Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

aky je rozdiel medzi 5W40 10W40 a 15W40 pretože mne hovrili že do mojej 1,4benzinu mám liať 15W40 a kamarat ma alfaromeo 145 s motorom 1,6 16V a v priručke má 10W40 a teraz tu radiš davať 5W40 tak by som chcel vedieť že aky je tam rozdiel

[upravil dne 6/11/09 winco]

Odesláno

Jéééj, zase oleje. To zase bude dlhá téma. Všetko už tu bolo, stačí použiť hľadanie.

P.S. Mimochodom nejde o typ auta a olej ale o typ motora a olej.

[upravil dne 8/11/09 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: winco

aky je rozdiel medzi 5W40 10W40 a 15W40 pretože mne hovrili že do mojej 1,4benzinu mám liať 15W40 a kamarat ma alfaromeo 145 s motorom 1,6 16V a v priručke má 10W40 a teraz tu radiš davať 5W40 tak by som chcel vedieť že aky je tam rozdiel

Takže veľmi stručne a zjednodušene:

označovanie 5(10)(15)W40(30)(50) je označenie viskozity (hustoty) v závislosti od teploty. Čísla pred W označujú do akej najnižšej teploty je olej použiteľný. Čím menšie číslo tým nižšia teplota. Druhá hodnota za W označuje viskozitu pri vysokých teplotách. Čím väčšie číslo tým vyššia teplota použitia. Pri týchto teplotách sa myslí teplota prostredia a nie motora.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...