Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Drhnou brzdiče o vyvažovací destičky na kole

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

minulý víkend jsem nechal přezout auto na zimáky. Bohužel ještě nemám na zimu zvlášť disky a tak jsem nechal zimáky obout na stávajírí liťáky R16. Při přezouvání, jsem zkoukl stav zadních destiček a jelikož byly už dost obržděné (asi už 3mm destičky jen), tak jsem je nechal dnes vyměnit. Jenže mi teď brzdiče, jak jsou mírně roztažené díky novým destičkám, drhnou o vyvažovací destičky(plátky) , které jsou vlastně nalepené zevnitř liťáku.

Teď jedu a zvenku je hezky slyšet jak to klape. Dovnitř ani tak né (ale také trochu). Je to dost nepříjemné. Nyní přemýšlím co s tím. Máte s tím někdo zkušenost ?? Přemýšlím že kolo sundám a závaží lehce zbrousím.... Nebo bouchnout závaží na líc ráfku zvenku jako na plecháč ? Na 16kovém kole je totiž na nalepovací závaží dost málo místa. Přitom pneuservis mi tam dal ty nejnižší závaží, co se vůbec u nás dá sehnat....:nevim:myslim

Odesláno

zavazia sa davaju presne na vahu, ktoru potrebuje disk s pneu aby bol vyvazeny a nehadzalo ti celou napravou pri urcitych rychlostiach.

preto by som to urcite neobrusoval ale radsej to dal znovu prevazit.

Odesláno

Ahoj kamaráde zajed do pneu kde ti to dělali a at ti tam dají nižší tělíska a bude po šoupání. Ale opravdu to udělej nebo se ti stávající tělíska ošoupou a tím pádem to přestane , ale kola nebudou přesně vyvážené ahoj M.

Odesláno

Právě že jsem hned do pneuservisu volal co s tím a říkali mi, že nižší vyvažovací tělíska nemají, že tyto co mi nalepili jsou ty nejnižší a nižší nejsou. Že mi dali ti nejnižší. Když se tělíska obrousí, nebo že bych zkusil sundat vrchní lak na tělísku, tak prý ztratím na každém kole tak 5gramů, což ani neopoznám.... Když je kolo čerstvě vyvážené, tak stejně do měsíce to již tak není ne? Přece občas vezmete nějakou nerovnost, ďouru apod.....

Odesláno

Taky mi to dělalo, v pneuservisu nějak přeprogramovali vyvažovačku a nalepili závaží trochu bokem na tu šikminu ve vnitř kola a už nic nedře.

Odesláno

Když se ještě používala olověná závažíčka, tak jsem je trochu rozklepal a byl klid. Dnes to jedině nechat převážit. On když si ten gumař s tím dá trochu práce, tak se nechají umístit aby nepřekážela. Hamin a ty máš origo litá kola? Protože neorigo litá se dost těžko hledají v 16\", aby nedrhly brzdiče.

Odesláno

přesně tak měl jsem s vyvážením problém u jedné velké firmy, holt se stím nepáraj...., origo kola dřely - mechanik to vyřešil poklepáním kladivem na záváží, posléze zjištěno, že ve 120km/h házeli (407 je fakt citlivá na vyvážení), teď jsem zákazníkem malého pneuservisu, kde dělá sám majitel (starší pán), ten teda u toho hodně nadává na francouzský blbce, ale vyváží origo i neorigo elektrony a vše se točí bez problémů... všechno jde

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...