Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravím, mám na vás úplně podtriviální a podbebiální dotaz, ale už se s tím seru asi 2 hodiny, dělám si výkaz práce a potřebuju sečíst hodiny co sem strávil na herně, když ale použiju sumu tak my to vypíše cca 17 hodin, ale což je chujovina... mělo by to být cca mezi 60-100 nevíte jak na to.....

ps. přikládám to do přílohy kdyby se někdo nudil...

pps. jedná se o šedý sloupec

Práce 1.10.-30.10.2009.xlsx

Odesláno
Původně zaslal: aka

no kdyz tam nastavim format bunek na ten 37:30:55, normálně ti to sečte do 89:23:00 což by i mohlo sedět, ne?

jj to by mohlo sedět...

Odesláno

Teď sem to zkoušel sčítat. Nejdřív jsem si vždycky udělal Sumy jednotlivých dní - to bylo v pohodě. Pak jsem je začal postupně přidávat do další SUMY bylo to v pohodě, ale pak u jednoho dne (myslím 23.X) to najednou hodiny odečetlo. Je to nějaká záhada :myslim

Až to vyřešíš tak to sem napiš. Jsem fakt zvědavej :)

Odesláno

ahoj, těch 89 hodin je v pořádku

dělal jsem si podobný soubor na kontrolu docházky a buď rád, že nemusíš řešit takovou věc jako je noční směna :mrk

jinak se zaregistruj tady na té stránce a v sekci ke stažení najdeš dvě docházky vytvořené pro jednosměnný provoz, mohly by se ti líbit a hodit :papa

Odesláno

Tak už jsem přišel na to, proč se ukazuje jen 17hodin :) Ono výjde nějakejch 89hodin, což jsou 3dny, 17hodin a 23sekund. Jenže výsledek je formátovanej na hh:mm, takže to je vlastě jen zbytek po odečtení těch dnů. Když bys buňku formátoval na d:hh:mm, tak ti to ukáže správnej výsledek.

Teď jde o to, jak udělat aby to zobrazilo i ty dny v hodinách.

Tak už to mám :)

Zadej na tu poslední buňku formát [h]:mm :papa

[upravil dne 8.11. 09 dolly1010]

Odesláno

Mno... 1. čas strávený bych počítal hlavně v desetinných číslech jako rozdíl odchodu a příchodu. např. 10:50 až 12:20 je 1,5 hodiny. Pro účetní evidenci času je to tak správné. 2. sečíst jednotlivé dny.

Snažím se mu to tam vnutit, ale už jednotlivé odpracované časy to nechce spočítat (zformátovat) správně. Dělá to na mě dojem, že to nebere jako časový úsek, ale jako časový bod v průběhu dne.

[upravil dne 8.11.2009 Edison]

Odesláno

Už to mám!!! V šedém sloupci zvol formát čísla vlastní, [h],mm . Bude počítat čas v hodinách a minuty správně v desetinném formátu. Teď mi to spočítalo 89,23 hodiny.

Odesláno

Dolly, potíž zůstává v těch minutách... Oba ty formáty zobrazujou minuty v šedesátkový soustavě, což je účetně špatné. Je potřeba prostě čas převést do desítkové soustavy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...