BrankoKK Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 ahojte, pocujte stalo sa mi dnes toto: auto stalo celu noc vonku, boli minusove teploty a aj dnes na obed bolo iba 2 stupne nad nulou. Ked som nastartoval auto, tak mi asi na 4 sek zasvietila kontrolka chlad. kvapaliny, potom zhasla a o nieco neskor znova blikla a zhasla. kvapalinu som menil pred par mesiacmi, takze tam to musi byt vsetko ok. S autom v zime vobec nejazdim, takze nie som si isty, ci tam mam nemrznucu zmes, v kazdom pripade velmi malo. Preto sa chcem opytat, ci to mohlo robit prave tym, ze chyba nemrznuca zmes, ze to tam cez noc trochu stuhlo? pomozte mi, som v nudzi, diky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citovat
Y2K Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 Ono to skor asi hlasi malo chladiacej kvapaliny. Skontroloval si ci je dostatok? Citovat
BrankoKK Odesláno 4. listopad 2009 Autor Odesláno 4. listopad 2009 ano je jej tam dost a tiez nic neunika, pod autom mlaku nemam... Citovat
Y2K Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 Mne sa obcas rozsvieti ked stojim z kopca, tiez som sa cudoval, ale ked som pozrel stav hladiny na tom kopceku ozaj to vyzeralo ze jej tam je malo. Citovat
BrankoKK Odesláno 4. listopad 2009 Autor Odesláno 4. listopad 2009 no, presne, na to som zabudol, ze mi to bliklo pri jazde do kopca, tak ale neviem je skoro pri maxime, takze neviem co teraz, buduci utorok idem domov, tak aby sa nahodou nieco nestalo....:bojim:bojim inac si prave citam tvoju recenziu.... [upravil dne 4/11/09 BrankoKK] Citovat
Y2K Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 Myslim si ze vseobecne sa netreba spoliehat na cidla a kontrolky, podstatne je ze okom vidis hladinu chladiacej ktora je zrejme v poriadku, takze sa asi nemusis bat, pripadne si pribal nejaku destilku do zasoby PS: No dnes som upgradoval recenziu a aj fotecky pribudaju...pomaly ale predsa [upravil dne 4.11.2009 Y2K] Citovat
ozzy56 Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 Původně zaslal: BrankoKK ahojte, pocujte stalo sa mi dnes toto: auto stalo celu noc vonku, boli minusove teploty a aj dnes na obed bolo iba 2 stupne nad nulou. Ked som nastartoval auto, tak mi asi na 4 sek zasvietila kontrolka chlad. kvapaliny, potom zhasla a o nieco neskor znova blikla a zhasla. kvapalinu som menil pred par mesiacmi, takze tam to musi byt vsetko ok. S autom v zime vobec nejazdim, takze nie som si isty, ci tam mam nemrznucu zmes, v kazdom pripade velmi malo. Preto sa chcem opytat, ci to mohlo robit prave tym, ze chyba nemrznuca zmes, ze to tam cez noc trochu stuhlo? pomozte mi, som v nudzi, diky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nerozumím tomu,že jsi nedávno měnil chladící kapalinu a teď si nejsi jistý,zda tam máš nemrznoucí směs...,(dával jsi jen vodu?), jinak to čidlo,co ovládá kontrolku,reaguje jen na množství chlad. kapaliny, nereaguje na složení chlad. kapaliny (na jaký mráz je naředěna). To čidlo občas blbne a rozsvěcuje kontrolku--důležitý je fyzický stav kapaliny v expanzní nádobce--odšroubuj víčko a podívej se (na studeném motoru). [upravil dne 7/11/09 ozzy56] Citovat
f3Rd@ Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 me to ted taky zacalo svitit, sice jsem stal trosku zkopecka, ale tak stavam porad, takze jsem nechal kapalinu zkontrolovat, nemrznouci je dost a dolili mi asi pul litru. EDIT: nemrznouci je dost = je odolna proti mrazu [upravil dne 5/11/09 f3Rd@] Citovat
gen.Migen Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Nechci strašit, ale když mě blikala kontrolka hladiny chladící kapaliny, a přitom jsem měl dle expanzky hladinu vpořádku, tak to bylo tim, že mě rupla hlava a olej se tlačil do vody. To čidlo funguje na principu elektrické vodivosti (voda el. prou vede, olej el. proud nevede). Pokud je v expanzce dostatečná hladina oleje tak se čidlo tímto olejem potáhne a indikuje malou hladinu chladící kapaliny, ikdyž je full Ale to určitě nebude tvůj problém. Citovat
BrankoKK Odesláno 6. listopad 2009 Autor Odesláno 6. listopad 2009 no tak dufam, ze to nebude to co hovoris, lebo ak ano, tak....... ale motor bezi v pohode, nevydava ziadne divne zvuky, ma pekny zamatovy chod. no neviem, uvidime co bude dalej, ta kontrolka, mi tam naozaj len na chvilocku blikla, moze aj byt, ze mu jednoducho preplo..... Citovat
gen.Migen Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Tak šahni do expanzky něčím jestli tam máš olej nebo ne, a vyreší se ti tato otázka. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.