Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

nevím jestli vyznají,ale změř ten závit a buď je pod tím spinačem ploché fíbrové těsnění,nebo O kroužek--ty prodejny po pravé ruce když vejdeš to budou mít

ok.... díky za vyčerpávající informace. ;)

Odesláno

nazdar.. zaujali ma rozdieli cien medzi e-shop & Peugeot... nemoze to byt aj v tom ze v Peugeote predavaju chladice s MEDENIMI mriezkami a nie z hlinikovimi?

med ma omnoho vetsi tepelnu vodivost ako hlinik a original by mohol mat vetsi kvalitu ako maju v e-shopoch a to v pouzitych materialoch...

len ma to tak napadlo kedze je to o tolko drahsie..

:)

Odesláno

Moja skúsenost : ak si myslite, ze v origo servise dostanete podla ich samochvaly originál dielce tak sa obcas aj mylite. Pri mojej vcerajsej navstave nemenovaneho \" ! Autorizovaneho servisu\" dofrcal autorizovany zasobovac z Auto Kelly a panovy pri pulte s náhradnymi dielmi odovzdal dodací list s \"origo - no name\" dielmi a vylozil s auta narazniky, kotuce vyfuky ... Ja z autorizáku kupim uz iba to co na e-shope nezozeniem.

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

no je to možný ale ten rozdíl není jen v chladiči ale skoro ve všech dílech někdy až skoro 200%:blicismajlik

místo zvracení mě tady ty díly napiš, nebo svuj přispěvek z edituj a VYMAŽ JEDNU NULU , takoveto zvraceni ´blití nesmyslu si nech na nějaké teenagerske stranky o hovně a ne na stranky technickeho zaměření.

Odesláno
Původně zaslal: Silvo

Moja skúsenost : ak si myslite, ze v origo servise dostanete podla ich samochvaly originál dielce tak sa obcas aj mylite. Pri mojej vcerajsej navstave nemenovaneho \" ! Autorizovaneho servisu\" dofrcal autorizovany zasobovac z Auto Kelly a panovy pri pulte s náhradnymi dielmi odovzdal dodací list s \"origo - no name\" dielmi a vylozil s auta narazniky, kotuce vyfuky ... Ja z autorizáku kupim uz iba to co na e-shope nezozeniem.

hm výborná zkušenost:potlesk

tě překvapím, oni taky existují zakaznici co díly z druhovyroby vyžadují , rozdíl cen je cca od 20% ono totiž mezi hodinovou sazbou pro starsi vozy neni vubec rozdil proti neautorizovnym servisum a peugeot ma na toto blokovou vyjímku. samozrejme nesmi vydavat tyto dily jako originalni a vede je pod spesl nazvy skladovych karet.

ad karosařina. v teto době kdy ceny aut padaji velmi rychle smerem dolu bohuzel toto se netyka nd (jakykoliv) to znamena ze kazda druha bouracka je pojistovnou uznana jako totalka no a kdyz jsi vinik nehody tak to chces opravit co nejlevneji...

Odesláno

Pe.Tr: já vím že se říká \"koho chleba jíš toho písen zpívej\" ale já mám své zkušenosti a nejen s PEU.ale i s ostatníma třeba v práci...... a nebo tady člen Capoty \"Chtel jsem rele mlhovek a cena byla 2200 Kc za jedno. Rekl jsem jim, ze ty prachy jsi ho muzou nechat blazni. A naproti pres cestu v mercedesu, to same rele za 210 Kc za kus\". a nepsal sem že na všechno tak se prosím tě nerozčiluj:mrk a na teenagerske stranky o hovně nechodím už dávno nejsem teenager aspon věkem ne:aut

[upravil dne 29/11/09 zzipCZ]

Odesláno

:)je zbytečné se čertit chlapyyy,ten autorizák stejně čas od času všichni potřebujeme :myslim--a ty náhr. díly??no,musejí taky z něčeho žít...a my máme možnost si většinou vybrat z více dodavatelů s různýma cenama...

P.S. mi osobně vadí spíše to osazenstvo--snad nějaký druh ,, homo-nafoukanec\'\',člověk tam jde udělat kšeft,při vstupu pozdraví--NIC!!!-prodavač na něj hledí jak na obtížný hmyz,přitom jsme v prodejně sami,nakonec mi na součástku za 120 kč řekne,že budu týden čekat (přitom ta věc pasuje do skoro všech pežotů)--vím co píšu,byl jsem ve více prodejnách po celé CR--asi to souvisí se situací všude na úřadech:(kurva to jsem si zas vylil srdce :ticho

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

srovnavaš jabka s hruškama , když chci koupit boty tak taky nelezu do nike nebo A3 a pokud ano tak tam jdu s tim ze tam necham vic peněz . Nechapu jak te mohlo napadnout pri volani do autorizaku že tam seženeš neco levneji nez v druhovyrobě. je fakt že par takovych veci už je ale chladiče určo nee. Každopadně se ještě s námi podel až chladič namontuješ jak tam sedí jak ti sedi diry ,roury apod a v neposledni řadě jak to auto bude chladit.

tak výměna chladiče úspěšně provedena, pasuje parádně - upevňovací trny i nátrubky pro hadice (viz. foto). Ale ta demontáž toho starého - vytáhnout hadici z toho spodního nátrubku !!!!! maras !!!! asi 2 hodiny (a to nepřeháním) jsem to páčil ven - šroubovákama, kladívkama, holýma rukama - to už jsem byl zoufalý. Pak jsem tam nacvaknul ten nový, tu spodní hadici očistil, nastříkal silikonovým olejem a docela dobře šel zasunout do nového chladiče.

Ale asi půl hodiny (!!!) trvalo, než jsem celý oběh odvzdušnil a začalo a topit topení (motor běžel na volnoběh).

Teď už se zdá všechno OK, sahary se roztáří kolem 90°-95°, při jízdě (asi 10 km z dílny domů) se teplota vody držela kolem 80°.

A nevypadá to že by voda někde prosakovala.

Tak asi tolik, snad se později neobjeví žádné problémy.

;)

post-0-14109611209781_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: honza406

super nechybí ti ten černý plast na vrchu chladiče ??Já jej tam mám

jo aha, máš pravdu.... mi se zdálo, že je nějak jiný než ten starý chladič. No myslím, že přežiju i bez černého plastu.

Guest servisman
Odesláno

on ten plast má za výhodu že tě ochrání ruce od poškrábání

Odesláno
Původně zaslal: honza406

on ten plast má za výhodu že tě ochrání ruce od poškrábání

kdybys viděl moje ruce po tom, když jsem vytahoval tu spodní hadici ze starého chladiče - odřené snad všechny klouby, do těch odřenin chladící kapalina, špína od motoru - prostě PARÁDA. :potlesk Takže nějaký škrábaneček mně nemůže zastrašit :super

Odesláno

Je asi málo věcí co bych si na své auto koupil neoriginál.......tak dlouho sem experimentoval s brzdovými kotouči a deskami a to sem si myslel že když mám brzd.systém TRW , takže když koupím TRW kotouče a desky tak to bude ok........hovno nebylo a stejně sem skončil u origo peugeot a rozdíl byl znatelný.....

• O 2 týdny později...
Odesláno

samotný chladič neodvzdušníš nijak (leda bys měl typ chladiče jako já,který odvzdušnovací šroubek má), odvzdušnit se dá jen celý okruh chlazení a to na hadicích k topení...,je tam šroubovací víčko

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...