Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec,jelikož už mě nebaví stále formátovat disk,kvůli virům z netu,tak scháním nějaké staré PC.

Stačí mi tak 300 Mhz, HD 3Gb.Nebo něco podobného jen aby to utáhlo modem.

Pokud se vám to někomu doma válí a chtěl by se toho za rozumnou cenu zbavit,dejte vědět.

Dík

Odesláno
Napsán autorem sloters

Zdarec,jelikož už mě nebaví stále formátovat disk,kvůli virům z netu,tak scháním nějaké staré PC.

Stačí mi tak 300 Mhz, HD 3Gb.Nebo něco podobného jen aby to utáhlo modem.

Pokud se vám to někomu doma válí a chtěl by se toho za rozumnou cenu zbavit,dejte vědět.

Dík

formátovat disk kvůli virům ? to je zábavná myšlenka..

Odesláno

Nejen kvůli virům.Ale mám s tím v poslední době dost problemů.Mám tam XP a už jsem vyzkoušel dost antiviráků a různých prográmků na ochranu,ale celkem bez úspěchu.Proto jsem dospěl k tomuto řešení.Jo a formátovat jsem to musel,protože jakmile jsem se připojil k netu(a to jsem měl všechny možné záplaty) tak se mi to začalo postupně sr*t až to nešlo vůbec.

Odesláno

no pokud teda bazar, tak teda bazar...

mam tam desku (USB,PS2,AGP) s intelem II na 400 MHz, k tomu cca 3 gb disk, 64 MB dimm, a pokud bude zajem, tak by k tomu byla i zvukovka sound blaster pro a TV karta ATi (TV!!!! ne jenom OUT) do AGP slotu.....

cenu nevim :) kolik das?

+ tam mam docela i dost balastu, ale mam taky i unikatni kousky.... PMDcko,XTcko, Hercules monitor s ceskou sadovou znakou na karte, kompletni instalacky Win 3.0 na 5,25\" disketach, atd... ale to neni na prodej, to je moje muzeum... Pokud mate nekdo takovyhle historicky kousky a chcete to vyhodit, tak mi dejte vedet, dik...

v soucasny dobe bych chtel sehnat ZX Spektrum.... preci jenom jsem na nem a na PMDckach zacinal :)

[Editován dne 10/8/04 Ondra]

Odesláno
Napsán autorem Ondra

no pokud teda bazar, tak teda bazar...

mam tam desku (USB,PS2,AGP) s intelem II na 400 MHz, k tomu cca 3 gb disk, 64 MB dimm, a pokud bude zajem, tak by k tomu byla i zvukovka sound blaster pro a TV karta ATi (TV!!!! ne jenom OUT) do AGP slotu.....

cenu nevim :) kolik das?

+ tam mam docela i dost balastu, ale mam taky i unikatni kousky.... PMDcko,XTcko, Hercules monitor s ceskou sadovou znakou na karte, kompletni instalacky Win 3.0 na 5,25\" disketach, atd... ale to neni na prodej, to je moje muzeum... Pokud mate nekdo takovyhle historicky kousky a chcete to vyhodit, tak mi dejte vedet, dik...

v soucasny dobe bych chtel sehnat ZX Spektrum.... preci jenom jsem na nem a na PMDckach zacinal :)

[Editován dne 10/8/04 Ondra]

Ondro, nechceš do svého muzea origo zabalenou instalaci DOS 4.01 na 5.25 ??? Cena:0Kč (teda jako zadara...)

Odesláno

na džbáně nevim.... to se rozhodnu až chvíli předtím, fakt nevim...

jinak díky za IQčko, ale to už mám :) spíš toho sinclaira ....

Odesláno
Napsán autorem Ondra

na džbáně nevim.... to se rozhodnu až chvíli předtím, fakt nevim...

jinak díky za IQčko, ale to už mám :) spíš toho sinclaira ....

No, každopádně tam tu tříkilovou papírovou cihlu vezmu... a? tam budeš či ne... Když mě tedy poveze Pegynka :)

Odesláno
Napsán autorem sloters

Nejen kvůli virům.Ale mám s tím v poslední době dost problemů.Mám tam XP a už jsem vyzkoušel dost antiviráků a různých prográmků na ochranu,ale celkem bez úspěchu.Proto jsem dospěl k tomuto řešení.Jo a formátovat jsem to musel,protože jakmile jsem se připojil k netu(a to jsem měl všechny možné záplaty) tak se mi to začalo postupně sr*t až to nešlo vůbec.

