Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Kolisanie napetia.

Recommended Posts

Guest Blackstar407
Odesláno

Ked idem autom ci je teple alebo studene a potrebujem niekde zastavit alebo zajazdy vymacknem spojku drzim ju vymacknutu a brzdim klesa mi napetie v sieti az tak ze mi stahuje zarovky v reflektoroch aj v interieri svietia upne slabo potom ale pochvili pridu naspet k sebe a svietia riadne cim to je.

Odesláno

Může, ale to by se projevilo spíše rychlým poblikáváním (vadná dioda - chybějící fáze). Ale i tak bych šel od jednoduššího ke složitějšímu. Zkontrolovat prostě kostry, pak plusy, kontakty na pojistkách a konektorech.

Odesláno

Startuje dobře? Točí se startér při startování lehce? Pokud ano, může se vyloučit baterie. Chtělo by to změřit napětí na svorkách baterie při volnoběhu a potom cca při 2500 ot/min. Na volnoběh by mělo být při dobře nabité baterii tak kolem 12,5 V a při těch vyšších otáčkách 13,4 - 14 V. Pokud to tak není, může být problém v kostrách, ale spíše v regulátoru.

Guest Blackstar407
Odesláno

tak ja na to pozriem ono to totiz robi castejsie ked mam pozapinane vetsie mnozstvo komponentov v aute radio vyhrievanie skla hmlovky GPS

Guest Blackstar407
Odesláno

bateria je ok drzi si prud dobijanie som meral tiez ok tak este skontrolujem tie ukostrenia.To iste mi robilo ked som mal este favorita ale na chybu som nikdy neprisiel potom som ho predal tak mi to bolo jedno.

Odesláno

Měřil jsi proud dobíjení, nebo napětí na svorkách? Ještě jak píší výše - uhlíky, ale ty většiniu bývají součástí regulátoru. Pokud je vše OK tak jedině kostry.

[upravil dne 29/11/09 HonzaZ]

Guest Blackstar407
Odesláno

meral som prud na svorkach pri beziacom motore. ako to myslis ze uhliky byvaju sucastou regulatora ze ich nemozno samostatne vymenit ?? co ked je vadna regulator je tu aj ta moznost???

Guest Blackstar407
Odesláno

kde je ta kostra v brzdovkach myslis tim signalizaciu opotrebenia dosticiek kebel co ide do dosticiek ???

[upravil dne 29/11/09 Blackstar407]

Odesláno

ja si tiez myslim ze ej to v ukostreni... v uhlikoch to nebude lebo ak je baterka okey tak sa nemoze stat aby nedokazala potiahnut vsetko naraz... v alternatore to ties nebude lebo by baterku nedobijalo a nenastartoval by si no a baterka za to tiez pravdepodobne nemoze lebo ako som spominal bol by problem zo startovanim...

:aut

Odesláno

Jsem to psal hned v prvním příspěvku, že mi to přijde na kopstru. Jistě, i regulátor by to mohl být. Ale ani to mi nepřijde. Kostry, kostry a zase kostry. ;-)

Odesláno

Jenom ještě pro upřesnění, stává se to jenom při brždění, anebo kdykoliv to klesne na volnoběžné otáčky? Taky mě ještě napadl klouzající řemen pohonu příslušenství.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...