Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

hojte, mam 2 otázky: takže první vim že to tu někde řešilo ale pomocí hledání sem to nenašel....chci se zeptat čim je způsobeno samovolné přidávání otáček , většinou to dělá za studena, že to třeba samo vylítne do 2000ot/min a hned spadne občas to chvilku i drží????? a druhá otázka je že něco podobného mi dělá ventilator topení, když si normálně zapnu topení třeba na půlku a občas to taky ubere nebo přidá????? díky moc

Odesláno

Druhy problem je sposobeny vekom auta... robi ti to ovladanie intenzity vzduchu na stredovom panely, ten potenciometer ma uz co to za sebou a tak to robi, staci pridat rychlost alebo ubrat a prestane to, hold oprava na to nie je, len zohnat \"mladsi\" kus...

Odesláno

no ja to mel rozdelany, a nezda se mi ze by ten potenciometr i kdyby byl spatnej tohle mohl delat, ale kdyz to rozdelas, procistis lihem a poradne zadelas, bude to ok, ono zase ten plisek co tam jezdi,je hodne mekkej, nevim no!

Odesláno

Ja som to mal prave tiez rozobrane kvoli tomu meneniu rychlosti ventilatora, ale uz to bolo take kriticke, ze som zohnal nove to ovladanie a mam klud, logicky mi z toho vychadza ze to moze robit len opotrebovany potenciometer:)

...ale som aspon rad, ze sme sa zhodli na umiestneni problemu:aut

Odesláno

ok, a kde přesně je to umístěný nebo ak to vypadá??, fotka by hodně pomohla....to asi neni jen to kolečko co? na kolik to tak vyjde? a s tim prvním problémem nikdo neví?

Odesláno

já právě vůbec nevim kde to mam hladet nebo jak mam ten problém řešit??? jak psal Qcko sehnat mladší kus ale co sehnat vůbec netušim kde to je jak to vypadá, fakt nwm??? esi jen to kolečko čim přidávám rychlost věntilátoru nebo něco uvnitř??? poradte pls:nevim:bojim

a dodatek mam klimačku této verze esi na tom něco mění?

[upravil dne 4/11/09 kovi306]

post-0-14109610717391_thumb.jpg

Odesláno

No ja mam presne tu verziu ako ty... inak to kolecko samotne nevymenis, ked das dole predny panel tak tam uvidis komplet ovladanie (vsetky 3 kolecka su spolu), drzia to 4 krutky a zozadu su lanka na ovladanie klapiek... inak ked sa ti meni rychlost toho ventilatoru, tak skus pohybat koleckom hore-dole, netoc, ci sa to upravi, pripadne ci dojde k nejakej zmene, ak hej tak si doma:roll

...u mna bolo pekne poznat, ze predchadzajuci majitel nepouzival vetrak naplno, pretoze asi posledna 1/4 pohybu fungovla krasne plynulo:mrk

Guest servisman
Odesláno

kovi306

koukal jsem podle tvýho VIN co jsem si našel a na ventilátor topení je tam modul třeba je už špatný /je na ventilátoru

post-0-14109610719363_thumb.jpg

Odesláno

Mna viac zaujalo na tych obrazkoch to co je hore nad vetrakom, vyzera to ako filter, podla obrazku niekde v palubovke, ale nic take som si tam nevsimol:mrk ... hold skusim pohladat, to vyzera ako dalsia vec na vycistenie:aut

Odesláno

a nestačilo by ten krokový motorek jen vyčistit? nebo musim koupit novej? a kde ho přesně najdu??? a někde sem četl že ten ventilátor je u spolujezdce někde dole je to pravda?

Odesláno

Hej, ten ventilator je napravo dole pred spolujazdcom, lahni si tam, hlavne si sviet, daj dole ten plastovy kryt (iba potiahnut) a uz ho uvidis, ma 3 skrutky myslim;)

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Mna viac zaujalo na tych obrazkoch to co je hore nad vetrakom, vyzera to ako filter, podla obrazku niekde v palubovke, ale nic take som si tam nevsimol:mrk ... hold skusim pohladat, to vyzera ako dalsia vec na vycistenie:aut

No tak ono to vyzera ako filter ale \"ja\" som tam nasiel len ten plast co je vidiet na tom obrazku. Osobne som tam naskladal ten filter co ide do velkych klimatizacii:papa
Odesláno

hele když rozebereš ten panel, pak rozebereš samotnej potenciometr pod tim čudlem na regulaci otáček, tak jak bylo už výše řečeno jsou tam takový malý plíšky který stačí přihnout zpět a torchu to pročistit kontaktolem a jede to normálně, pokud by byly upadlé, pak má cenu shánět jiný potenciometr

Odesláno

:xvul ale KROKOVY motorček tam nieje... je tam normalny motorček ktorého rýchlosť regulujú výkonové tranzistory (alebo tyristory to uz neviem) mam tiež ten istý tip ovládania a ten istý problém. Vyčistenie motorčeka nepomôže. ako píše Qcko je to vydratým potenciometrom. bud kuknúť tie pliešky alebo nový

[upravil dne 5.11.2009 katro]

Odesláno
Původně zaslal: katro

:xvul ale KROKOVY motorček tam nieje... je tam normalny motorček ktorého rýchlosť regulujú výkonové tranzistory (alebo tyristory to uz neviem) mam tiež ten istý tip ovládania a ten istý problém. Vyčistenie motorčeka nepomôže. ako píše Qcko je to vydratým potenciometrom. bud kuknúť tie pliešky alebo nový

[upravil dne 5.11.2009 katro]

ale ten krokový motorwk se týká motoru ne ventilátoru...:myslim ted se chystám dělat sport. sání takže bych vyčistil klapku a rovnou i ten krokový motorek, ale ak sem psal chtěl bych nějakou fotku nebo to nějak popsat jak to vypadá a de je.:myslim

[upravil dne 5/11/09 kovi306]

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

No ja mam presne tu verziu ako ty... inak to kolecko samotne nevymenis, ked das dole predny panel tak tam uvidis komplet ovladanie (vsetky 3 kolecka su spolu), drzia to 4 krutky a zozadu su lanka na ovladanie klapiek... inak ked sa ti meni rychlost toho ventilatoru, tak skus pohybat koleckom hore-dole, netoc, ci sa to upravi, pripadne ci dojde k nejakej zmene, ak hej tak si doma:roll

...u mna bolo pekne poznat, ze predchadzajuci majitel nepouzival vetrak naplno, pretoze asi posledna 1/4 pohybu fungovla krasne plynulo:mrk

jj tak sem to zkoušel zahýbat s tim kolečkem nahoru a dolu a otáčky ventilátoru se měnía dost.:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...