Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nerozumím této poznámce. Jestli myslíte emise, tak se stačí zeptat odborníků, nebo prohledat dané téma na netu. Také jsem tak učinil, než jsem se rozhodl pro jeho odstranění. Jde o to, že po x najetých km dojde k nucenému čištění tzv. regeneraci. Při tomto jevu odejde 80% toho sajrajtu - pevných částic najednou výfukem ven, zbytek tj. 20% zůstane v tom filtru. Další věc je likvidace těchto filtrů. Myslím, že to tady už dříve někdo popisoval. Jestli se pletu, tak se omlouvám, ale jelikož autům vůbec nerozumím, zjistil jsem pouze, že čím novější, tím horší, jsem odkázán na odborníky a rady zkušených, jako třeba v tomto klubu. Další vec, pro mě rozhodující je náklady. I kdyby tomu tak nebylo, jak píšu, ale znamenalo by to pro mě, že již na toto suprdžupr zařízení nebudu muset již vynakládat žádné náklady na jeho provoz, tak do toho půjdu stejně. Jsem asi sobec a antiekolog a vůbec se za to v tomto případě nestydím. Jinak nevím jak komu, ale mě se za kočárem nečoudí, vlastně trochu při těch mrazivých ranních startech, ale to dělalo i před odstraněním fap a myslím si, že to dělá asi všem autům, alespoň u nás v ulici. Nic ve zlém:papa

[upravil dne 15/12/10 19:53 JirkaMTPO]

Odesláno

Jinak přeji všem, štastné a veselé. Mě je přát nemusíte. Já mám již od začátku prosince ústa od ucha k uchu, díky investicím do rodinného autoparku a tento škleb mi vydrží minimálně ještě půl roku, možná mi zůstane na pořád, když ještě přijdu o 10%. :aut

Odesláno

U motomoto je to porad dokola.

Je to tezky odpurce FAPoff:D:D:D

Motomoto ber to s nadsazkou....Vime sve:D:D:D

Musim ti ale vyjet EK po FAPoff,pak to sem prilepim.A asi to udelam na svym aute kdyz tam mam i ten chip:aut

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Beru to tak jak to beru. Myslím, že rádoby odborníci co tvrdí věci kolem FAPu se hodně mýlí. A také vím, že vyrobce se brání každé zbytečné součástce na autě byť by stála 1 Euro, protože si to stačí vynásobit jako ztrátu krát počet vyrobených aut. A to že to platíme my co to kupujeme je nesmysl, protože kdyby někdo účtoval něoc jiného než konkurence tak se budou jeho auta hůř prodávat.

Občas když tu čtu jak se ty motory chipují, zacpoává se Egr ventil, odstraňuje se FAP tak si říkám proč kluci ty motory nevyvýjíte a neprodáváte. Vzpomínám si jak jsem u mustanga (myšleno 50 ccm) cpal drátěnku do výfuku, nebo u 120 Škodovky dával přisávání vody do podtlaky aby byl lepší výkon, také osvědčený recept. Ale myslím, že jsem z toho už vyrost.

A také mi záleží i na naší matičce zemi. Je bohužel stále jediná kde můžeme žít.

Odesláno

Já si spíš myslím, že nejen u aut, ale i u jiného spotř., výrobci jednak omezují životnost těchto produktů na minimum. A dál vymýšlí a praktikují jak si zákazníky udržet tím, že znich budou \"dundat\" peníze na opravy a údržby.... Za ekologii to akorát schovávají. Jak je možné, že třeba u odstraněného FAPu nejsou na Emisích naměřeny zvýšené hodnoty? Vždyť to tedy popírá jeho význam, nebo se pletu? Proč si dřív dokázal pomalu vše na autě udělat každý sám/ nemyslím tím dátěnky a tak podobně/ a teď si člověk bez toho, aby si pomalu zlomil obě ruce nevymění ani žárovičku. Asi kvůli ekologii.

Odesláno

No tvar vozu a technické provedení asi nemá tolik společného s ekologií, jak to Ty říkáš. Ale pokud se dalo cosi na autech udělat tak to bylo asi tím, že ty auta měly použité technologie tak že to šlo. A samořejmě chápu výrobce že se snaží aby měl od nás peníze i dále po tom co prodal auto. A nevidím na tom nic špatného. Ten systém tak funguje, jen u nás a směrem dál na východ to je jinak.

Myslím, že jsem ten příklad tady už někde psal:

Kamarád pracoval v Americe v pizzerii jako číšník a když kapal kohoutek tak chtěl po šéfovi hasák že to opraví a on ho hnal, že na to zavolá firmu a samozřejmě zaplatí. A když se kamarád ptal proč když by to měl zadarmo, že on to umí tak mu řekl, že když dá někomu vydělat tak ten někdo zase někde ty peníze utratí a oony se mu jinudy zase vátí a někdo si příjde k němu něco koupit. A tak to právě funguje.

