Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolisanie napetia.

Recommended Posts

Guest Blackstar407
Odesláno

nieje to len pri brzdeni staci len za jazdy vymacknut spojku nohu s plynu dole a je to svetla svietia ako svetojanske musky ale hned zase sa rozsvietia ale keby to bola kostra tak by to robilo aj keby som stal na mieste pridal naraz plyn a potom pustil spadlo bi to na volnobeh ale na mieste sa to nedeje len za jazdy.Preklzavanie remena vylucujem z dovodu samonapinacej kladky.Ja to vydim na regulator napetia v alternatore mam doma jeden zvysni Mitsubishi electric z 2.0 16v stary model v novom mam taky isty len ma asi iny dobijaci prud myslim ampere neviete do akych kubatur sa davali ake alternatory co sa tyka nabijaceho prudu amperov.

[upravil dne 29/11/09 Blackstar407]

Odesláno

Samonapínací kladka samozřejmě je, ale i ta má určitý rozsah a pokud je mimo, tak se musí přenastavit druhá pevná, anebo vyměnit řemen. Existuje na to nastavovací postup.

Guest Blackstar407
Odesláno

To mas pravdu ale ja som menil rozvody aj remen pohonu prislusenstva pred dvoma mesiacmi je fungel novy skontroloval som ho aj rucne nevykazuje ziadnu volu uvolnenia je pekne napnuty ako za studene tak aj za tepla tuto moznost mozme vylucit....

Odesláno
Původně zaslal: Blackstar407

nieje to len pri brzdeni staci len za jazdy vymacknut spojku nohu s plynu dole a je to svetla svietia ako svetojanske musky ale hned zase sa rozsvietia ale keby to bola kostra tak by to robilo aj keby som stal na mieste pridal naraz plyn a potom pustil spadlo bi to na volnobeh ale na mieste sa to nedeje len za jazdy.Preklzavanie remena vylucujem z dovodu samonapinacej kladky.Ja to vydim na regulator napetia v alternatore mam doma jeden zvysni Mitsubishi electric z 2.0 16v stary model v novom mam taky isty len ma asi iny dobijaci prud myslim ampere neviete do akych kubatur sa davali ake alternatory co sa tyka nabijaceho prudu amperov.

[upravil dne 29/11/09 Blackstar407]

No právě, že to regulátor nebude. To by se právě ukázalo i při stání, jak popisuješ. Jinak regulátor u altiku reguluje jen napětí. Proud závisí na altiku samotném. Proud se reguloval na dynamech, ty bylo možno přetížit, pak daly velký proudy. Alternátor má z principu samoomezující účinky.
Odesláno

A nespadnou při sundání nohy z plynu otáčky příliš nízko, až se rozsvítí kontrolka dobíjení, a pak se vyrovnají na normál? Svítí ti kontrolka dobíjení před startem?

Guest Blackstar407
Odesláno

to hej spadnu otacky na 500 a potom sa ustalia ale len za jazdy a pri zoslapnuti spojky.Uz som dnes vymenil alternator tak uvidim co bude.

Guest Blackstar407
Odesláno

Takze nepomohla ani vymena alternatora dnes rano to zase chciplo uz som vymenil na tom aute snad vsetko co sa da.

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

Tak když ti spadnou otáčky na 500, tak to může být příčina tvého problému. Takže spíš kontrola motoru.

súhlas-skús krokový motor voľnobehu

Guest Blackstar407
Odesláno

Krokacom to nebude mam dve skrtiace klapky a nakazdej robi to iste auto ma problem zajazdy pri zoslapnuti spojky zakolisat otackami na 500 potom znich na 1200 a vrati sa na 950 ale ako hovorim je to len za jazdy pri vymacknuty spojky a pustenia plynoveho pedalu preto aj elektriku mi stahuje lebo klesnu otacky velmi nizko a potom sa vratia na normal auto taha ako ma startuje bez problemov volnobeh na mieste ok len za jazdy to blbne.

Guest Blackstar407
Odesláno

tak vcera som vymenil vyrovnavac tlaku paliva dal som tam uplne novy a deje sa toto otacky stale padaju auto ma za studeny zly star a zacalo cukat pri rozbiehani je to este horsie ako stym starym vyrovnavacom tlaku.

Odesláno

...Navrhnite nieco mna uz nic nenapada...

:blablablaNiečo ma napadlo - možno kravina - :mad:

To padanie otáčok mi robilona Omege a príčina bola netesnosť sacieho potrubia za meraním prietoku vzduchu. Tak isto mi otáčky padali (dokonca niekedy až zhasol motor), potom si auto prirodzene pridalo a voľnobeh sa ustálil na trochu vyžších otáčkach.

Guest Blackstar407
Odesláno

spoterba 9.0 na 100km lambda ok pocitac vypisal priemerne hodnoty.Netesnost sacieho potrubia od skrtiacej klapky az k hlave som zo sacim nic nerobil.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...