geos Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Hezký večer všem, zjišťoval jsem čím by mohly být ty neblikající zadní blinkry při aktivaci funkce hlídání na Valeu a zjistil jsem že jsem vůbec při zapnutí blinkrů, ať už na páčku či na blikačky nenaměřil žádný signál na konektorech co jdou do lampy... Tak jsem zkusil žárovky, ty jso OK, hledal jsem pojistky ty asi na blinkry nejsou (našel jsem jen na boční v blatníku) tak jsem byl krapet v rozpacích. Pak jsem nastartoval a hle seplo se nějáké relé (klaplo to u pojistek či někde tam) a zadní blinkry šly (přední a boční šli vždycky). Když jsem pak vytáhl kontakt z lampy abych změřil který drát to je tak tam zase signál nebyl. Jedna strana blikala druhá nic. No takový chaos. Napadlo mě, že by to mohlo být nějákou to chybnou zpětnou vazbou (odezvou) jak jste tady zmiňovali. proto bych chtěl zkusit vložit do toho vedení k blinkrům diodu, ale nevím jak (jestli jen napájet na drát co jde od jednotky Valea k blinkrům jednu a druhou nožičku od diody...), jakou diodu koupit (typ, specifikace). Poradíte prosím:roll Citovat
Přema Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Je to tím že auto má zvlášt předek a zvlášt zadek, když připojíš signál na boky , pojedou jen boky a předek ale zadek ne......... Citovat
geos Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Je to tím že auto má zvlášt předek a zvlášt zadek, když připojíš signál na boky , pojedou jen boky a předek ale zadek ne......... No já mám teď připojený signál od Valea na předek (u lamp)takže bliká předek a boky a zadek ne. Dnes jsem chtěl natáhnout dodatečný káble od zadku a připojit, ale nenašeljsem tam ten signál... Citovat
Přema Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Musíš to měřit při zapojeném konektoru , tudíž odběru.....propichuj zkoušečkou kabely.....jeden z 5ti to určitě bude Citovat
geos Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Musíš to měřit při zapojeném konektoru , tudíž odběru.....propichuj zkoušečkou kabely.....jeden z 5ti to určitě bude Aha, já když jsem to měřil vpředu tak tam ten signál (přerušovaný) byl vidět, ale to tedy asi bylo tím, že tam byl odběr ještě z blinkrů na boku. Dobře ozkouším to při zapojeném konektoru jak píšeš a snad najdu;) a myslíš, že když tam potom připojím ten samostatný drát a přivedu ho dopředu k Valeu k ovládacímu signálu bude to už OK? Kdyby náhodu ne, ta dioda je blbost? Citovat
Přema Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Dej si pozor na ty citace....není přípustné citovat předešlý příspěvek , jako moderátor Tě na to musím upozornit. Musel bych to vidět........407ma nemá ráda nic neorigo co je připojené někam co ovládá BSI Citovat
geos Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 OK, omluva za citace nějak jsem si neuvědomil... Dobře zkusím to a uvidím, stejně mě nic jiného už nenapadá. V předchozích příspěvcích jsem přiložil schéma zapojení toho park. asistenta tak kdyby si se chtěl juknout. Mám v úmyslu ten samostatný vodič zezadu připojit na hnědý drát od ECU (Valea) viz schéma. Citovat
Přema Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Když spojíš předek se zadkem tím ze ty strany spojíš ve Valeu...bude to řvát....a nevím jistě jestli přes diodu přejde kontrola žárovek po startu.....chce to vyzkoušet Citovat
geos Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Dobře, díky za rady vyzkouším a uvidím a snad nic neodpálím:roll Ještě k tý diodě. Koukal jsem na různé typy na netu a jsou tam uváděné hlavně podle ampér takže asi by se vybírala podle toho...? Citovat
Přema Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 žárovka má 21W.....tudíš cca 2A....kup 3A diodu , ta bude stačit , já používám 3A.....1N 5408 [upravil dne 15-9-11 22:00 od Přema] Citovat
geos Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Dík za tip, zkusím a pak dám vědět jak to dopadlo. hezký večer přeji:) Citovat
HonzaZ Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Co je to funkce hlídání? To schéma je dost blbě čitelné. Koukal jsem na to, ale je to dost nezřetelné. To zapojení by neměl být až takový problém, ale potřeboval bych komplet dokumentaci od toho park. asistenta. Citovat
Přema Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Když se ti za auto přiblíží něco , někdo..... tak i když nejsi v autě tak to začne blikat a houkat aby upozornilo že si blízko.... Citovat
geos Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Ahoj, celý návod je k dispozici např. na stránkách autokelly.cz (autopříslušenství-alarmy,...park.asystenti- s LCD a pak první výrobek keeper) Vložím odkaz http://www.autokelly.cz/#PATH=4732230;4732245;3770990;3770993;3770995|CT=5|PCT=4|CUR=0|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=3306692|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0| jinak můžu zaslat mailem myslím, že se to vzhledem k velikosti sem nedá vložit. Citovat
HonzaZ Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Aha, už na to koukám. Ty blinkry asi budou trochu problém. [upravil dne 15/9/11 22:21 od HonzaZ] Citovat
HonzaZ Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Dej VIN, ať vím co máš za auto. Přes víkend na to kouknu a snad něco vymyslím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.