Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, pravděpodobně to tu již padlo, ale nenašel jsem potřebné info. Má otázka je budu kupovat P 406 a nevím s jakým motorem jestli 2.0hdi nebo 2.2hdi, chtěl bych ho chipnout a hodně lidí mi říká ať se na to vyprdnu, že ty motory se serou a někdo to zas chválí.:myslim Tak Vás prosím o zkušenosti s těmito motory a jejich tuningu, ať se mohu definitivně rozhodnout, moc Vám děkuji

Odesláno

2.0 HDi je všude a nese*e se. 2.2 HDi je hůř shání, má 16 ventilů a pokud to potkáš nebo něco jinýho, vyjde to dráž. Má i vyšší spotřebu, za to ale líp jede a je tišší. To, že někdo říká, že se to se*e je kec lidí, co maj TDi a o projevu HDi si můžou nechat jen zdát. A chip klidně, v jakémkoli věku, pokud s tím nejezdí magor, nic se tomu neděje, rezervu to má.

Odesláno

mám právě zálusk na 2.2 hdi, měl jsem kdysi 2.0hdi a to mě výkonově moc nenadchlo, ale než jsem se pustil do chipu tak jsem měl nehodu a bylo po, auto se mi líbí proto ho koupim zas, jde mi o to, že až chipnu tak aby se to nezačalo sr*t. mužete případně doporučit firmu pro chip?

Odesláno

Hrozně záleží u koho auto necháš chipnout. Po světě běhá spousta amatérů, kteří mají předem připravené mapy stažené odněkud z internetu a ty ti tam nacpou. Jet to pojede, ale jde pak o to, jak dlouho.

Jak se od sebe liší auto dílenským zpracování v souladu s měsícem a rokem výroby, stejně tak se od sebe liší modifikace SW v řídící jednotce. Záleží i kde auto bylo vyrobeno a pod.

Profesionál by tedy měl stáhnout současný SW z jednotky (zazálohovat ho pro případ návratu) a udělat modifikace přímo do tohoto staženého SW. Ten následně prověřit na testovacím programu a teprve pokud je vše v pořádku, nacpat ti ho do auta.

Firmy nebo jednotlivci kteří to dělají touto metodou jsou vždy nejdražší. Nicméně máš ale záruku, že ti auto vydrží.

Bohužel spousta lidí k tomu ale přistupuje, že nebude platit velké prachy, když mi to Franta v dílně udělá.

Ano, Franta takto udělá jednu 406 a funguje, ale do druhé 406 naleje stejný SW a ta se zesere protože má jiné součástky v motoru od jiných výrobců.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...