Ne opravdu to nechápu.... chyba je bohužel mezi klávesnicí a monitorem. Není problém zabezpečit XP aby se dalo pohodlně pracovat s internetem, naopak je to dost snadné.

Odesláno

Samotné XP (bez SP2) jsou děravé jak ústa staré ženy :D.

Bez firewalu je cesta na net sebevražda. Nehledě na to že další vrata jsou IE... Když už XP, tak s odbroně nakonfigurovaným firewallem a firefoxem.

Petr K

Odesláno
Napsán autorem vector

Napsán autorem sloters

Ne opravdu to nechápu.... chyba je bohužel mezi klávesnicí a monitorem. Není problém zabezpečit XP aby se dalo pohodlně pracovat s internetem, naopak je to dost snadné.

O možnosti zabezpečit XP vím,ale nevím jak a čím.

Nejsem žádný profík,jen běžný uživatel,tak mi něco poraď.

Zkoušel jsem firewall kerrio,ale nevěděl jsem pořádně co sním.

Odesláno
Napsán autorem sloters

Napsán autorem vector

Napsán autorem sloters

O možnosti zabezpečit XP vím,ale nevím jak a čím.

Nejsem žádný profík,jen běžný uživatel,tak mi něco poraď.

Zkoušel jsem firewall kerrio,ale nevěděl jsem pořádně co sním.

Jako běžný uživatel, stáhneš záplaty přez WindowsUpdate, zapneš standardní jakofirewall nainstaluješ nejnovější Firefox , vyčistíš počítač spybotem. Nespouštíš co příde mailem a neinstaluješ neznámé programy. Potom nemáš žádný problém

Odesláno
Napsán autorem vector

Jako běžný uživatel, stáhneš záplaty přez WindowsUpdate, zapneš standardní jakofirewall nainstaluješ nejnovější Firefox , vyčistíš počítač spybotem. Nespouštíš co příde mailem a neinstaluješ neznámé programy. Potom nemáš žádný problém

to vector: Standardní dobrá, ale zbytečná odpověď ala odborné časopisy. Podle toho co napsal sloters, tak to není žádnej odborník a takováhle odpověď má pro něj cenu asi jako kdybych ti popisoval proces interakce fermionových atomů při BEC fázi. :P

to sloters: nainstaluj si to kerio - je to asi nejlepší firewall co je k dispozici zdarma. NEJDŮLEŽITĚJŠÍ je pak hned po instalaci označit \"venkovní svět\" (bývá obvykle skryt pod názvem adaptér XYZ) jako nebezpečný a nedůvěryhodný. Při používání se tě to pak bude ptát, co lze a co nelze povolit - ty to postupně budeš povolovat a vytvářet si pravidla. Ale právě tady je kámen úrazu - není moc lidí, který dokážou na 100% říct co povolit lze a co ne. a rozepisovat se tady nemá cenu...

Tak pokud chceš, napiš mi a já ti napíšu podrobnějc co a jak...

měj se petr

Odesláno
Napsán autorem PetrK

Napsán autorem vector

to vector: Standardní dobrá, ale zbytečná odpověď ala odborné časopisy. Podle toho co napsal sloters, tak to není žádnej odborník a takováhle odpověď má pro něj cenu asi jako kdybych ti popisoval proces interakce fermionových atomů při BEC fázi. :P

to sloters: nainstaluj si to kerio - je to asi nejlepší firewall co je k dispozici zdarma. NEJDŮLEŽITĚJŠÍ je pak hned po instalaci označit \"venkovní svět\" (bývá obvykle skryt pod názvem adaptér XYZ) jako nebezpečný a nedůvěryhodný. Při používání se tě to pak bude ptát, co lze a co nelze povolit - ty to postupně budeš povolovat a vytvářet si pravidla. Ale právě tady je kámen úrazu - není moc lidí, který dokážou na 100% říct co povolit lze a co ne. a rozepisovat se tady nemá cenu...

Tak pokud chceš, napiš mi a já ti napíšu podrobnějc co a jak...

měj se petr

Tak trochu kritiky ?? no dobře

Proč by si někdo bez znalostí instzaloval Kerio , nebo jiný firewall, když na tom internetu jenom prohlíží stránky a stahuje poštu, jednoduchý packet filtr co MS vydává za Firewall mu v tom případě bohatě stačí a nemusí řešit nastavení a instalaci.

Cokoli co jsem jmenoval patří ke standardním postupům a je uvedeno v nápovědě ve windows, dokonce Spybot je teď doporučený na stránkách MS.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...