Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prve problemiky - straca sa chladiaca kvapalina

Recommended Posts

Odesláno

Vopred sa ospravedlnujem ak to tu uz bolo ale hladanim som toho moc nenasiel a hlavne sa to stalo par minut dozadu...

Doteraz moja \"nova kara\" :D posluchala...ale dnes som zhasol a idem nastartovat a nic, ani nepretocilo starter uplne ako keby bolo bez elektriny, no kontrolky svietili,vsetko slo.

A tak v ramci casovej nudze sme auto roztlacili, ja viem ze by sa nemalo ale bohuzial nedalo sa inak. Odvtedy uz zasa startuje ako ma...zeby starter?? :myslim

No a padol mi brzdovy pedal uplne na podlahu a brzdy takmer nebrzdia. Pri vyssej rychlosti ma taha dolava, cize asi brzdi ako tak iba lave koleso.

Co by to mohlo byt? Prasknuta hadicka? Uvolneny valec?

Chcem to len ako infosku, samozrejme bude sa to riesit len by ma zaujimal nazor kompetentnych.

Dik

PS: 405 kombi, 1,8 grdt :papa

[upravil dne 25.11.2009 Y2K]

[upravil dne 9.12.2009 Y2K]

Odesláno

ahoj,tak startování--až se to stane zas,zjisti,co to dělá,zda jen cvaká,nebo při otočení klíčku zhasnou kontrolky atd.,může to být špatný kontakt na baterce-svorka plus nebo svorka minus a druhý konec minusového kabelu--podívej se na dobrou vodivost tohoto spoje (celkem častý problém),,nebo to bude starter (kontakty,uhlíky,spinač)--DULEZITE je popsat,co to dělá

brzdy--může to být hl.brzd.válec a tisíc dalších věcí :),kdyby hadice--teče kapalina atd., nechal bych se na brzdy podívat mechanika, přece jen jsou to brzdy...:papa

Odesláno

JJ, dik...brzdy samozrejme ako som pisal pojdu do servisu.

No a to nenastartovanie som tiez popisal, otocim klucikom a nic, ani cvaknutie, az ked ho pustim cvakne nejake rele v motore len cvak, kontrolky pri otoceni a hlavne teda svetla stiahnu baterku.

Moje podozrenie je ze zrejme zostavil visiet pastorek v starteri :myslim

Odesláno

S tím startováním jsem měl v létě taky úplně stejnej problém.Otočil jsem klíčkem,,kontrolky zhasly,cvaklo relé a nic.Myslel jsem že to bude startér ale bylo to + kontaktem na baterce.Dal jsem nový oba a od tý doby klid.

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

JJ, dik...brzdy samozrejme ako som pisal pojdu do servisu.

No a to nenastartovanie som tiez popisal, otocim klucikom a nic, ani cvaknutie, az ked ho pustim cvakne nejake rele v motore len cvak, kontrolky pri otoceni a hlavne teda svetla stiahnu baterku.

Moje podozrenie je ze zrejme zostavil visiet pastorek v starteri :myslim

Napíš Pastorkovi aby ti tam teda nezostával vysieť:D:D:D sorry že rýpem:papa

Odesláno

:D nikde nevysím :D

Podľa toho ako sa to správa to vyzerá na baterku alebo kontakty. Iba vtedy stiahne prúd.

Pri tých brzdách sa najskôr jedná o vadný hlavný valec. Hlavne ak sa netratí kvapalina a je jej dostatok.

[upravil dne 16/11/09 pastorek]

Odesláno

Takze 90% to budu kontakty? No to ma tesi...dakujem za analyzu.

Brzdovka sa prilis netrati aj ked daco ubudlo. Valec je tiez moj tajny favorit :D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak auto zo servisu doma.

Vsetko uz je v poriadku, brzdy vymenene, brzdovka tiez, olej, olejovy filter, vyfuk zavareny.

Troska slzi chladiaca kvapalina vraj okolo vyparniku ci co to tam je.

Ze pomoze nejaka primes do chladiacej ale to je malickost.

No a brzdy bol problem ze boli tak zodrate aj platnicky aj kotuc ze uz proste valcek nedociahol aj ked bol cely vystrceny. Tak sli nove kotuce dopredu aj dosticky.

A nemali ziadne ine iba Brembo :D

Tak mam teraz brzdy Brembo a vzdy ked brzdim sa bojim aby neutrhlo napravu alebo co :D:aut

To brzdi pomaly lepsie ako coupe za studena :D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Brzdy su uz OK, startovanie odvtedy na tuk... tuk tuk :D

Ale teraz mam problemik ze sa mi straca chladiaca kvapalina.

Ked som auto kupoval bolo mi povedane ze sa trocha straca voda, to aj platilo, dolieval som tak mozno 1dcl za tyzden. Este aj v servise som nechal vymenit chladiacu kvapalinu kedze som nevedel co tam je a tak.

No a stalo sa to po prvych mrazoch (neviem ci to ma na to vplyv alebo nahoda), idem si tak po ceste a zrazu kontrolka nizka hladina chladiacej kvapaliny. Najskor som sa celkom bavil tym ze daco take ako ukazatel nizkej hladiny chladiacej kvapaliny v takomto aute vobec je...no ale potom som zastal, nastastie som mal pri sebe destilku a lial a lial...takmer 2l vosli.

Povedal som si no co uz a neriesil, no rano zasa to iste, dalsie 2l a takto to pokracovalo cely tyzden. Pozorovanim som zistil ;) ze voda sa straca iba ak auto vychladne, ak je zohriate a system natlakovany neunikalo nic. A voda vyteka okolo cohosi (neviem co tam je) co je pri (nad) olejovom filtri.

Neviete niekto co by to mohlo byt a co to sposobuje? Len nepiste ze nejaka netesnost :D

Dnes bolo auto v servise, ale vraj najskor treba skusit vsetko mozne ako to rozobrat lebo sa to uz nemusi podarit zlozit :aut

Tak mi tam naliali nejaky upchavac netesnosti a znova komplet vymena chladiacej kvapaliny.

Po ceste domov ani kvapka, ale vecer som kontroloval zasa a zasa cosi zmizlo, tak neviem ci operacia sa zdarila.

PS: Vcera auto preslo STK :D:potlesk

Odesláno

taky sem měl problém, že se mi ztrácela voda, bál sem se prasklýho těsnění pod makovicí, ale nakonec sem zjistil, že to je jen víčkem na chladiči....koukni se na něj, až odněkud přijedeš a uvidíš, jestli je pod víčkem u takové malé dirky voda či ne(mě to i nepatrně sičelo)....asi bude voda i na celej tej prastovej nálevce....mě stačilo koupit new víčko a od té doby neni problém.......pak ještě zkus zmačknout hadice co vedou k chladiči a jestli budou jak beton, tak máš závadu nalezenou, protože pak to je s nějvětší pravděpodobností tesnění nebo hlava...

Odesláno

No ten chladic to zrejme nebude kedze ako som pisal tak to tecie okolo cohosi co pri filtri oleja, tadial to klapka na zem.

Ta hlava...no neviem, mozno hej, ale v servise vraveli ze to je tam cosi ako vyparnik a ze pri vstupe do neho to slzi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...