Honza z Nera Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 oni: jo neni zač. Ještě taková zajímavost: pokud do toho půjdete a opravdu se do toho pustíte s vervou, připravte se na pomalou ztrátu kamarádů a známých. To je jedna velice osobní zkušenost. Citovat
Honza z Nera Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 oni: hele, nechci ti do toho kecat, ale vydělat 3000,- můžeš i jinak. Ale samozřejmě je to tvoje věc. Citovat
oni Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 Ne ze by me dostali, to bych jim na to kyvnul, ale je pravda, ze me to prinejmensim nuti nad tim myslet! z tema kamaradama to beres tak, ze ty vyrobky nefungujou a lidi pak jsou zklamany? Jinak hledam brigosku uz hodne dlouhou a verte ze nic... jelikoz mam velice nepravidelny rozvrch a nocni fakt nemuzu, tak je to vicemene jasny! a dnes lidi daj brigadu spise dospelemu cloveku od rodiny, ktery ty penize potrebuje vice... Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 Principem letadla není výrobek a jak se prodává. Principem jsou toky peněz. Bez ohledu na množství. Tady třeba nebudeš prodávat výrobky. Jen odkazovat na nějaký stránky. O to mi to přijde jako větší vodrbárna na lidi. Tfuj... je mi z toho špatně. Citovat
pastorek Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 Dovolím si zapojiť sa do tejto debaty s osobnými skúsenosťami. V Amway sme boli pred cca 10 rokmi nejaký čas ako distribútori. To obchádzanie známych a vnucovanie výrobkov nám veľmi nesedelo tak sme po čase i skončili. Zárobok bol na tovare a v podstate sa nám vrátil prvotný vklad. Jednu skúsenosť mám opačnú ako väčšina tu prispievajúcich a to v účinnosti tých výrobkov. Z počiatku som tomu tiež nechcel veriť ale nakoniec boli skúsenosti pozitívne. Niektoré z výrobkov používame dodnes a normálne si ich kupujeme. Jedna vec je spôsob predaja a druhá samotné výrobky. [upravil dne 29/11/09 pastorek] Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 ... a jak jsem psal, třetí věc, a to ta nejpodstatnější, toky peněz a kdo že na tom vydělá... Citovat
punkac Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 hele má zkušenost v roce 1998 jsem taky absolvoval jedno podobné sezení s kamarádem, byl jsem tenkrát čerstvě po maturitě a hledal nějakej přivýdělek přes prázdniny (přesně jak už bylo psáno, hodně peněz za málo práce , njn mladej a blbej....) Schůzka se měla uskutečnit v Interhotelu Bohemia (tehdy ještě solidně fungující s docela dobrou restaurací) Přijel jsem asi o půl hodiny blíž, protože mi to nedalo a chtěl jsem vidět, v jakým bouráku přijede ten veleúspěšnej člověk, který nám měl vyprávět o tom jak se dělaj peníze, doba začátku se blížila a na parkoviště vedle spořitelny přijela otrhaná 105 každý dveře jiná barva než barva kastle a z ní vystoupil náramě oblečenej pár asi 45-50 letých, řekl jsem si, to přece nemůžou být oni, třeba zaparkovali jinde.... Jaké bylo mé překvapení, když zamířili do Bohemky, no nic. Nechal jsem očumování po Míráku a šel jsem do Bohemky taky a světe div se, oni seděli s kamarádem, který mě vítal a ať že si přisednu. Takže dojem z toho? Během hodinu a půl dlouhýho masírování mozku a ukazování předražených cetek z nějakýho pseudokatalogu jsem se dozvěděl, že si ty cetky musí lidi kupovat přes nějaký zvláštní konto a jsou z toho body, vlastně vůbec nejde o prodávání těch cetek ale o lovení lidí a nabízení jim nějaký hodně drahý studijní materiály jak dělat peníze. Já už se tomu musel v duchu smát, jak jsem mohl bejt tak blbej a jít tam. No vypil jsem na ně dvě plzínky a jedno kafčo, obídek jsem odmítl s tím, že se mi to nelíbí a že mě teda nezískali, protože to je letadlo, to jsem vyřkl hodně nahlas a jim to kupodivu bylo hodně nemilé (přitom furt chtěli reklamu) Tak jsem položil zásadní otázku, jak dlouho to dělají, kolik to už