Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

chci si vyměnit ramena na autě 306 break, 1,6, 8v, 98 a jsou dva průměry čepu -16mm a18mm a nevím který koupit. Je to se servem.

druhá věc, koupit celé rameno nebo si repasovat to starě osazením nových dílů. Na aukru je totiž http://www.aukro.cz/show_item.php?item=772931547 nabídka fa ADLER za cenu repasovaných dílů. Koupit toto nebo radši spodní čep a silentbloky a zrepasovat si to sám. Co vy na to?

Odesláno

resim stejny problem, jestli 16 nebo 18, nejlepsi to je rozdelat a dojed pro novej a nebo podle vin cisla to zjistis na servise boxu. Nebal bych se to osadit novejma dilama...

Odesláno

Já měl za to,že čepy na spodní rameno se dělají 13 a 16 mm.Já je měnil teď o víkendu,jelikož jsem si taky nebyl jistej,tak jsem poprosil uživatele Ferry a ten mi přes servicebox přesně zjistil kterej tam patří.

Můžeš se zkusit někde zeptat na kolik vyjdou silentbloky a čep,sečíst to a zjistíš co je výhodnější.

[upravil dne 4/11/09 Voighta]

Odesláno

neni pravda, meldal ma servo a ma 16 myslim a podle katalogu to nezjistej, nebo aspon v kelly a v auto bados ne, maj tam obe moznosti.

Odesláno

nejlepší je vyndat, změřit, koupit.. já si nejdřív objednal, pak sem se chystal na výměnu a zjistil sem, že sem koupil ty menší.. mám 1,6 r.v. 12/98, servo, ABS a mám tam čepy o průměru 18mm ;)

o těch ramenech na aukru sem taky přemýšlel, jen nevím nevím, pro mě je to dost neznámá značka :( ale rozhodně je pro mě schůdnější řešení koupit celý ramena i se silentblokama, než někde nechávat nalisovat silentbloky na starý ramnea :(

Odesláno

To sa neda urcit, ked som ich isiel menit, tak vsade ma uistovali ze tam mam 18 a mal som tam 16, poznm aj pripady ze to bolo naopak, najrozumnejsie je uvolnit tu jednu maticu a zmerat a mat klud:nevim

Inak by to malo byt ako pise jack306, je to aj logicke, hovoril mi to aj servisak, ale aj to nie je vzdy pravidlom, viva la france:aut

Odesláno

Měnil jsem ho nedávno a ani u prodejce v katalogu jsme si nebyli jistí co tam je tak to dopadlo tak,že jsem dojel domů povolil 1 matku vyklepl šroub co ten čep drží vzal pajzr pošponoval aby popojel ten čep ven a změřil.Operace na 15 min i se složením zpět a víš naprosto jistě co tam máš dát.Jinak mám 18mm a kupoval jsem ho v Prostějově vedle Kauflandu jen si nevzpomínám jak se to tam jmenuje

Odesláno

jmenuje se to tam HOCAR. Tak sem důvěřoval serviceboxu a objednal sem tu 16 na aukru. Je to sice z polska fa. ADLER ale prý je to ok. Jak vyměním, tak napíšu zkušenosti :-)

Odesláno

asi jsem ze staré školy ;)--ohledně dílů brzd,různých čepů atd. je nejlepší to demontovat a jít s dílem do obchodu...,stalo se mi vícekrát,že jsem podle čísla koupil špatně,nakonec se při demontáži zjistí i potřeba vyměnit něco dalšího a koupí se vše při jednom :aut

Odesláno

to máš pravdu,na parkovišti to nejde :bojim, dělám to většinou na chatě,kde mám slušnou dílnu,nebo v garáži (řadovce)...:)

možná by ta čísla seděla,kdyby auto bylo origo,ale někdy je to auto tak zbastlené,že nikdo vlastně neví,co tam má být :D:papa

Guest servisman
Odesláno

tak mi pošli VIN a já se podívám zda-li to sedí podle ser.boxu

Guest servisman
Odesláno

j.holda tak souhlasí máš tam 18 i podle ser.boxu

[upravil dne 5/11/09 honza406]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...