dolly1010 Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 Já se z toho krámu francouzskýho asi poseru Něco se opraví na jednej straně a na druhej se to začne srát Od pondělka (kdy jezdím s autem) se mi mrtě mlží sklo. Každým dnem bych řek že je to horší. Nejdřív jsem ho zkoušel pořádně umejt, jestli není mastný. To ale moc nepomohlo tak ho stírám za jízdy hadrem. Dneska to dospělo do tej fáze, že jsem v tejhle zasranej zimě topení vypnul a otevřel na chvíli okna. Když už byla fakt kosa, tak jsem okna zavřel a pustil topení na MAXimum. Retuch jak prase a okna se ihned zamlžili (ještě víc než předtím). Když jsem dojel domu, zapnul jsem vevnitř světlo a připadal si jak v parní komoře. Takže mám díru v radiátoru na topení Zejtra to rozdělám a zkusím to zapájet plynovým hořákem + cínem, nebo něčím takovým. Snad to nějak půjde... Máte nějaký tipy jak mi ulehčít práci? Popřípadě nějaký zkušenosti? Na kolik asi tak výjde novej vyměník? PS.: Sorry za sprostý slova, ale jinak to fakt už nejde EDIT: Tak radiátor stojí kolem 7 stovek. Pokud to nespravím tak asi tuším co přinese ježíšek EDIT: Tak tohle je neopravitelný. Má to strašně hustý žebrování. Objednám z AutoKelly novej. EDIT: Mám novej radiátor za necelejch 5 kil >> Ježíšek přinese opět ponožky EDIT: Je to v kupě Projděte si celý vlákno, můžete si přečíst kompletní \"návod\" [upravil dne 26.12. 09 dolly1010] Citovat
jara1 Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 nevím kdes viděl že radiator stojí dva litry v kelly maj za pětikilo nebo sedmset jsou tam dva druhy Citovat
dolly1010 Odesláno 5. listopad 2009 Autor Odesláno 5. listopad 2009 Tak to sem asi blbě koukal. Jsou tam položky \"chladič topení\" (cena kolem 700Kč) a \"radiátor topení\" (cena kolem 2000Kč). Jakej je mezi tím rozdíl? Není to pro auta s klimou (kterou nemám)? Podle obrázků z odkazu to asi přenechám servisu... [upravil dne 5.11. 09 dolly1010] Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 doporučuji neopravovat--poteče to zas a příjdeš o nervy--kup nový radiátor:myslim Citovat
jara1 Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 chladič topeníé to je ono mají to někdy nejasně popsané jinak jsem minulý tyden přesně ten samej měnil kamošovi na 306 combi mu to pro změnu netopylo Citovat
dolly1010 Odesláno 5. listopad 2009 Autor Odesláno 5. listopad 2009 Jde o to, že cena se liší o 1300Kč Citovat
jara1 Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 rozdil je vyrobce Behr nebo Valeo je dobrá značka takže bych to neřešil a dal tam ten nejlevnější dva roky zaruka na veškeré dily Citovat
dolly1010 Odesláno 6. listopad 2009 Autor Odesláno 6. listopad 2009 Nevíte někdo jak oddělat volant s airbagem? Citovat
Meldik Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 odsroubuj sroub a vyvyklej ho ven.....delal jsem to asi 2x....... Citovat
georgegg Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 jj nic na tom neni jen to chce trpělivost, a nebo máš na mysli sundání airbagu? Citovat
dolly1010 Odesláno 6. listopad 2009 Autor Odesláno 6. listopad 2009 Jde mi o to jak oddělat nejdřív aurbag a pak volant. Myslím že zezadu jsou 2 šrouby. Když je odšroubuju vyndám z volantu airbag a odpojím drát. Pak asi nějaká matice a oddělám volant. Je to nějak tak? Oddělávali jste už někdo na 306ce palubovku? Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Nedá se topení vysunout bokem? Na 605 a XM se vysune nad nohy spolujezdce... Citovat
Qcko Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Odpoj akumulator, pootoc si volant tak aby si mal pristup ku 2 skrutkam zozadu, daj dole kryt airbagu, vyber airbag, odpoj ho a pod nim mas klasicku maticu:papa A palubovku, to myslis ako komplet:o ... ja som ju teda nevyberal, ale postup je v \"Jak na to\", ale je to extra praca, do ktorej by som sa fakt nepustal:bojim ... stacilo mi ked som si o tom cital a mal som dost... Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Tak ještě jednou, naprosto v dobrém - nechceš si to nechat udělat? Práce (komplet výměna topení) by stála, předpokládám, asi 700. Zavolej tam, co jsem Ti psal, a zeptej se na cenu. Nejhezčí na tom je, že stojíš u toho a díváš se, příště to můžeš zkusit sám. Ovšem, já když vidím ten koncert pro dvě ruce, sám bych do toho nešel. Sundání volantu s airbagem - minuta nebo dvě, atd. PS: pokud by to náhodou teklo někde jinde, než v radiátoru (hadice, spoj), tak topení neplatíš - vrátí ho do skladu. [upravil dne 7.11.2009 P607Olda] [upravil dne 7.11.2009 P607Olda] Citovat
Guest servisman Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 není to málo ????U 406 bych tipnul že jo ale u 306 se mne to nezdá Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Dvě hodiny práce = 714, jestli se nepletu Citovat
Guest servisman Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 to mi chceš říci že za 2 hodky se vymění radiátor topení u 306 ???Co jsem dával odkaz tak se tam píše 4-5 hodin práce. Já u své 406 jsem vyměnil za 2 hodky ale tak se to vyndá vpohodě bokem [upravil dne 7/11/09 honza406] Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Co já vím? Proto mu píšu, ať tam zavolá. Ale dělá to svižným tempem, v poklusu, a přesně ví, kam šáhnout, neztrácí sekundy marnými pohyby nebo přemýšlením. Taky to dělají už 15 let.. Tak odhaduju 2 hodiny. Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Kdyby byl teď všední den, tak tam zavolám a hned sem napíšu. Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 :DKdybys to 15 let trénoval denně 8 hodin, taky bys měl \"sportovní výsledky\":D Ber to v dobrém. Já jenom chci zdůraznit, že když tohoto servisáka pozoruju, tak jsem úplně vedle a ztrácím chuť si na autě cokoli smolit vlastníma rukama. A to jsem si kdysi dělal sám dost věcí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.