vyneslo a kolik prodali cetek (sehnali oslů jako já ) Řekli 3 roky a 300 tisíc každej, já jim řekl, že se mi nezdá aby tak úspěšný podnikatel jezdil v odrbaný 105 a tímto jsem to ukončil A kamarád ten tomu propad a dosáhl neustálým otravováním lidí a kámošů toho, že když ho někde potkám já nebo spolužáci, přejdeme na druhej chodník, stačí ?! ps: 3000 za měsíc se daj vydělat třeba roznášením letáků marketů po schránkách - jen je potřeba respektovat toho, kdo letáky nechce a koukám, že to je můj 1000 příspěvek na tohle fórum, hurrrráááá [upravil dne 29/11/09 punkac] Citovat
oni Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 jasne ze oni...protoze uz maj pod sebou strasnej hafec lidi! kdyz se tady bavime o praci a nekdo vedel na pardubicku nebo hradecku o brigade, budu strasne vdecnej! Citovat
Honza z Nera Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 oni: je fakt, že v dnešní době je asi brigáda mimo PH docela problém. Neposoudím to, naštěstí . . . K těm kamarádům atd.: Uvědom si, že hlavně na začátku živíš \"svého kouče\". Od něj kupuješ výrobky, knížky aj. Respektive on se snaží aby jsi ho kontaktoval co nejvíc, protože ať ti říkal co chtěl, on z tebe má prachy a musí se snažit jako ty sehnat nové a nové zákazníky ( a nebo ještě lépe duše, má zato body k dobru ). Vše je legální, vše v mezích zákona, dokonce to i nese, ale ty jako docela poslední musíš hlavně vydělávat pro svého \"šéfa\". Aby jsi mohl vydělávat i ty, musíš hledat nové a nové zákazníky a to nikdy není sezení v hospodě. Začneš tedy u nejjednodušího zdroje a to je rodina a kamarádi. Věř, že se zachvilku vyčerpají, protože nemají takovou spotřebu nabízených výrobků. Pokud to vezmeš jako hlavní byznys, budeš stále hovorově agresivnější ( mají velice dobře propracovanou komunikaci na koncového zákazníka ). Jejich styl se i vyučuje. Na jejich seancích budeš podporován v tom smyslu, že kdo nebere tvoje výrobky je totální pitomec a nemá cenu s ním dále ztrácet čas ( jak divné, když zákazníka v podstatě jakéhoko-li potřebuješ ). No a tak dál. Je to také o tom, kolik do toho chceš dát svého času, ale kdo to bere jen jako brigádu, nevidělá nic a je spíš škodnej. Citovat
oni Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 to zni docela logicky. jen teda, prechazis na druhou stranu jen proto ze to dela, nebo ze te porad uhanel?? Citovat
oni Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 To honza z nera: tak ted si to napsal presne jak to je nebo ja to vidim stejne a proto me to odrazuje. aby to opravdu vydelavalo,musel bych cely dny jen schanet lidi a venovat tomu veskery cas! Citovat
punkac Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 uháněl, bylo to fakt nepříjemný a podělal si to u hodně kamarádů a kamarádek Představ si, ze začátku sedneš někam na pivko a on tebe (a to věděl že na to kálím z vysoka, byl jsem tam v tý Bohemce přece s ním) a hlavně tvý kámoše začne na tudle pitomost lanařit. To už pak bylo na pěst! Já pak musel vysvětlovat (na otázky a prosimtě, kdo to byl), že to není kamarád ale jen takovej známej prostě se už nebavíme jestli se tím živí dodnes a je úspěšnej mě opravdu nezajímá Citovat
oni Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 jasny no, to chapu, kdyz tohle sam nesnasim, sice tady to funguje nejdriv telefonem a bud ma dotycnej zajem neco vyslechnout nebo ne, pokud ne, konec, pokud ano- schuzka. jinak ja bych reagoal taky s odpovedi ne, ale pritelkyne si to chtela vyslechnout a nechtel jsem, aby tam sla sama! Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 Původně zaslal: oni To honza z nera: tak ted si to napsal presne jak to je nebo ja to vidim stejne a proto me to odrazuje. aby to opravdu vydelavalo,musel bych cely dny jen schanet lidi a venovat tomu veskery cas! Tak, tak.. A v ten moment nastupuje otázka, jak efektivní to ve skutečnosti je. A k těm \"kamarádům\": Je to přesně tak. Ti, co tomu podlehli tomu podlehli právě natolik, že při jakémkoli setkání s kýmkoli omýlaj výrobky a výhody takovejhle letadel tak nechutně dokola, neuměj se pak už ani bavit o čemkoli jinym... že to člověka fakt votráví a ještě spíše znechutí. Citovat