Ale to jsme odbočil od ekologie.

Zkus si nechat opravdu změřit emise.

A regenerace FAP není že to pšoukne do vzduchu, ale vysokotpletní dokonalé spalování. Tedy skoro dokonalé.

Pokud si pamatuji přesně takovéto chování bylo kdysi u katalyzátorů a dnes už je všichni bereme jako dobrou věc a nidko je z auta nekuchá.

Zase jen český človíček má pocit že někoho nebo něco přečůrá.

Odesláno

Ano, ta výměna žárovek, jak jsem psal v souvislosti s ekologií, byla myšlena samozřejmě s nadsázkou.

Ten systém je asi dobrý pro toho, kdo nemusí obracet pomalu každou kačku v ruce.

Skoro dokonalé, tedy není dle mého soudu na těchto vozech nic, natož již zmiňovaný FAP.

Pocit, že někoho, nebo něco český človíček přečůra, není ani tak pocit jako realita se kterou se každý den setkáváme všichni, když né osobně, tak přes sdělovací prostředky.

Odesláno

JirkaMTPO

Já s Tebou plně souhlasím. Tady v Evropě si všichni hrají na ekologický zachránce, u nás v ČR jsme jako vždy papežštější něž-li všichni ostatní a pak foukne vítr z východu (Čína, Indie), nebo ze Západu (USA) a máme tu ten sajrajt všechen zpátky. A nyní se do mě pusťte, já si z toho stejně nic nedělám.

Odesláno

A jinak staí jednoduchý test vem čistý hadřík nejlépe bílý a gumičkou ho přidělej na výfuk a lehce přídej plyn a po třech minutáchj uvidíš co se ti valí z výfuku a co pak musíš dýchat. A škoda že jsi to neudělal před vykucháním FAPu.

Odesláno

Abych to shrnul. Špičkovat se můžeme do nekonečna. Já jsem samozřejmě také pro čistý vzduch a životní prostředí. Pokud ale, pro mě bude znamenat odstranění fapu konec investic s jeho provozem a dokonce snížení spotřeby. Tak do toho půjdu u každého auta, které bych měl kdy ještě mít. Jak jsi zvýhodněn oproti ostatním, že jsi \"ekologičtější\" než ostatní? Platíš menší povinné ručení, nebo daně, nebo něco jiného? Proplácí ti někdo údržbu s fapem spojenou? /renovace + dolévání močoviny + pc/, nebo rozdíl v ceně a spotřebě za pohonné hmoty? Mě tedy ne. To je vše. Děkuji

Odesláno

To je stále jedno a to samé, nejdůležitější jsou prachy. A ať se děje cokoliv. Každý předci musí začít u sebe a ne stále čekat co udělá ten druhý. Tohle na první pohled se Tě předci netýká. Běda kdyby ti někdo smrděl s nějakým motorem před domem, to by byla už jiná věc.

Proč by mi měl někdo proplácet něco za bordel který dělám já? Co to je za nesmysl, copak není nromální po sobvě uklízet? A platit za likvidaci bordelu co dělám?

Tady nejde o špičkování, tady jde o to jak se Ty a Tobě podobní chováte ke svému okolí.

Odesláno

Ano pro mě jekáždá uspořená koruna dobrá. Myslím si, že i bez fapu, nejsem takový znečisťovatel ovzduší, aby to mělo zásadní vliv na klima. Že by má 807 po odstranění fapu nějak smrděla, tak to se budu klidně hádat dál. Další: k tomu bordelu: popelnice nám vyváží každé úterý, za ty samozřejmě platím, dokonce víc než v jiných obcích okolo. Že by auto dělalo nějaký bordel? Zatím mi nikdo nic ani nenazn ačil. A to ani teď v zimně, kdy nechávám déle puštěný motor. Ano, jak jsem již psal výše, pokud ušetřím, jsem v tomto směru, mluvímeli stále o fapu, jednoznačně \"antiekolog\".

Odesláno

Koukám, koukám, antiekolog?? Asi spíš sobec co se stará jen o to své. Hlavně aby korunky byly doma. Klidně utratí za velké a drahé auto, klidně utratí za výbavu, ale za to co pouští do ovzduší... to už se ho předci netýká.

Jak říkám, každý musí začít sám u sebe. A podle toho to tu pak takhle vypadá. Bohužel je to tak.

Také bych mohl říct, že sám to nezměním, ale přesto se snažím. Separuji odpad, neberu si igelitové tašky v supermarketech, nekupuji pití v PET lahvích a podobně.

A nekuchám z auta věc která má pomoci lepšímu ovzduší.

Někdo to ale vidí všechno jinak.

Jo a bordel po nás nejsou jedn odpadky v popelnicích, ale třeba i spaliny co vypouštíme do vzduchu.

[upravil dne 20/1/11 12:43 MotoMoto]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...