Capy Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 cenu ještě nevím. napřed musím sehnat materiál. A to je pro mě to nejhorší. Hliníkovou desku na kastli mi udělá známej za protislužbu a možná bude pár navíc. Kloub sežene kluk co mi bude vyrábět ten díl v kterém sedí, jen díry se závity si udělám. Kužel na pružinu-no to budu muset někam zadat materiál se mi válí pod stolem 100-kulatina slitiny hliníku. A ty malá futýrka na pístnici zvládmnu v práci z nerezu. Každopádně není žádnej problém poskytnout výkresy kdyby jste si to chtěli nechat udělat. Drobný díly bych zvládnul v práci ostatní musím někomu zadat. Citovat
Capy Odesláno 14. říjen 2010 Autor Odesláno 14. říjen 2010 oddeklován motor a úprava mazání aby nám to déle jezdilo. čerpadlo z 2,0 ze 406 s přepážkou a krytem řetězu a tlačí o 1 bar víc. na kliku větší kolo aby byl tlak dostupný už dříve. Přepážka ve vaně aby se olej neodléval. A poskládané tlumiče do sériového repasovaného uložení. Na unibalech se pracuje ale budou až později. [/img] [/img] [upravil dne 14/10/10 od Capy] Citovat
306gti6 Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 ked chcem aby to aj mne tlacilo o cca 1bar navic tak staci vymenit ozubene kolecko+retaz? inak tlaci to cca 3bar na volnobech a MAX cca 6.5bar (zehrity olej)... Citovat
oni Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 no ja mam prave pocit, ze cerpadlo tlaci stalej tlak vysokej a je tam pouze ventil,kterej ten tlak snizuje,aby treba na volnobeh nebyl ten tlak tak vysokej. Citovat
tom406 Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 žádný ventil nikde není-čerpadlo tlačí dle otáček kliky. laborovat s vyšším tlakem je blbost! při volnoběhu cca 1-1,5bar, 3000 ot. okolo 3,5bar. a max asi 5-6 bar dle viskozity a teploty oleje, za studena je i na volnoběh okolo 5 bar. zvyšovat tlak? naco? spíš dát větší vanu nebo chladič oleje aby byla větší náplň a nepřehříval se olej. Tohle jsou nízkootáčkové motory na to aby se laborovalo s nějakým mazáním. Citovat
Capy Odesláno 15. říjen 2010 Autor Odesláno 15. říjen 2010 306gti6 tobě už to maže víc než seriová mi16 je novější a tlačí právě o bar více a má i to velké ozubené kolo na klice. Tom 406. nikdo nelaboruje už je to vyzkoušená věc na mi16 1,9 motorech. novější motory už to mají od výroby takhle z něj je i čerpadlo a kolečko na kliku. Jen tak to montovat nezačali. Dělám to proto že nechci poslat motor hned kopru a tohle je osvědčená věc jak tomu předejít. Spousta lidí to měnilo až potom co udělali motor a po výměně už se jim to nestalo. Je to asi jako v čechách na škodovkách každej kdo je dělal ti poradí co dělat aby motor vydržel. Takže spíš praxe než laborace. Mimochodoem k dokonalosti mi tam ještě chybí plech proti víření oleje od kliky. Je taky v plánu ale zatím není podle čeho jej udělat. Podvozek jsem bohužel nestih namontovat protože jsem se dneska babral s vanou a pak zjistil že na 4x4 je jiná než na dvoukolku. Po dovče nafotím a nahodím podvozek Citovat
Capy Odesláno 23. říjen 2010 Autor Odesláno 23. říjen 2010 Tak mam po dolvolený z který jsem si přivez skoro celé hnací ústrojí na 4x4:D a origo mi16 kola speedline sadu za 1200kč. Jinak motor už je po kupě vana a rozvody na místě což byl porod když je tam místa jak v hodinkách. Vana nešla nasadit přes čidlo sem se blbec napřed nepodíval že je jiná na 4x4 a 4x2. má jinde díry. i když náprava byla jednoduchá stačilo prohodit čidlo s vypouštákem, hold budu vypouštět přes čidlo což nevadí. Za to chvála frantíkům když použily stejné závity pro oboje. Avo už taky sedí na autě tak už to snad v pondělí shodim na zem. Už jen o kolik se zmenšilo vyvěšení kol - těším se jak malej:D 4x4 dole [/img] stihl jsem je nechat i opískovat ted čekají jen na lak. [upravil dne 23/10/10 od Capy] Citovat