punkac Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 jsi hodnej, žes nechtěl aby tam šla sama, hlavně jí a sobě to rozmluv, jestli teda nechceš přijít o kamarády, protože těch je za život málo! Ale je to tvá věc, někomu stačí vysvětlení, jinej si holt hubu potřebuje natlouct sám Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 Já si dycky říkám, jak na tohle může vůbec někdo nalítnout. Jednou se o mě pokoušeli a AW, jednou ze SkyLine. Dycky jsem je vyfakoval, vysvětlil jsem jim, že vím, vo co jde a proč do toho nejdu a s těma kamarádama, co mě tam dotáhli jsem se víckrát neviděl. Citovat
oni Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 jako ja jsem cekal tuhle reakci a i kdyz prispevkama spis vypadam, ze se jich zastavam, ale taky tomu neverim. Kazdopadne je znat ze jejich psychologicky kecy fungujou a maj to dobre nauceny. Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 Jo... fungujou... Jak na koho.. Přeci normálně rozumě a logicky uvažující člověk na tohle naletět nemůže... A že to maj naučený? No... když jsem viděl skyline, bylo to nejhorší divadlo, co jsem kdy viděl. Herecký výkony pod úrovní prvňáka, ani nafoukaní amíci takhle špatně nehrajou... Je tak nechutně vidět, že je to divadýlko pro \"méně inteligentní\" část společnosti. Citovat
Medvěd Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 Oni - jelikož jsem vlastníkem IČO a mobilního tydlifounu, jsem velice alergický na všechny ty chudinky \"tazatelky\", které po mě chtějí tu vědět, kde jsem byl na dovolené a kam se chystám, tu mi nabízí úplně nejvýhodnější nový tarif k moblu, tu po mě chtějí přechod do jiné banky - nerad jsem nepříjemný, ale tenhle džob těm pipkám fakt neusnadňuju a bývám velice hrubý. V dnešní době je spousta lidí telefonáty nabízejícími to či ono fakt znechucena a otrávena - já bych se k něčemu takovému snížil snad opravdu jen, kdyby se celá má rodina měla pást (ale stejně bych hledal něco smysluplnějšího. K těm \"pseudokamarádům\", které se naučí drmolit několik vět o tom, jak SUPER je daný produkt (úvěr, pojištění, ...) jen tolik. Hned po revoluci se v ČR prodávaly knihy od nějakého Dale Carnegieho (http://www.spisovatele.cz/dale-carnegie). Ty knihy šly opravdu \"na dračku\", ale v podstatě po pár letech už po nich neštěkl ani pes, protože jejich uživatelé (nenazývám je čtenáři, protože Ti, o nihž hovořím, knihy opravdu chápali jako učebnice) zjistili, že i když se chovali přesně tak, jak p. Carnegie popisuje, úspěch se NE a NE dostavit. Ono totiž pokud se \"jen\" naučíš drmolit fráze, běžný člověk velice rychle pozná, že \"to\" nejde z Tebe, ale že se ho snažíš jen a jen oblafnout. Takových, kteří jsou opravdovými mistry demagogie (Hitler, Stalin) je naštěstí velice málo - oni ale opravdu dokáží i v MLM docílit ohromných zisků - jak jsem ale řekl: Ne každý to umí a to je, podle mě, velké štěstí. Už můj ředitel na základce tvrdil, že nemůže být každý chytrý, protože pak by stejně musela být minimálně polovina blbých - a myslím si, že v tom je velké moudro. Citovat
oni Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 jj o tom Carnegim mluvili a o jeho knizka i dalsich par jmen, co jsem znal z hodin ekonomie! osobne si myslim, ze ty prachy tam jsou taky, ale clovek na to musi mit naturu, mysleni, a musi do toho vlozit strasnyho casu. Jinak mam stejne reakce kdyz mi nekdo vola a pri predstave, ze to ted delam ja..... to asi fakt nehrozi! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.