat, vacsinou to skoncilo tak, ze boli predrane draty v gumenej prechodky medzi karoseriou a dverami...sranda ze zhoda okolnosti prave ked si to rozoberal:) ... a 3 brzdove svetlo ti svieti ked stupis na brzdu?

Odesláno

To jsem nezkoušel - brzdové světlo.. Jdu to hned zkusit.

Na ulomené drátky nevěřím, to je až ta poslední možnost. Stěrač, hudba, světla, vytápění okna, fungovalo bezchybně až do mého nešťastného zásahu do toho válečku. Když jsem opravoval přelomené dráty u dveří řidiče, vynechávalo to hodně dlouho předtím..

Spíš je mi divné proč se najednou rozvítila světla na poznávačce a nejde stěrač... To by se ty drátky jako propojily v tom ohybu??

Odesláno

Hej, na nich sa prederie izolacia a potom ti ide stava napriklad do toho osvetlenia SPZ a nie do stieraca, alebo tak, ale zahadou je fakt to, ze sa to stalo prave ked si to mal rozobrane...nepresekol si nejaky drat omylom??? nemas tam skrat, ale to by ti zas asi vyrazilo poistku....kazdopadne na uvod by som pozrel tu prechodku a potom by som zobral do ruky merak a skusil premerat kam ti ide stava a kam nie a preco ti stale svietia tie svetla..... a zamyka ti cental kufor?

Odesláno

Tak jsem zjistil, že mi nejdou ani brzdové světla :o Takže fakt asi kraťas..

Při tom vyndání jsem si dával pozor, už jsem měl venku celý motor od stěrače a i rozebraný, takže vím, kam šáhnout..

Jdu na ty pojistky, nemáte někdo v počítačí plánek na elektriku v těch zadních dveřích nebo aspoň zapojení pojistek v kombíku?? Mám sice nějaký, ale za ty leta co to vozím v kufru, už o není k přečtení...

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: pavel.happy

Pojistky na brzdové světla a zadní stěrač, jsou dle mého plánku (i když už skoro k nepřečtení) v pořádku.

mrkni na email ;) snad pomůže

Odesláno

Volal jsem svýmu opraváři, je to machr, ten říkal, že to taky vypadá přece jenom na ty zlomené kable.. Zítra k němu odpoledne jedu, tak se uvidí. Sám se do toho pouštět nebudu, když jsem viděl tu opravu kablů u dveří řidiče, není to práce pro choleriky jako jsem já.

Honzovi406 skládám poklonu a velký dík za email.. :super

Zítra večer se ozvu, jak to dopadlo. Díky všem za příspěvky.. Hezký den ;)

Odesláno

Takže se to vyřešilo :potlesk

Bylo to ukostření zadních dveří, šroub co drž spínač světla v kufru je i okostřovací pro většinu spotřebičů, t.j. stěrače a světel. Když jsme propojili kostru z tohoto šroubu na kostru světel, vše funguje jak má.

Dívali jsme se i na ty drátky, nezdá se, že by byli zlámané. Jsem docela rád, že to takhle dopadlo a můžu jít za 14 dní na STK. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...