camrda22 Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Zdravím, pravděpodobně to tu již padlo, ale nenašel jsem potřebné info. Má otázka je budu kupovat P 406 a nevím s jakým motorem jestli 2.0hdi nebo 2.2hdi, chtěl bych ho chipnout a hodně lidí mi říká ať se na to vyprdnu, že ty motory se serou a někdo to zas chválí. Tak Vás prosím o zkušenosti s těmito motory a jejich tuningu, ať se mohu definitivně rozhodnout, moc Vám děkuji Citovat
MatrixChose Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 2.0 HDi je všude a nese*e se. 2.2 HDi je hůř shání, má 16 ventilů a pokud to potkáš nebo něco jinýho, vyjde to dráž. Má i vyšší spotřebu, za to ale líp jede a je tišší. To, že někdo říká, že se to se*e je kec lidí, co maj TDi a o projevu HDi si můžou nechat jen zdát. A chip klidně, v jakémkoli věku, pokud s tím nejezdí magor, nic se tomu neděje, rezervu to má. Citovat
camrda22 Odesláno 25. říjen 2009 Autor Odesláno 25. říjen 2009 mám právě zálusk na 2.2 hdi, měl jsem kdysi 2.0hdi a to mě výkonově moc nenadchlo, ale než jsem se pustil do chipu tak jsem měl nehodu a bylo po, auto se mi líbí proto ho koupim zas, jde mi o to, že až chipnu tak aby se to nezačalo sr*t. mužete případně doporučit firmu pro chip? Citovat
MatrixChose Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Je to člen klubu s nickem \"pp205\" - spokojenost Citovat
dobrmik Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 přesně tak...s pp205 také spokojenost.. Citovat
destiny Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 Hrozně záleží u koho auto necháš chipnout. Po světě běhá spousta amatérů, kteří mají předem připravené mapy stažené odněkud z internetu a ty ti tam nacpou. Jet to pojede, ale jde pak o to, jak dlouho. Jak se od sebe liší auto dílenským zpracování v souladu s měsícem a rokem výroby, stejně tak se od sebe liší modifikace SW v řídící jednotce. Záleží i kde auto bylo vyrobeno a pod. Profesionál by tedy měl stáhnout současný SW z jednotky (zazálohovat ho pro případ návratu) a udělat modifikace přímo do tohoto staženého SW. Ten následně prověřit na testovacím programu a teprve pokud je vše v pořádku, nacpat ti ho do auta. Firmy nebo jednotlivci kteří to dělají touto metodou jsou vždy nejdražší. Nicméně máš ale záruku, že ti auto vydrží. Bohužel spousta lidí k tomu ale přistupuje, že nebude platit velké prachy, když mi to Franta v dílně udělá. Ano, Franta takto udělá jednu 406 a funguje, ale do druhé 406 naleje stejný SW a ta se zesere protože má jiné součástky v motoru od jiných výrobců. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.