Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás všechny.

Chtěl bych se vás zeptat na zkušenosti při opravě nabouraného auta, při němž já jsem poškozený a oprava se bude hradit z pov. ručení viníka.

U zaparkovaného auta mi byly nabourány pravé přední dveře. Mám Peugeot SW 1.6 16V (2003) a zajímalo by mne kolik asi tak stojí originál dveře a kolik odhadem bude činit u takto starého auta výše amortizace?

Také by mne zajímalo jestli pojišťovna zaplatí po předložení faktury i práci, nebo mám smůlu a uhradí jen náhradní díly?

Díky přátelé, každá vaše zkušenost je pro mne cenná. Mějte se fajn:-)

Odesláno

Ahoj - u auta z r. 2003 bych se likvidátora pojišťovny rovnou zeptal na výšku amortizace (rozuměj o kolik Ti sníží plnění). Následně bych asi volil likvidaci tzv. rozpočtem, kdy Ti pojišťovna uhradí penízky \"na ruku\" (tuším cca 70% z částky kterou by Ti pojišťovna zaplatila v origo servisu po odečtení amortizace). S penězy bych pak zamířil na vrakáč a koupil jiné dveře nebo bych zajel do menší autodílny, kde by mi auto dal klempíř v daném finančním rozsahu dokupy.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Ahoj - u auta z r. 2003 bych se likvidátora pojišťovny rovnou zeptal na výšku amortizace (rozuměj o kolik Ti sníží plnění). Následně bych asi volil likvidaci tzv. rozpočtem, kdy Ti pojišťovna uhradí penízky \"na ruku\" (tuším cca 70% z částky kterou by Ti pojišťovna zaplatila v origo servisu po odečtení amortizace). S penězy bych pak zamířil na vrakáč a koupil jiné dveře nebo bych zajel do menší autodílny, kde by mi auto dal klempíř v daném finančním rozsahu dokupy.

Jo díky za radu :papa;)

[upravil dne 10/10/09 Bigziggy]

Odesláno

No počítám s tím že to bude ztrátovej podnik:(

Právě nejvíc mě štve, že prostě příjdeš k zaparkovanýmu autu, nic nezaviníš a už musíš platit. Možná chápu, že ti pojišťovna nemůže zaplatit novej díl, že by sis tak zhodnocoval svoje auto:D ale proč za to mám kurva platit já, že nějaká kráva neumí couvat:bojim

Odesláno

já tedy naštěstí nikdy nic takového řešit nemusel, vždy jsem měl buď mladé auto nebo tak dobrou pojistku, že případný rozdíl v amortizaci mi doplácela moje pojišťovna. Co se týká odřenin a šrámů, není se čemu divit, dneska dají řidičák kdejakému paku a slepici, kteří se sotva umí rozjet.

Když jsem já dělal autoškolu, učili nás dokonce couvat slalom se zapřaženým valníkem. Dnes v rámci jízd se neučí ani parkování mezi kužely nebo podle zrcátek.

Prostě je autoškola business a není v jejich zájmu studenty takto prudit. Naopak je v jejich zájmu jim dát řidičák co nejsnadněji, aby to rozšířili mezi své kamarády a autoškola měla kšefty. Myslím, že by autoškoly měly být jen státní instituce a do školení zařadit také nutnost zvládat vozidlo, ne jen dodržovat předpisy a našrotit se značky a křižovatky. Pokud zachovat soukromé autoškoly, tak vytvořit dostatečný kontrolní orgán, který bude na ně dohlížet. Přece jen, když je to nenaučí ve škole, učí se to pak v běžném provozu a to není dobře.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...