Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

caute...zacal som si troska menit interier svojej 306-tky...nakupil som si diody i rezistory a pustil sa do podsvietenia tlacitok atd...pri zmene podsvietenia u el.stahovania okien ci uz zadnych alebo lavych prednych mi po zapojeni nejdu okna stahovat a ani diody nesvietia...cele som to uz 2x rozoberal,all kontroloval (zlozene to je dobre xD ) a tak sa pytam ci sa nahodou pri odpojeni tejto elektroniky nahodou nevyhodia poistky,lebo uz fakt neviem v com to moze byt ... pls pomozte a popripade mi dajte vediet i ake poistky k tomu patria:)...dakujem

Odesláno

A čo na to vraví voltmeter? Je tam napájacie napätie? Keď ani nenapíšeš aké auto máš a z ktorého roku, tak ako Ti poradiť, ktoré poistky sú na okná?

[upravil dne 22.11.2009 P607Olda]

Odesláno

Sú veci, ktoré nechápem:

Saber vlastní auto, ale nezohnal si k nemu (hneď po kúpe) zoznam poistiek.

Pustil sa do elektro-úprav, ale asi nevie zmerať, či je v tých vodičoch napájacie napätie.

Odesláno

Tiež sa nad tým pozastavujem do čoho sú ľudia schopný sa pustiť bez základných znalostí. Nabudúce sa dozvieme že chyba nebola v poistkách ale okná fungujú až pri zapnutom kľúčiku.

Odesláno

Ked som to mal rozobrate ja, tak tiez nefungovali najprv, ale zistil som, ze treba mat pri vypnutom kluciku namontovane vsetky tlacitka (su nejako prepojene navzajom) a az potom zapnut klucik a uz isli normalne;) ... konkretne neslo okno spolujazdca vobec:)

A co sa tyka voltmetra, tak si nastav meranie na DC (jednosmerny prud), nastav si vhodny dozsah, neviem aky mas voltmeter a merat \"+\" proti kostre auta:aut

[upravil dne 22.11.2009 Qcko]

Odesláno

Prosim nepis mu jednosmerny prud, ale jednosmerne napatie. Keby ten merak prepol na prud a meracie vodice by mal v spravnych svorkach na meraku tak by sa asi cudoval ze co mu to iskri a potom by to bola fakt poistka.:)

Odesláno

QCKO to je v pohode. Elektrotechnici vedia o com je rec, ale nie kazdy sa stretava s merakom kazdy den. &ja len tak. Su tam dve napatia. jedno pre napajanie podsvietenia a druhe na spinace na okna. Ak to nesvieti a neotvara okna tak to moze byt ze je zla zem-minus pol. Ono ak tam daval ledky tak ich este mohol aj otocit ale to by aspon okna fungovali.

Treba zmerat plus- napajanie voci kostre. Ak tam nameras napatie tak skus to iste merat , ale minus meraci vodic- vacsinou cierny zapoj do zelenozlteho a zmeraj tak. Ak nenameras nic tak je zla zem-bude neikde prerusena. Ak nebudes niecomu nerozumiet kludne napis alebo zavolaj. 0905174106

Odesláno
:) diiky moc...jasnacka skusim aj to (len musim zohnat voltmeter)a potom sa do toho pustim ... som si nemyslel ze vymenou ledky sa to takto \"sprasi\" ... ale ved clovek sa stale uci a treba skusat xD
Odesláno

Chlapci, ak sa nemýlim tak je tam všade 12V a na premeranie napájania stačí obyčajná skúšačka.

Saber, dnes do poludnia budem v Trnave a skúšačku Ti kľudne požičiam. Na zraze v Senici vrátiš. Ak máš záujem a čas tak mi zavolaj, môžeme sa stretnúť.

Odesláno

Obycajnou skusackou skusis ci je tam napatie, ale neskontrolujes ho voci kostre ak sa nemylim, ak sa mylim som ticho:aut

Saber: ked uz sa stretnes s Pastorkom, tak mu kup pivo a on sa ti na to pozrie, je to riadny fachman:)

A pozrel si uz tu poistku:aut ... teraz nemam cas, ale najst poziciu pre poistku ovladania centralu mozem, len treba rok vyroby auta:papa

[upravil dne 23.11.2009 Qcko]

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Obycajnou skusackou skusis ci je tam napatie, ale neskontrolujes ho voci kostre ak sa nemylim, ak sa mylim som ticho:aut

Jeden koniec skúšačky sa pripne na kostru a druhým sa odmeria +. V aute je to vždy voči kostre. Na obvody kde je 12V (95%) nevidím dôvod na použitie voltmetra.

Takto sme to robili ešte keď najlacnejší avomet stál mesačný plat. :D

Odesláno

já se učil na tomhle Avomat II. alias DU-10 :D

učitelka námto ukazovala jako výdobytek techniky a byla trošku zklamaná, když jsem v laborce vytáhl digitální měřák Volcraft od Conráda :D

post-0-14109611099575_thumb.jpg

Odesláno

No jasne ze mozes pouzit skusacku. jed to este lepsi sposob, lebo skusackou mierne zatazis obvod. merakom nameras napatie aj ked je zly prechodovy odpor na kontaktoch lebo merak ma vysoky vstupny odpor.

Akurat merak je istejsi ked meras napatie okolo Canbus zbernic. Ak sa merakom omylom pripojis na zbernicu tak sa nic nestane. Skusackou by si cely system mierne zblbol.

[upravil dne 23/11/09 jofo]

Odesláno

jee nejaky clenovia su aj z Trnavy,popripade kusok od nej :) ...tak ja by som prijal kazdu vasu radu a mohli by sme sa aj stretnut,nech ma poucite co a ako,,,popripade ak bude cas tak sa mozte pozret na toho mojho pazouta :) ...s tuningom atd este len zacinam tak privytam kazdu radu!

Odesláno
Původně zaslal: Saber

jee nejaky clenovia su aj z Trnavy,popripade kusok od nej :) ...tak ja by som prijal kazdu vasu radu a mohli by sme sa aj stretnut,nech ma poucite co a ako,,,popripade ak bude cas tak sa mozte pozret na toho mojho pazouta :) ...s tuningom atd este len zacinam tak privytam kazdu radu!

jee, mladý pán objavil Ameriku. :potlesk:D Veď som ti v jednom z príspevkov písal že \"na zraze v Senici vrátiš\". To bola provokácia že na ten zraz máš prísť. Koná sa túto nedeľu a o 13:00 ťa Lubk0 zavedie od kukuričáku až na miesto. Nepotrebuješ nič len chuť ísť, benzín na cestu a pár drobných na to čo skonzumuješ. Potom už budeš \"náš\" a našim pomáhame osobne. :D

viac na www.pepanet.sk/peugeotclub.htm

[upravil dne 23/11/09 pastorek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...