Don Martinez Odesláno 28. listopad 2009 Odesláno 28. listopad 2009 Zdravím, poslední dva dny mě nějak začala zlobit \"dvěstěšestka\"... Při ostřejším brzdění, zatáčení (třeba na světlech doprava, při parkování - prostě při menších poloměrech resp. větším rejdu) se ozývá drhnutí od přední nápravy, v případě brzdění ještě často doprovázený šploucháním (do teď jsem si žádnýho \"kapalnýho zvuku nevšiml, každopádně předpokládám, že to snad není tak zásadní problém)... Jakmile zatížím zadek (typicky zaplním kufr nákupem) drhnutí přestane... Prohlížel jsem podběhy (možná trošku zběžně), ale žádnou překážku pro kola (o kterou by drhly) jsem tam nenašel... Vím, že jsem nepopsal problém úplně detailně a přesně (fakt se neřadím mezi praktický lidi), ale netušíte někdo, jakou by to mohlo mít příčinu? Díky... Citovat
cipsnaj Odesláno 28. listopad 2009 Odesláno 28. listopad 2009 Ja kdyz silneji zabrzdim auto do klidu, tak se mi taky ozyva kapalny zvuk, myslim, ze to je jen nafta v nadrzi. Citovat
Don Martinez Odesláno 28. listopad 2009 Autor Odesláno 28. listopad 2009 Jj, taky si myslím, že to je (v mým případě) benzín... Hlavně mi jde o to drhnutí - dneska jsem už pomalu bál, když jsem pojížděl 20-30 km/h na parkovišti :-/ ... Citovat
Rejty Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 tak s tim nejezdi a zajed do servisu!!!!!!!!!!!! muze to byt uvolneny kabel od ABS..cokoliv..na to neprijdes sám ..chce to zvednout na zvedaku Citovat
Don Martinez Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 No jo, asi to bude lepší... Dneska jsem zkoušel jezdit dokolečka (rozhodně to muselo bavit lidi okolo) a řekl bych že je to o něco lepší (ozývalo se to hlavně při zatáčení doprava, když se levý kolo \"schovávalo\" do karoserie), každopádně asi máš pravdu a bude stát za to zkonzultovat to u známýho v servisu... Uvidíme co s tím je... Citovat
Don Martinez Odesláno 30. listopad 2009 Autor Odesláno 30. listopad 2009 Tak nakonec (pokud by to někoho zajímalo) byl zakopanej pes v jedný brzdový destičce, která se sjela téměř kompletně na kov (ostatní přitom byly v relativním pořádku - tahle se musela nějak zaseknout) - na autě už se to stalo po druhý, stejnej problém jsem řešil i po koupi skoro přesně před rokem... Pevně doufám, že už se to nebude opakovat... Citovat
pastorek Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Toto sa stáva ak sú nepohyblivé strmene. Opotrebuje sa iba vnútorná doštička tlačená priamo valčekom. Pred pár dňami som to robil na A6. Každopádne je treba pri oprave zabezpečiť aby strmeň brzdy bol ľahko pohyblivý. Najčastejšou príčinou znehybnenia je korózia ktorá vznikne vodou cez netesniacu prachovku čapu strmeňa. Popýtak sa či to všetko pri oprave skontrolovali lebo inak sa bude problém znova opakovať. Citovat
Don Martinez Odesláno 30. listopad 2009 Autor Odesláno 30. listopad 2009 Jj, něco podobnýho mi říkal, myslím, že to zkontroloval vcelku důkladně, tak doufám, že se to nebude opakovat, čas od času se mám podívat jestli se to zase nemrví (nezahřívá se brzda a tak)... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.