Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No a co když ne? Taky mi po tlf. řeknou, že to samozřejmě umí, stejně jako v ČR :( Mně chybí srovnání, nevím, jestli moje auto sedí dobře, nebo ne, takže ani nepoznám, jestli by mi geo udělali dobře, nebo ne :)

Odesláno

Myslím, že v Německu by dodrželi předepsaný postup. Cenu by ti určitě řekli napřed telefonem.

Jak už jsem psal, hodnoty, uvedené v postupu jsou zřejmě správné, i postup práce. Jediné, co mi tam chybí, vůči selskému rozumu a geometrické analýze, je to že by se postup měl několikrát zopakovat. Jedná se vlastně o nastavení soubehu křivky ve dvou bodech a kontrola ve třetím bodě.

Odesláno

Máme tady dvě vlákna o tom samém, což je trochu škoda, protože informace jsou v tom druhém.

Hodnoty, na které se to má nastavovat, jsou v tom druhém vlákně, byť trochu nepřehledně, protože tabulka se zdrcla.

Já jsem tam ještě psal:

Co by mohlo být pro Vás poučné:

- je potřeba dodržet hodnoty, jak je výrobce uvádí (jsou v tomto vlákně na začátku, byť nepřehledně)

- excentry (10) mají vliv vždy

- páky (9) mají vliv jen, pokud táhlo není ve vodorovné poloze. Pokud táhlo (tedy ta tyč co vede kolo směrově) je ve vodorovné poloze, tak páka nemá vliv, protože páka pohybuje koncem tyče nahoru a dolů

- excentry mají být značkami nahoře

Excentry a páky mají vliv navzájem, proto by se měl postup několikrát opakovat (toto originální předpis nevyžaduje). Je to v podstatě nastavování změny sbíhavosti v závislosti na výšce auta.

Pro kola 17-ky (samozřejmě se bavíme o zadní nápravě):

při výšce 142 nastavit 17 minut, to je 2,2 mm na každé kolo

při výšce 92 nastavit 27 minut, to je 3,5 mm na každé kolo

při výšce 192 kontrolovat hodnotu 12 minut, to je 1,5 mm na každé kolo

[upravil dne 20.3.2010 P607Olda]

Odesláno

Oldo díky.

Už mám na autě letní 17\", takže bych rád sjel někam na geometrii. Původně jsem chtěl do Kyjí, ale Saviero tam řeší nějaký problém... Druhá a ověřená možnost je Opava, ale to znamená 800km :nevim Nebo pak DE, ale těžko říct, jestli to tam udělají přesně pode návodu. No a nebo jakýkoli jiný servis P v CZ, ale to je to samé jako u předchozí varianty :myslim

Odesláno

No ja taky zjistil ze mi odkakuje zadek pri prejeti nejake diry,ale mam tam spatne silenbloky,a docela dost to triska.Tak jsem ve stredu objednany na vymenu (oprav je tam vic).A po oprave jedu taky na geometrii.A co se chci zeptat:je lepsi jet na geometrii na zimnich nebo letnich pneu?

Odesláno
Původně zaslal: shwaara

Oldo díky.

Už mám na autě letní 17\", takže bych rád sjel někam na geometrii. Původně jsem chtěl do Kyjí, ale Saviero tam řeší nějaký problém... Druhá a ověřená možnost je Opava, ale to znamená 800km :nevim Nebo pak DE, ale těžko říct, jestli to tam udělají přesně pode návodu. No a nebo jakýkoli jiný servis P v CZ, ale to je to samé jako u předchozí varianty :myslim

pokud by to slo jel bych na geo s tebou ,kam ale nevim.....

Odesláno

Na kolik přijdou komplet silentbloky? A kam pojedeš na tu geometrii?

No predek plus minus 1000 kc kus a zadek davam starsi,ma tam nejake dily a rikal ze jsou v poho.Na geometrii me posle on,jeste nevim kde ale pry ma novou masinu.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Stejně bys to na léto přezouval, ne? Anebo dojíždíš v létě zimní? (Já obvykle ano)

jsou tam 16 na zimnich + mi dal letni 16.Tohle leto budu na 16 a pristi rok bych chtel 17.

Odesláno

Tady jsou hodnoty. Je to v tom souboru ustanoveni_do_referencni_vysky.MDI.

Nachystej si zátěž (300 kg?) a metr a můžeš vyrazit kamkoli, kde mají trpělivost a udělají, co jim řekneš.

Pokud bys chtěl k panu Smékalovi, s kolama 16, tak on by to taky udělal. Kontakt už jsem dával.

PS: divím se, že měníte silentbloky. Mně ještě neodešly (360 000 km).

Odesláno
Původně zaslal: pagot

Oldo díky.

pokud by to slo jel bych na geo s tebou ,kam ale nevim.....

Určitě by to šlo, jen taky nevím, kam :( Ale kdyby nás přijelo víc, třeba bychom dostali množstevní slevu :) Já byl třeba moc spokojen s Peugeotem v Klatovech, ale nevím, jak předem poznat, že dělají geometrii fakt dobře, když je to na 607 taková věda...

Odesláno

Pan Smékal v Libině umí 16, ale je schopen si ty \"klepeta\" rozšířit na 17. Zavolejte mu na 583 233 471 a domluvte se. Dokumentaci mějte sebou. Mně už to dělal, tak si poradí. Zátěž - staré baterky i igelit - má. Říkal, že si dokonce zhotoví i ty předepsané popruhy.

Jak říkám, zavolejte tam a domluvte se. Pracovní doba: furt

[upravil dne 22.3.2010 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Tady jsou hodnoty. Je to v tom souboru ustanoveni_do_referencni_vysky.MDI.

Nachystej si zátěž (300 kg?) a metr a můžeš vyrazit kamkoli, kde mají trpělivost a udělají, co jim řekneš.

Pokud bys chtěl k panu Smékalovi, s kolama 16, tak on by to taky udělal. Kontakt už jsem dával.

PS: divím se, že měníte silentbloky. Mně ještě neodešly (360 000 km).

tak to prdim tu zatez.To me nestras ze mas 360tisic a nemenil sinje.Ja mam na tachaci 240 a servisku to melo do 180 a zbytek mi dolozil doklady.Jsem da se rict treti majitel.

Odesláno

Nevím, co máš na mysli, jaké silentbloky. Obvykle se mění jen tyčky stabilizátoru, vpředu i vzadu. Silentbloky jsem fakt neměnil.

Jak píšu výše, pan Smékal bude mít i popruhy a má i svoji zátěž. Hlavně tam zavolejte, protože mně to dělal teď a příště snad za rok, takže nemá teď důvod si ty pomůcky zhotovot. Ale když zavoláte, tak si je připraví.

Odesláno

Dival jsem se na to a jsou to bloky v ramenech.Ja zkusim toho chlapa co mi doprucil ten mechanik,je to nejaky jeho znamy a udela to za 600 tak nevim jestli to bude v poho,ale snad jo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...