Capy Odesláno 25. říjen 2010 Autor Odesláno 25. říjen 2010 díky klucí. Jen ty rozvody mě trápí dnes jsem si myslel že je vše za mnou a trochu si pojezdíme když už bylo vše hotovo a auto na zemi. Jsou hlučné rozvody asi jako auto s kompresorem - vypadá to na více napnuté kladky. Což znamená zase všechno znova vyvěsit motor sundat držák dekly a povolit rozvody. Aspon že ten podvozek je hotovoje když už se nedaří. Na foto je to v horní poloze k zemi můžeme ještě o cca 7,5 cm Citovat
NAVY1 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 vyzerá to moc fajne, sa s tým pekne hráš...sa teším jak to bude cele hotove. tie disky budes davat do nejakej farby alebo len číri lak? Citovat
vinorak Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 moc pěkný, taky budu muset udělat upgrade na čerpadle jinak k těm rozvodům, nevim proč tam francouzi nedali jednu pevnou kladku, nebo na pružině, tyhle dva excentry jse pěkně blbě štelujou bez měřáku Citovat
Capy Odesláno 26. říjen 2010 Autor Odesláno 26. říjen 2010 navy: půdou do bíla ještě musím přesoustružit patky na dvou kolech které mi dneska klucí v práci dovařili. Vinorak: taky to nechápu na naftáku to tak je a tady je takovej vehement o dvou napínákách. A nikdo to nechce dělat. Nejhorší je se zase musí vyvěsit motor oddeklovat a sundat držák a pak povolit a tak málo místa. Si to ale napřed přestěhuju do teplý garáže ted už to u mě moc nejde v tý kose. Mimochodem ten měřák nepoužívaj ani u nás v peugeotu že prej voko vidí. Citovat
vinorak Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 no já to taky napnu tak nějak akorát musí to být sice napnutý, ale zase by se to mělo dát trochu prohnout:myslim důležitý je aby pořád seděli aretační díry.... co sem tak zjišťoval na 205gtidrivers.com tak tam to taky všichni dělají od oka Citovat
Capy Odesláno 27. říjen 2010 Autor Odesláno 27. říjen 2010 Večer jsem znovu napínal rozvody a zjistil že ten zvuk nedělali rozvody, takže zbytečná práce. Ale po složení se objevily další zvuky- asi to moc zkoumam protože tátovi 806 dělá něco podobnýho. Jenže mě to nedá protže mam pocit že to předtím nedělalo. Uvidíme až s tím vyjedu ven protože v garáži to není jak pozorovovat přes hlučnější výfuk. Citovat
Capy Odesláno 31. říjen 2010 Autor Odesláno 31. říjen 2010 V sobotu jsme si byli s kamarádem krásně pojezdit v mostě na autodromu. I přesto že ani mě ani kamarádovi auto v pátek večer nejelo, při pátečním testu motoru mi praskla hadice na vodu vzadu za motorem. Ale i přesto sem to večer dal kupy a ráno jsem vyrazli s obavami zda se vrátíme po ose. Pár problémů se na trati objevilo a to že mi při ostré jízdě stříká v motoru servoolej. po zahřátí převodovky se přes zuby řadí dvojka z jedničky - už se chystá jiná převodovka. O vůli zadních poloos víme. Nejhorší je ale nastavení sbíhavosti aby auto nák fungovalo a nehrnulo se po čumáku ven. Kdyby někdo poradil jak nastavit čtyřkolku tak bych byl moc rád. I přes to všechno jsme krásně pojezdily a vraceli se spokojení. Pár statických fotek další až ke mě dorazí data od ostatních. Citovat
Capy Odesláno 31. říjen 2010 Autor Odesláno 31. říjen 2010 Ještě takovej dotaz. vejdou se pod originální 15 alu z mi16 brzdy 283mm. Tyhle nestačí taknák jsem je tam včera utavil a hrozně vadnou. Určitě přijde na výměnu za větší. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.