Marcel505 Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 U Šárky je dokonce cedule, která ti poděkuje... U nás je v jedný ulici 30ka pro vozidla nad 3,5 t, a na začátku a konci toho úseku je kamera, která to zřejmě snímá (vjezd / výjezd z úseku). Co tohle? Žádná cedule tam není a fakt to podle mě měří ten úsek. Na začátku je ta informativní, a světe div se, i to kilo se tam zobrazí... Citovat
shwaara Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Jsou na vozovce nakresleny příčné bílé čáry na začátku a konci úseku? Pokud ano, jedná se pravděpodobně o úsekové měření. Pokud ne, jsou v asfaltu vidět vyřezané a znovu zalité takové čtverce/obdélníky? Pokud ano, může se jednat o indukční smyčky nebo váhu pro kamiony nebo o kombinaci obojího. Jinak taky úsekovky mají 2 kamery (vjezd a výjezd) nad vozovkou a indukční smyčky (systém traffistar) má jednu kameru na sloupu mířící na ony obdélníky na vozovce. Citovat
Marcel505 Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 shwaara: Jak fungujou ty indukční smyčky ve vozovce? Kamera je na sloupu a snímá to v zemi smyčka při projetí? (Takže jako normální úsekovka?) Fabia ve stromech: To cestou do Chomutova, kdy jsme jeli na závody do vrchu pořádané Vertexem, stáli takhle chytráci s bobulí vedle dálnice. No lekl jsem se jich a pak to i říkal Medvědovi. Ten mě záhy upozornil, že mi to může být jedno, když nemám přední značku... Citovat
Marcel505 Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 shwaara: Jo jsou tam čáry a kamery na konci a na začátku. Ale cedule nikde. Citovat
shwaara Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 To je zvláštní. Napadjí mě 3 možnosti: a) byla to úsekovka, ale zatím jim ji PCR neschválila nebo jim nepřišly značky => nelze pokutovat b) úsekovku provozuje PCR (nepravděpodobné) c) nejedná se o úsekovku, ale o nějaký telematický systém. Vznes žádost o poskytnutí informací a možná bude jasno Citovat
hloze-ja Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 dobrmika jsem pochopil tak, ze 50 tam nikdy nevidel, takze 50 nejel. Mej jsem to upresnit, ze to byla reakce vicemene k tomu, protoze me to dozralo. Kvuli cemu bylo zalozeny vlakno chapu a pokud obec dle znacky zacina na prehlednym useku bez baraku, taky vetsinou dojizdim tak z cca 70. Ono sice to v dnesnich autech tech 10 navic moc znat neni, ale za 1s reakce na brzdeni ujedes stejne jako ve starym aute. Tot k Medvedovi. Omlouvam, se za naruseni debaty off topicem. H Citovat
shwaara Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Původně zaslal: Marcel505 shwaara: Jak fungujou ty indukční smyčky ve vozovce? Kamera je na sloupu a snímá to v zemi smyčka při projetí? (Takže jako normální úsekovka?) Rychlost měří právě ty indukční smyčky, kamera jen fotí RZ a řidiče jako důkaz. Jinak technická specifikace třeba zde: http://www.robott.cz/page4g.asp nebo zde: http://www.antiradary.net/mereni-rychlosti-v-cr-ramer/ Citovat
Marcel505 Odesláno 8. listopad 2009 Odesláno 8. listopad 2009 Původně zaslal: shwaara To je zvláštní. Napadjí mě 3 možnosti: a) byla to úsekovka, ale zatím jim ji PCR neschválila nebo jim nepřišly značky => nelze pokutovat b) úsekovku provozuje PCR (nepravděpodobné) c) nejedná se o úsekovku, ale o nějaký telematický systém. Vznes žádost o poskytnutí informací a možná bude jasno Je to tam dost dlouho. Podle mě je to obce. Je to totiž silnice vedená mezi rodinnejma domkama. Kamarádka říkala, že to v domě u tý silnice v noci hezky duní, hlavně okna a to není přímo u silnice. Je tam třicítka, jak jsem snad psal. Možná je to jen pro náklaďáky, ale radši tam jedu pade, co kdyby... Původně zaslal: shwaara Původně zaslal: Marcel505 shwaara: Jak fungujou ty indukční smyčky ve vozovce? Kamera je na sloupu a snímá to v zemi smyčka při projetí? (Takže jako normální úsekovka?) Rychlost měří právě ty indukční smyčky, kamera jen fotí RZ a řidiče jako důkaz. Jinak technická specifikace třeba zde: http://www.robott.cz/page4g.asp nebo zde: http://www.antiradary.net/mereni-rychlosti-v-cr-ramer/ Je mi to jasný, takže někde u tý krabice která vypadá jak semafor pro pěšáky bude na silnici obdélník, jakoby indukční smyčka semaforu, ale je to radaru... A bude před nebo za nebo u tý krabice? Tohle je myslím ve Vysokém Mýtě. [upravil dne 8/11/2009 Marcel505] Citovat
shwaara Odesláno 8. listopad 2009 Odesláno 8. listopad 2009 Bude to před sloupem s krabicí (protože foťák míří na ty smyčky, aby mohl pořídit důkaz) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.